Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, 6465 napisał(a):

Z tego co czytam to mamy świetnie wyszkolona policję i wojsko, więc czuje się bezpiecznie w końcu oni za to biorą pieniądze na które między innymi i ja się składam.  

Żeby nie było sprawdzam a okaże się że nic nie ma 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał(a):

Odpowiadasz pytaniem na pytanie. Ja wiem czym był covid i może dzięki tym zaostrzeniom 

Ty nie masz w ogóle pojęcia czym byłaby wojna którą straszą konkretnie dla każdego człowieka, a jakimś wtedy chaosem z komputerami o których większość wtedy ledwie słyszała, więc szkoda mojej klawiatury. Tak z pewnością te zaostrzenia uratowały sytuację.  

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

A oki.

Nie doczytałem.

Oczywiście taka prosta wiedzę warto mieć.

Moim zdaniem sporo ludzi ja posiada.

Niektórzy mówią tu że teraz nikt nic nie potrafi, to bzdura.

Zbyszku to co zrobisz jak będziesz  Dżonem na usługach w szczerym polu. Akurat będziesz defekował za krzaczkiem a w twoim kierunku z oddali nadlatywał będzie dron kamikaze?

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Desperado napisał(a):

Ty nie masz w ogóle pojęcia czym byłaby wojna którą straszą konkretnie dla każdego człowieka, a jakimś wtedy chaosem z komputerami o których większość wtedy ledwie słyszała, więc szkoda mojej klawiatury. Tak z pewnością te zaostrzenia uratowały sytuację.  

Ty w 99 roku nie słyszałeś o komputerach? Gdzie ty mieszkasz.? Zresztą ty w covid nie wierzysz skoro się z tego śmiejesz, w d*pie byłeś i gówno widziałeś. Pewnie siedziałeś w chałupie obsrany to cię nie dosięgło. I twoje szczęście. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
11 minut temu, Desperado napisał(a):

To co my mamy to jest w czasie pokoju dobre, nie myśl sobie że będziesz siedział sobie w domu a wojsko i policja która jest wystarczy. A czym się różniło straszenie covidem?

Ty chyba z obawy tak panikie siejesz.

Szlak cię trafia że inni już na zapas się nie martwią jak ty...🤭

Ktoś zginie, ktoś przeżyje.

Obwinianie kogoś w czasie pokoju, że nie jest przygotowany na wojnę, to takie...no delikatnie mówiąc na wyrost.

Opublikowano
27 minut temu, Desperado napisał(a):

Z drugiej strony jakby miał praktycznie każdy broń w domu , oczywiście po minimalnym przeszkoleniu i testach psychicznych, to byłaby armia, tylko rządzący tacy czy inni, posraliby się ze strachu, dlatego nie dadzą ludziom broni.

Przecież każdy może mieć. Możliwości jest dużo. Dla każdego się znajdzie odpowiednia. Tylko trzeba trochę wysiłku, żeby uzyskać 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Ty w 99 roku nie słyszałeś o komputerach? Gdzie ty mieszkasz.?

Za to ty robiłeś zdjęcia telefonem wtedy, tylko że stacjonarnym .   xD Miałeś komputer, chyba z drewna.   xD

Opublikowano
6 minut temu, Ajeto napisał(a):

Zbyszku to co zrobisz jak będziesz  Dżonem na usługach w szczerym polu. Akurat będziesz defekował za krzaczkiem a w twoim kierunku z oddali nadlatywał będzie dron kamikaze?

...nie jestem przygotowany na taką ewentualność...🤷

Opublikowano
30 minut temu, 6465 napisał(a):

Też widziałem. Nawet położyłem go na boku w pozycji bezpiecznej. Potrącony rowerzysta przez samochód osobowy. Taką wiedzę to w szkole uczą. 

No właśnie. Ty położyłeś. A 50% na Twoim miejscu by spanikowało. A jak się zachowywali, kiedy te drony spadały. To jeszcze gorsze niż panika. Nic wspólnego z odpowiedzialnym zachowaniem 

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ty chyba z obawy tak panikie siejesz.

Szlak cię trafia że inni już na zapas się nie martwią jak ty...🤭

Ktoś zginie, ktoś przeżyje.

Obwinianie kogoś w czasie pokoju, że nie jest przygotowany na wojnę, to takie...no delikatnie mówiąc na wyrost.

Ty już tam swojego kitu lepiej nie wciskaj, bo już pokazałeś nie raz że żyjesz teraźniejszą chwilą i to Ty jesteś bardzo podatny na propagandę, a potem lądujesz z ręką w nocniku, chyba nie muszę rzucać przykładów?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

No właśnie. Ty położyłeś. A 50% na Twoim miejscu by spanikowało. A jak się zachowywali, kiedy te drony spadały. To jeszcze gorsze niż panika. Nic wspólnego z odpowiedzialnym zachowaniem 

Jak najechałem na ta akcję dziewczyna z auta co uderzyła latała z tel. W ręku i nie wiedziała nawet jaki numer wybrać. Położyłem gościa i zadzwoniłem po pogotowie. Wtedy jeszcze nie było 112. Jak przyjechało gościa zabrali do karetki i wzięli mój numer. Tel. Powiedzieli że przekażą policji jak będzie potrzebny świadek to się odezwą. Nikt się nie odezwał. 

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał(a):

Za to ty robiłeś zdjęcia telefonem wtedy, tylko że stacjonarnym .   xD Miałeś komputer, chyba z drewna.   xD

Wtedy na kompanii jedna osoba miała telefon komórkowy. To był taki ceglasty Alcatel, który się ładował w pozycji stojącej. Komputery już były, ale działały ojojoj...na sprawdzenie osoby się czekało nieraz godzinę. I one były na stanowiska kierowania. Do bodajże 2006 pisaliśmy na maszynach do pisania. Potem wójt nam kupił pierwszy komputer, który był poza PSK

Opublikowano
9 minut temu, Ajeto napisał(a):

Akurat będziesz defekował za krzaczkiem a w twoim kierunku z oddali nadlatywał będzie dron kamikaze?

Jak jeszcze nie zdąży zdjąć spodni to defekacje przeprowadzi w spodniach. 

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał(a):

Ty już tam swojego kitu lepiej nie wciskaj, bo już pokazałeś nie raz że żyjesz teraźniejszą chwilą i to Ty jesteś bardzo podatny na propagandę, a potem lądujesz z ręką w nocniku, chyba nie muszę rzucać przykładów?

No jakoś to ty latasz i panikujesz.

I gdzie mi się tak pogorszyło że w tym nocniku?

Znowu zaczynasz swoje zwidy wciskać?

Opanuj się trochę.

Zajmij się sobą, a nie innymi.

Ja nie płacze że zaraz wojna będzie.

Nie płacze że ...na zapiekanki nie mam...🤭😆

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

No jakoś to ty latasz i panikujesz.

I gdzie mi się tak pogorszyło że w tym nocniku?

Znowu zaczynasz swoje zwidy wciskać?

Opanuj się trochę.

Po co wcinasz się do rozmowy nie pytany i szukasz zadymy? pisałem coś do ciebie dzisiaj? to ty się opanuj może, jeden zadymiarz zniknął z forum, to ty się wpier*alać zaczynasz? 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał(a):

Jak jeszcze nie zdąży zdjąć spodni to defekacje przeprowadzi w spodniach. 

Jak dron namierzy, to i tak flaki beda fruwac wszędzie....

Zmowu masz jakiś odjazd....a wtedy obrażasz wszystkich...

...i po co to?

Opublikowano
23 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Moim zdaniem sporo ludzi ja posiada.

Nieprawda. Jakieś minimalne minimum w sytuacjach prostych to może. A kto potrafi się właściwie zachować, jak np cysterna z gazem się na drodze wywróci? Policjanci muszą z gapiami walczyć. Polecenia wydawane po wielokroć. Jak jest polecenia, żeby się cofnąć, to wykonywanie z ociąganiem i najlepiej o jeden krok w tył, żeby tylko jak najlepiej widzieć i fotek natrzaskać, albo relacje prowadzić na FB🤷