Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
55 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Garnki będziesz nitował? 

Właściwie to nie wiem do czego fabrycznie były takie nity ale zawsze się przydają coś znitowac alby było na płasko i gładko . 

20 minut temu, piotrp88 napisał(a):

Gdzieś mi się takie po garażu walały, sprawdzić?

Nie zaszkodzi, jak chcesz je spieniężyć i rozmiar będzie pasował 

Opublikowano

jeszcze na plusie ale mroz idzie .

2 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Prawie w centrum mojej wioski wczoraj

IMG_20260117_130128.jpg

to jaka droga ?? prywatna ? 

tak slabo odsniezaja ??  u nas nawet gminne czarne ..

1 godzinę temu, witejus napisał(a):

Co tam jest ciekawego?

pojedz i zobacz jak wyglada prawfdziw acywilizacja.to pare km dasz rade...

Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie brytyjczycy tylko brytyjskie nieroby na socjalu.

Mikołaj dopiero przyjechał?

nie to emeryci wybrali mlodym przyszosc..

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, witejus napisał(a):

Czarne i beżowe nieroby mają lepiej niż biali pracujący brytyjczycy. Brytania wyszła z unii, ale unia pozostała w Brytanii.

Za późno obudzili się..

Opublikowano
4 godziny temu, GRZES1545 napisał(a):

Z racji że temat paliw mały ruch, wstawiam tutaj. 

Zimowe B0 z pewnej firmy S... po dzisiejszej nocy. Jak mam kurła mfa odpalić 🤦‍♂️ jeszcze jest w formie płynnej ale zobaczę co przy -20⁰ będzie. Jeszcze verve sprawdzę. 

20260117_104246.jpg

Kiedy kupywane?

Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał(a):

my też tak samo , filia Amerykańskiej korpo ale ludzie zadowoleni , kasa jest , na życie starcza , cóż miastowym więcej do szczęścia potrzeba 

Tak , ale w każdej chwili taka firma może się zwinąć niezależnie czy jesteśmy w uni czy nie, przeniosą produkcje gdzie indziej i po zamiatane 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał(a):

Musisz wierzyć na słowo😄 to nie żurek.  B0 zimowe

Szit Sławkowy? Lokalny dostawca wozi na razie bez reklamacji. Wczoraj gadałem z kumplem który jeździ na Szwecję -30 było i wszystko ok z paliwem 

36 minut temu, konteno napisał(a):

@Rolnik1973 żebyś się Tuskiem tak nie interesował

image.png

Byłem raz przy takiej akcji w OSP 

Opublikowano
10 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Tak , ale w każdej chwili taka firma może się zwinąć niezależnie czy jesteśmy w uni czy nie, przeniosą produkcje gdzie indziej i po zamiatane 

To już ich sprawa. Mi w sumie też to lotto. Ludzie i tak mają wywalone jak presja przytłacza i idą na urlop na żądanie albo L4 bo nie byłem pierwszym ani ostatnim którego pół roku nie widzieli , ZUS nie zbiednieje ani te wyzyskiwacze nad głową jeśli wywierają presję. Już sam dyrektor ze strachem na mnie patrzy widząc mój wyraz twarzy.

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał(a):

To są objawy upadku narodu, poprostu dno. 

Masz w tym dużo racji. 

Jednak to też pokazuje jak nasze państwo a w szczególności Minister Edukacji a w szczególności Na. Nowacka która chociaż myśli że robi dobrze dla dzieci do jednak robi im pod górkę.  

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Masz w tym dużo racji. 

Jednak to też pokazuje jak nasze państwo a w szczególności Minister Edukacji a w szczególności Na. Nowacka która chociaż myśli że robi dobrze dla dzieci do jednak robi im pod górkę.  

Oni dobrze wiedzą co robią, baby zaczęły rządzić i widać skutki 

Edytowane przez HMontecristo
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)

Wiem o tym doskonale. 

Głupi naród to łatwy do kierowania..

Tak samo jest z ludźmi nadurzywacymi alkoholu takimi właśnie najlepiej się kieruje. Jednocześnie dlatego też jest większy dla nich socjal zawsze przekazywany. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
4 godziny temu, Mateusz1q napisał(a):

to ludzie pracujacy w tych fabrykach produkujących podzespoły nie zarabiają? w Volkswagenie w Polsce ludzie za darmo robią? 6 na ręke i wszelkie przywileje za spokojna pracę na produkcji, ale no na Białorusi lepiej haha

No zarabiają, ale te firmy były w Polsce w większości dawno przed naszym wejściem do uni , przykładowy Volkswagen od początku lat dziewięćdziesiątych , taki firmy będą u nas niezależnie czy PL  będzie w uni czy nie 

Opublikowano

Mały przerób owsa przez bydło ,mus chyba trochę podsypywać do pieca.Za rok aby kawałeczek się zasieje 

Pszenicę by wywiózł ale jak wyjechać z podwórka 🙆 Nawozy czekają na skupie na roztopy

Tak dziś pospałem, że co ja w nocy będę robił 

Opublikowano
3 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Prawie w centrum mojej wioski wczoraj

IMG_20260117_130128.jpg

Redyk?🤔

14 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

-4. 

U zwierzaków zrobione, chleb dopiero w poniedziałek piec, można ryśkować.

..a bo jutro święto, temu w poniedziałek?...

Słusznie..jeszcze trochę i do nieba...

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Redyk?🤔

..a bo jutro święto, temu w poniedziałek?...

Słusznie..jeszcze trochę i do nieba...

A jakie święto jutro? 

Starczy aż do poniedziałku, brakłoby to by się jutro piekło, co za różnica? Mało razy się w niedziele piekło?

• Sad 1
Opublikowano
4 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

To jest naród który pójdzie lub idzie do urn i głosje chociaż nie zna wartości jak i korzeni z których się wywodzi. 🙃

Nie znając historia nawet firm które wymienil znaczy to że dno totalne reprezentuje sobą młody człowiek. 

Do wojska uja jak kiedyś było wojsko, to kaprale by go wyprostowali.