Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, konteno napisał(a):

musisz mojego znajomego Wojtka poznać , żona u niego pracownikiem i krowy mu doi i papierologie ogarnia

nie wiem czy nie u Radka też żona pomaga

małe z hodowlą daleko zajedzie , usługi zjedzą a na zachodnie sprzęty i tak nie naciua 

na własne życzenie ,choć u nas produkcja tego gvna dla nich też zwolniła tempa a w sprzyjających warunkach schodziło z linii 3k na dobe zasuwając cały tydzień

image.png

612550242_797377753366961_56671016826711

podobno Plutycaki aspirują do pierwszej dziesiątki wejść a koziara z Laszek nie może sie zebrać by blache od YT dostać w nagrode , z resztą też jej suba cofnąłem 

@Krzysztof81 ciekawe czy nasi forumowi spawacze też tak potrafią leczyć 🤭

image.png

Pierwsze miejsce tego rankingu to nieporozumienie no ale dzieciarnia YouTube ogląda to i debil się wybił

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, s_z_k napisał(a):

Z tego co słyszałam mnie czekają dwa wesela w tym roku 💃

My chodzimy do tych co byli i u nas, kto nie był to nie pójdziemy i my. Proste. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Uziu92 napisał(a):

My z żoną na nic szczególnego nie liczyliśmy, kto ile dał to dał, nikt by nikogo nie osadzał i nie odgadywał, a że się zaskoczyliśmy pozytywnie to tylko się cieszyć. 

To ty jak to ty, ale są takie ludzie że potem Opowiadają że ten dał tyle lub dał tyle I jakbyś dał powiedzmy ileś tam kasy i się nie podpisał a ktoś dał całe gówno i się nie podpisał to potem mogę zwalić żeś to ty dał te całe gówno a nie więcej a w rodzinach to potem o takie rzeczy się pytają kto ile dał tych młodych

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
3 minuty temu, Uziu92 napisał(a):

My z żoną na nic szczególnego nie liczyliśmy, kto ile dał to dał, nikt by nikogo nie osadzał i nie odgadywał, a że się zaskoczyliśmy pozytywnie to tylko się cieszyć. 

I to jest prawidłowe podejście...👍

1 minutę temu, Strongman napisał(a):

To ty jak to ty, ale są takie ludzie że potem Opowiadają

...sie z nieodpowiednimi ludźmi zadajesz.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Uziu92 napisał(a):

My chodzimy do tych co byli i u nas, kto nie był to nie pójdziemy i my. Proste. 

To u nas za takie rzeczy jak ktoś nie przyjdzie na twoje wesele to się obrażają do końca życia bo to określa jak ktoś cię szanuje

Opublikowano

To u nas za takie rzeczy jak ktoś nie przyjdzie na twoje wesele to się obrażają do końca życia

I się dziwić, że z Podlasia się śmieją jak tu żywy przykład jest... 

Odmówiłem w życiu już pójścia na jakieś 10 wesel albo i lepiej i żyję... 

Opublikowano
51 minut temu, Wełpa napisał(a):

Nie handluje, dla siebie. Mówiłem kiedyś że mam znajomych tam... Mają się mu cielić jeszcze krowy i chyba zaczekam, bo tam jest pewne widzę krowy i w ogóle... 

Właśnie miałem pytać, czym masz nagrane już stałych rolników czy patrzysz z ogłoszenia itp

Opublikowano

A ja to bym na wiejskie wesele poszedł a nie tylko restauracje, dworki w białych rękawiczkach 

Moje pokolenie prawie wszyscy robili w domach ludowych na wsiach i za***iście było teraz każdy leniwy i nikt nie chce robić tylko restauracje na gotowo 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał(a):

To ty jak to ty, ale są takie ludzie że potem Opowiadają że ten dał tyle lub dał tyle I jakbyś dał powiedzmy ileś tam kasy a ktoś dał całe gówno i się nie podpisał to potem mogę zwalić żeś to ty dał te całe gówno a nie więcej a w rodzinach to potem o takie rzeczy się pytają kto ile dał tych młodych

Może i tak jest. Nie powiem że nie, ale my się zaskoczyliśmy bardzo pozytywnie. 

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

I to jest prawidłowe podejście...👍

Każdy ma swoje życie, swoje wydatki i swoje problemy. Dla nas było najważniejsze żeby po prostu przyszedł, bo też były smutne sytuację jak chwilę przed weselem ktoś kogo się naprawdę lubilo i szanowało i był "pewniakiem" odmawiał bez powodu. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Często tak bywa że nie pójdziesz na jakieś wesele a potem ta osoba zostanie kimś ważnym co nikt by się nie spodziewał a wtedy ona ma cię w d*pie bo to się pamięta do końca życia Kto był Na weselu

• Haha 4
Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał(a):

To u nas za takie rzeczy jak ktoś nie przyjdzie na twoje wesele to się obrażają do końca życia bo to określa jak ktoś cię szanuje

Jak ktoś 20 lat nie odwiedził choćby na kawę, to na wesele z kopertą nie polecę tym bardziej. 

Kiedyś się chodziło na wszystkie i się koperty hojnie kładło i zazwyczaj to była ostatnia okazja do spotkania w większości przypadków. 

• Like 1
Opublikowano

Siemanko rolnicy aktywni i mniej aktywni, jedno i wieloetatowcy, Ci co mają i nie mają...oraz ten, co chce mieć... mojego Zetora 😡😤...w centrum -10°, bez wiatru, bez opadów...

• Like 3
Opublikowano
Michał18 napisał:

45 minut temu, wojtal24 napisał(a):

ale jak byśmy pojechali to z Bezduszna kawy byśmy wypili w stolicy 😀😀

No to bierz gumy i jedź jak masz taką chęć 🫣 🤦 🤮

nie sądziłem że Ty az taki prymityw

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

Często tak bywa że nie pójdziesz na jakieś wesele a potem ta osoba zostanie kimś ważnym co nikt by się nie spodziewał a wtedy ona ma cię w d*pie bo to się pamięta do końca życia Kto był Na weselu

Ja tam się nie obrażam, ale nie pójdziemy z żoną, oboje się z tym zgadzamy. 

Opublikowano
Qwazi napisał:

Siemanko rolnicy aktywni i mniej aktywni, jedno i wieloetatowcy, Ci co mają i nie mają...oraz ten, co chce mieć... mojego Zetora 😡😤...w centrum -10°, bez wiatru, bez opadów...

a dlaczego marki Premium dziś nie przywitałeś

• Haha 3
Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał(a):

Wiesiek może tam u was wśród błękitnej krwi. U nas wśród plebsu mamy na to wyjebane.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, wojtal24 napisał(a):

nie sądziłem że Ty az taki prymityw

Co się spodziewasz po kimś kto jeździ do panienek lekkich obyczai.

Może @s_z_k by go zaprosiła na wesele na które będzie szła to trochę by się  odchamił i by wyszedł na ludzi jeszcze. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ja tak samo. Co widze w okolicy to najpierw strajk, na początek kandydat na jakiegoś radnego/wójta, później  posła itp. Te strajki to tylko trampolina do koryta. Głupie ludzie nabierają się na to. Myslą, że to dla wspólnego dobra a to tylko kampania przedwyborcza.

Teraz w okolicy działa ostro jeden w czerwonej koszuli, kręci się razem z tym małym rudym z Rolników Podlasie jak nic szykowanie kandydatury do koryta. Tyle że jedn z konfy a drugi to chyba peowiec. Może się dogadają ;).

Ja podobnie uważam, na grzbietach rolników jednostki robią rozbieg do kariery politycznej 

• Like 1