Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, mirro napisał(a):

Pewnie, zawsze jest czas żeby zejść do schronu albo taczkę wungla podrzucić do pieca.

Trzeba go mieć 🤣. Włodarz mojego miasta też jakoś metra nie buduję 🤣

Taczkę wungla to chyba na jakiś duży piec w szklarni albo w czymś większym 

Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał(a):

Aaaaaa kiedyś to była prognoza pogody raz, po Dzienniku Telewizyjnym. Mówili ta co mieli powiedzieć i nikt alertów nie rozsyłał. Aaaaa i zimy były ostrzejsze. Cywilizacja nie upadła.

Teraz można odwołać zajęcia w szkołach jak jest temperatur przez 2 doby po sobie -15 stopni 🤣 

Opublikowano
Teraz, jahooo napisał(a):

Maja papier, a ty ?

A ja tego papieru nigdy na oczy nie widziałem i go nie podpisałem, nie uwzględniłem go także w swoich rozliczeniach ... Równie dobrze mogę powiedzieć że sprzedający dał komuś towar na lewo a wpisał mój NIP ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A ja tego papieru nigdy na oczy nie widziałem i go nie podpisałem, nie uwzględniłem go także w swoich rozliczeniach ... Równie dobrze mogę powiedzieć że sprzedający dał komuś towar na lewo a wpisał mój NIP ...

Teraz papieru nie zobaczysz, wszystko elektronicznie, podpis na fakturze nie jest wymagany

Uważam, że w KSEF powinna byc opcja "akceptacja faktury" - nie moja faktura, nie akceptuję, skończyło by się kupowanie na lewo, bo wiem, że są sklepy, gdzie wystawia się fatury na różne dziwne osoby

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Niech udowodnią że kłamię ...

Po co mają co innego udowadniać jak mają dokument .

Nie wiadomo czy akurat t instytucja będzie miało dostęp do ksef

Opublikowano
Teraz, jahooo napisał(a):

Uważam, że w KSEF powinna byc opcja "akceptacja faktury" - nie moja faktura, nie akceptuję, 

Ale tak było i tak w KSEF jest ... Nie uwzględniam takiej faktury w rozliczeniu i tyle ... 

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A jak chcesz podpisywać elektroniczną fakturę 

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

Uważam, że w KSEF powinna byc opcja "akceptacja faktury" - nie moja faktura, nie akceptuję,

Zdaje się taka opcja jest. 

Opublikowano

Zaznaczyć w systemie i potwierdzić ?? Jak przelew bankowy krótkim kodem PIN/odciskiem palca czy jakimś hasłem ?

Al to chyba tak nie jest skonstruowane na ten moment 

Opublikowano
Teraz, racyl napisał(a):

Al to chyba tak nie jest skonstruowane na ten moment 

Czyli papier który ktoś wystawił na moje dane ale ja nie potwierdziłem jego autentyczności nie jest jakimkolwiek dokumentem ... Taka faktura może mnie obciążyć np jak jest dowód w postaci tego, że opłacono ją z mojego konta bankowego.

Opublikowano

Czyli papier który ktoś wystawił na moje dane ale ja nie potwierdziłem jego autentyczności nie jest jakimkolwiek dokumentem ... Taka faktura może mnie obciążyć np jak jest dowód w postaci tego, że opłacono ją z mojego konta bankowego.

Do tej pory czy chciałeś czy nie chciałeś jak coś kupowałeś na allegro to niektórzy sprzedawcy wystawiali fakturę co prawda bez nip ale wystawiali mimowolnie

1 minutę temu, Ulman napisał(a):

Podpis elektroniczny

Nie jest wymagany 

Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał(a):

Do tej pory czy chciałeś czy nie chciałeś jak coś kupowałeś na allegro to niektórzy sprzedawcy wystawiali fakturę co prawda bez nip ale wystawiali mimowolnie

I skąd mieli wiedzieć czy podałeś im prawdziwe dane ?? Czy to nie jest jakaś lewizna ??

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

I skąd mieli wiedzieć czy podałeś im prawdziwe dane ?? Czy to nie jest jakaś lewizna ??

To nie dostałeś nigdy faktury za zakupy na allegro choć o nią nie prosiłeś. Sporo kupuje i mi wisi co ktoś wystawia 

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał(a):

Nie jest , ale skoro pytasz jak podpisać elektroniczną fv to sposób jest 

Profil zaufany. Bankowość elektroniczna. I jeszcze by coś wymyślił.

Teraz, racyl napisał(a):

To nie dostałeś nigdy faktury za zakupy na allegro choć o nią nie prosiłeś. Sporo kupuje i mi wisi co ktoś wystawia 

Dostałem takie faktury. Nawet jak coś "prywatnie" kupowałem. Ale sprzedający nie ma pewności czy podałem prawdziwe dane.

Opublikowano

Zbiórki tam cały czas są i tych reklam mało ale w tej drugiej wpolsce24.pl więcej reklam więc chyba mają podpisaną umowę z brokerem reklamowym .

Dziadki też nie wiadomo ile im nie będą dawać