Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Chodziło mi o instalacje jakbym chciał jakieś mocniejsze ledy. Myślicie że warto iść w Wesemy? Czy coś tańszego też się sprawdzi? 

Edytowane przez tomn95
Opublikowano
3 godziny temu, tomn95 napisał(a):

Chodziło mi o instalacje jakbym chciał jakieś mocniejsze ledy. Myślicie że warto iść w Wesemy? Czy coś tańszego też się sprawdzi? 

Jak cię stać to firmowe. Inna jakość, jakby inne światło dają. Oczy się tak nie męczą, radio działa. Chińczyki padały jeden po drugim wesemy jeżdżę już któryś rok

Opublikowano
35 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dodatkowe oświetlenie, czy chcesz wymienić lampy te co są fabrycznie?

No jakoś tak...nie łapie?

Chce wymienić lampy w miejsce starych. 

Opublikowano
tomn95 napisał:

35 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dodatkowe oświetlenie, czy chcesz wymienić lampy te co są fabrycznie?

No jakoś tak...nie łapie?

w masce czy kabinie

Opublikowano
7 minut temu, tomn95 napisał(a):

Jak te do jazdy, to homologacja..

Jak robocze, to....te tanie najczęściej zakłócają radio..

Mam Górne jakieś z tańszych...oświetlają w nocy lux, ale radio trzeszczy..

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Majjdann
      Witam mam taki problem z nadmuchem w zetorze 5211 włącze go i po jakis 5 minutach sie wyłącza bezpiecznik sie topi już po paru sekundach kiedy włącze nadmuch bezpiecznik zaczyna sie grzać. Dodam że jeden wiatrak kręci sie wolniej a drugi szybciej. Będe wdzięczny za pomoc Pozdrawiam.
    • Przez PiotrNaw
      WITAM. ZAKUPIŁEM CIĄGNIK ZETOR 5211. MAM PROBLEM Z NAGRZEWNICĄ. BRAK CIŚNIENIA - PŁYN NIE PODNOSI SIĘ DO NAGRZEWNICY. SPRAWDZAŁEM PRZEWODY - WSZYSTKIE DROŻNE. CO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ ? PIOTR
    • Przez rolnicyzmazowszateam
      Witam Mam następujący problem z lewą pozycją w zetorze 5211 z przodu i z tyłu. Ostatnio jechałem i zobaczyłem że świeci się tylko jedna strona zobaczyłem do bezpieczników wszystko OK masa jest, aż kupiłem bezpieczniki i wymieniłem nic to nie dało, żarówki nie spalone nie wiem co może być. Może ktoś podpowie co to może być
    • Przez emtecc
      witam nagle przestały mi działać zegary i kontrolki w 7745. Po odpaleniu obrotościomierz i paliwo działa o świeci się kontrolka ładowania. Po zgaszeniu silnika paliwo nie działa. Prąd do stacyjki dochodzi bo można odpalić z przycisku. Zegary mają jakieś zasilanie, przekaźnik? Bezpieczniki sprawdzone - są ok. Jak to ugryźć?
    • Przez damian7331
      Witam, zima za pasem więc trzeba doposażyć zetora 6340 w miarę dobre oświetlenie. Na wstępie jakaś fachura doradziła by czy schematy/wizualizacje które zrobiłem prowizorycznie mają sens. Będą dwie instalacje - jedna do świateł przednich w dachu a druga do świateł tylnych w dachu. Jakie wstawić bezpieczniki? Jakie wstawić przekaźniki po obliczeniach? Przewody z których będę robił instalację to żyły 2.5 na lince.
      1. Na przód wybrałem lampy które pasują w miejsce oryginalnych tak jak na załączonym zdjęciu nr 1. Podobno dają mega efekt, przesłały mi dwie osoby zdjęcia i zachęciło mnie na pierwszy rzut oka. Są to lampa robocza LED 36W 9900Lm 12V 24V Fendt Case Claas w dach (LINK ALLEGRO). Będzie jedna po lewej oraz jedna po prawej. Lampy firmy granit. Producent deklaruje że mają one 36W czyli razem będzie 72w. Jaki bezpiecznik oraz przekaźnik? 

2. Instalacja z tyłu będzie oparta na 4 lampach tak jak na zdjęciu nr 2, dwie będą świeciły w tył a dwie będą skierowane na boki. Podobno w tej cenie nie ma nic lepszego (28 zł) Lampy jakie wybrałem to Lampa robocza halogen LED 12V 24V 126W (  LINK ALLEGRO  ). Lampy wedle sprzedawcy mają rzekome 126w ale to buca prawda i rzeczywiście jedna lampa ma moc 26W (ktoś mierzył miernikiem po kupnie) czyli razem z tyłu mamy 104W. I tutaj jaki zastosować bezpiecznik oraz przekaźnik? 

3. Dodatkowo w lato mając chwilę wolną dołożyłem gniazdo zapalniczki ale na krótko bez żadnego bezpiecznika, jaki dać tam bezpiecznik? Używane głównie do transmitera który przesyłą muzykę do radia.

Za wszelkie rady i pomoc serdecznie dziękuję 😁

• Dodaj nową pozycję...
v