Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie pacjent 155.54 problem z ehr. Wczoraj działało wszystko włącznie z podnoszeniem z guzika. Dziś przez 1ha działało wszystko jedynie lampa mrugała. Po 1ha podnoszenie z guzika zaczęło dzialac jedynie z pokrętła ale trzeba było dać 9 potem 0 i podnosiło czasem kilka razy trzeba było przekręcić pokrętłem żeby podniosło i to nie zawsze na skrajne górne położenie ale po opuszczeniu podnosił do skrajnego. Na kolejnym polu tylko pokrętło działało ale po dwóch przejazdach nie chciał wcale podnieść pługa. Postalem z 20minut odłączyłem kleme i po kilku próbach kręcenia wszystkim podniósł pług. Działało przez 1ha poczym kaput kontrolka przestała mrugać tzn po odpaleniu świeciła a po przekręceniu pierwszym regulatorem gasła i nic nawet nie drgnie. Każdą wtyczkę włącznie z pokrętłami potraktowałem kontakt spray i nic. Dodam że obrót pługa działa bezproblemowo więc raczej to nie wina hydrauliczna. Ciągnik mam od niedawna

Opublikowano

Jak miałem kiedyś MF6270 to niestety wiek robi swoje i jak ciągnik stoi na zewnątrz wystarczy kropla wody. Z resztą jest taki popularny film MF ciągnik który boi się wody :) U mnie się sprawdziło, jak zacząłem go parkować pod dachem to problem ehrowy znikł ;)

Opublikowano (edytowane)

rozbierz sterowanie ehr na płytce są elektrolity inaczej kondensatory jak pusciły i wylały na płytke to zakłócony jest sygnał do procesora jeżeli tak jest to płytka do mycia oczywiście nie wodą

po sezonie elektrolity do wymiany

Edytowane przez macherr
Opublikowano (edytowane)

jak wszystko sprawdzone i działa to w czym problem 😀 jak już to oddaj to do dobrego elektronika, elektryk tu nie pomoże tam jest bardzo słaby sygnał sterujący który może być zakłócony ( oscyloskop się kłania )

Edytowane przez macherr

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez lysonek
      Witam. Zna ktoś kogoś kto naprawi albo sprawdzi sterownik skrzyni biegów od renault ares 640?(okolice kalisz/konin/sieradz)
    • Przez krzysiekb37
      Poszukuję osoby do kalibracji skrzyni biegów do Renault 120.54. Jeśli macie taką osobę poproszę o numer telefonu, dziękuje.
    • Przez kamilTS
      Panowie, 
      Za każdym razem gdy uruchomię ciągnik, świeci się lampka ostrzegawcza od EHR (zaznaczona na zdjęciu) - nie działa wtedy podnośnik. 
      Po kilkukrotnym ruszeniu lewego pokrętła lampka gaśnie i wtedy wszystko działa jak należy.
      Lampka zapala się zawsze po naciśnięciu regulacji podnośnika z zewnątrz (tej na błotnikach) oraz przy wyłączeniu i włączeniu silnika.
      Ciągnik jest u mnie już od jakiegoś czasu, wcześniej był u mojego znajomego i to już się od około dwóch lat w tym ciągniku dzieje. 
      Poza tym, że zawsze trzeba poruszać raz w lewo, raz w prawo aby lampka zgasła nic się z funkcjonowaniem podnośnika nie dzieje ale chciałbym to wyeliminować.
      Czy ktoś z Was miał taki przypadek i podzieli się informacją co należy naprawić aby to wyeliminować?

• Przez czyzykmarek
      Pozdrawiam grupowiczów.Renault 103.54 Może ktoś ma dostęp i mógłby podesłać schemat tylnej prawej półosi a najlepiej z numerami części.
    • Przez artur04c
      Witam, ma ktoś doświadczenie z Renault 145.14 i ustawieniem luzu na wałku atakującym przedniej osi? Wstawiony został nowy wsad i znów do naprawy, albo źle został ustawiony luz międzyrębny, albo trafiło się na felerny zamiennik, ścięło zęby na wałku atakującym, koło talerzowe bez śladów zużycia. Wiadomo komplet wleci nowy, ale jaki ma być luz/wytyczne do prawidłowego ustawienia. 
  • Dodaj nową pozycję...
v