Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem migomat jak w tytule i szukam do niego instrukcji lub osoby która wytłumaczy zasadę ustawienia mocy spawania ora poszczególnych wyjść. Osoba od której kupiłem nie do końca umiała to wytłumaczyc. To pokrętło z falą to jakby zakres amper a te kolejne dwa ze schodkami jak regulować? I dlaczego są aż 3 wyjścia na masę?

IMG_1022.jpeg

IMG_1021.jpeg

Opublikowano

Napięcie reguluje się za pomocą 3 pokręteł 

od góry:

"fala" - mały/duży zakres ( mniejsze większe napięcie )

dokładna regulacja ( od najmniejszego do największego )

zgrubna regulacja ( od najmniejszego do największego )

Kombinacją tych 3. pokręteł ustawiasz napięcie, tylko nie reguluj podczas spawania.

Ogólnie przy spawaniu stali zakres 2 na pokrętle z falą. 

3 gniazda przewodu w zależności od indukcyjności kabla powrotnego, w skrócie zależy jakim drutem spawasz, środkowe 0,6-0,8 dolne 1 - 1,2, sama góra to jakieś wypełnienia i aluminium itp. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez LukaszPokrz
      Prośba o Waszą opinie.
      Szukam dobrej mocnej wkrętarki - tylko marki MAKITA https://domitech.pl/wiertarko-wkretarka-makita.
      Typowo do przy gospodarskich prac w warsztacie. Co wybrać - możecie polecić jakieś konkretne modele? 
      Budżet 2000 - 2500. Jaka seria będzie dobra, by przy dość regularnych pracach przetrwała długi czas. 
    • Przez Marcin3210
      Poszukuję dosyć taniej podkaszarki do odkaszania trawy przy płocie i wokół kilku drzew. W reklamie usłyszałem o podkaszarce akumulatorowej z JULI http://www.jula.pl/catalog/ogrod/maszyny-ogrodowe/podkaszarki-i-kosy-spalinowe/podkaszarki-i-kosy-akumulatorowe/podkaszarka-000713/#tab04 a może http://euroogrod.com.pl/product-pol-84467-Einhell-Podkaszarka-Akumulatorowa-GE-CT-18-Li-SOLO-3411172.html
      Co o niej sądzicie? Co sądzicie o podkaszarkach akumulatorowych?
    • Przez Lukas50b15
      Dzień dobry,
      Mam pilarkę Stihl MS362 i chcę wymienić uszkodzony cylinder. Nie mogę znaleźć zamiennika dla części Stihl nr 1140 020 1211. Dostępne są różne chińskie cylindry ale numery odpowiedników mają końcówki 1200, 1205 a nie widzę tego 1211. Ten mój cylinder ma żeberka chłodzące pod kątem, a ten 1200 ma jakby bardziej poziomo - no inaczej to jest zrobione. Czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy ten cylinder 1200 będzie pasował jako zamiennik w miejsce tego 1211?

• Przez yacenty
      Polećcie proszę o jakiś specyfik chemiczny który ma pomóc w odkręcaniu zardzewiałych śrub czy pomoc w wyjęciu zardzewiałej tulejki czy też zardzewiałego łożyska.
      Nie chodzi o smary penetrujące typu wd-40, tylko typowy oderdzewiacz.
      Z góry dzieki
    • Przez Agroponczek
      Ktoś miał styczność z którymś z tych urządzeń? Warto zainwestować czy lepiej pozostać by "prostym" rozwiązaniu smarownicy ręcznej? Jakieś rady jaką dobrać której marki unikać? Z góry dziękuję
  • Dodaj nową pozycję...
v