Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, yacenty napisał(a):

Skończyło się na zupce za 65zl

Można wiedzieć co to za kombinacja? Tebu+Metko po 0.5l czy tak jak pisałeś zamiast tebu-protio 

• Root Admin
Opublikowano
12 minut temu, areqo napisał(a):

Można wiedzieć co to za kombinacja? Tebu+Metko po 0.5l czy tak jak pisałeś zamiast tebu-protio 

36g metko i 125g tebu

Opublikowano
14 minut temu, yacenty napisał(a):

Ja tak nie liczę, jak jadę przy okazji to dziele na pół, koszt zawsze jest. Wiadomo lepiej połączyć to co się da połączyć ale jak ktoś mówi że robi robaka za 30zl to jest to śmieszny żart.

Co do drugiego wątku zgoda

zaprawa cruiser 10 ml na 1 kg nasion to jest 10 zł na hektar przy 3kg.

• Like 1
Opublikowano

Wreszcie  małe opady przyszły. Spadło 5mm. Ciekawe czy część skiełkuje?

20250911_181148.jpg

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Agrest napisał(a):

Wreszcie  małe opady przyszły. Spadło 5mm. Ciekawe czy część skiełkuje?

20250911_181148.jpg

za mało, dziś u nas 20 ml już jest to może coś ruszy, chodź nie ma źle bo 80% i tak wyskoczyło ale są placki.

5 minut temu, yacenty napisał(a):

Jak masz dostęp 

można było 3 lata temu zainwestować 5 stów i kupić na 15 lat spokój, na obecne zaprawy to wgl szkoda nawet złamanego grosza, już posiałem dwa lata temu derrika z nowoczesna zaprawą to bym jeden dzień nie pojechał  w pole i można by pług zapinać.

Edytowane przez Tigon
Opublikowano
yacenty napisał:

12 minut temu, areqo napisał(a):

36g metko i 125g tebu

Rzepak po tym przystopuje? Ja chyba standardowo polecę 0.6 caryx + 0.6 tebu

Opublikowano
2 godziny temu, yacenty napisał(a):

Tak ci się tylko wydaje i przez to wiele osób jest gdzie jest.

Tym sposobem mi jest lepiej obrabiać 30ha i liczyć czas go i spieniężać niż brać dzierżawy po 2500 i nie liczyć własnego czasu.

@wilkołak pozdrawiam z wakacji gdzie 2 tygodnie spędzam tylko z żoną i dziećmi a nie siedzę na opryskiwaczu i nie liczę tego czasu na opryskiwaczu 

Caryx, 2x 0.5l

Taka dawka jak piszesz jest mocna i lepiej tego nie robić na 2 listnych rzepak ach 

Na wakacjach ,a większość dnia na forum , psu na bude takie wkacje

• Like 4
Opublikowano
1 minutę temu, kamil800 napisał(a):

Jak skielkuje to nie uschnie skoro potem i tak ma popiół? :/

3cm wilgoć 7 popiół dalej jakaś wilgoć jest. Liczę że przez noc trochę tej wilgoci ściągnie w głąb.

Zasadniczo straciłem.nadzieję. czekam do 25 - 30 września.

Aaa...Na 3cią dekadę września zapowiadają arktyczny powiew z przymrozkami nie tylko przygruntowymi w całym kraju.

Kukurydza u tych co jeszcze zielona polubi to.... 

Opublikowano
8 minut temu, wilkołak napisał(a):

Nie żartuj po ladivie tydzień niczym nie pryskaj

Ja daję Ladiva i metazachlor 1l /ha i mówisz że tydzień lepiej odczekać ? Chciałem za 3 dni po chwastach lecieć z regulacją 

• Root Admin
Opublikowano
14 minut temu, wilkołak napisał(a):

Na wakacjach ,a większość dnia na forum , psu na bude takie wkacje

Siedzisz w metrze albo na basenie to masz czas na relax

• Root Admin
Opublikowano
3 minuty temu, Tomek90 napisał(a):

Na basenie to już pijany 

Na poniedielok 4 liść pewnie tutaj 

IMG_20250911_122950.jpg

Proszę cię, z 2 dzieci to ja dopiero dopiero teraz pierwsze drinki biorę, bo młoda śpi.

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, mich18 napisał(a):

Ja daję Ladiva i metazachlor 1l /ha i mówisz że tydzień lepiej odczekać ? Chciałem za 3 dni po chwastach lecieć z regulacją 

Zrób regulację i po 3 dniach La Divą

La Diva mocno działa na rzepak

Edytowane przez Jarek22B
Opublikowano
12 minut temu, wilkołak napisał(a):

Dziwny relax , dwa tyg. bym nie wytrzymał , jak jestem na wakacjach to odcinam sie od netu, zreszta uzywam go tyko na kompie

To jak relacje wstawiasz bez neta? 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
29 minut temu, wilkołak napisał(a):

Dziwny relax , dwa tyg. bym nie wytrzymał , jak jestem na wakacjach to odcinam sie od netu, zreszta uzywam go tyko na kompie

to często na kompie siedzisz :D 

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
15 godzin temu, STIG13 napisał(a):

Nieee, ja testowałem zestaw Architekt 

aaa, to musiałem Cię z kimś pomylić, ale na 100% tutaj z af ktoś w tamtym roku go testował :)

Opublikowano
6 godzin temu, Tomek90 napisał(a):

U mnie wyszło trochę za mało, ogólnie słabo wypada ten bocian jak za taką kasę, lepiej mzuri ale też musi być ładnie pocięte i trochę za gęsto rozstaw w mzuri, za rok focusa. 

Kurde żeby mieć nawigację i siać zygzakiem ? 

U mnie to nawet próby nie robił.. . Sam system siewu podoba mnie się. 

Ścieżki robiłeś przy tak szerokim rozstawie rzędów? Ogólnie system.siewu bardziej mi się podoba niż mzuri, focusa u nas chyba w okolicy nie ma a na kilka ha ciężko kogokolwiek namówić na usługę.