Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, radekz200 napisał(a):

Krzychu a ty przypadkiem nie byłeś pisowcem? 

Ja mam poglądy prawicowe. 
Nie powiem na początku głosowałem na PiS po ostatnich rządach tyfuska. Ale już po pierwszej kadencji stracili mój głos. I głosowałem na konfe. Ale po tym jak odszedł korwin i Braun z konfy to i mog głos od nich odszedł do Korony :) 

8 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

co się wali? pkb ciągle w górę, zarobki w górę. słyszę to narzekanie od zawsze to chyba mamy już wrodzone

Masz rację. Wszystko w górę. NFZ zbankrutował a mieli czarodziejską różdżką go uzdrowić. Zadłużają kraj najszybciej w historii ale to pikuś. Można tak wymienić bez końca

Ale najważniejsze że w propagandzie tv płacą i PKB w górę . 
Brawo 

• Like 3
Opublikowano
15 minut temu, wilkołak napisał(a):

To zależy jak kto liczy , ogólnie coraz gorzej,jak zachorujesz i Cię nie przyjma do szpitala , to zmienisz zdanie

Bez problemu do szpitala ostatnio się dostałem, wizyty nie odwołali ...

Opublikowano

ostatni rok to mała różnica stacja - hurt , bywały momenty że ta różnica dochodziła do złotówki i sie powoli zbilża teraz, zazwyczaj tak jest po promocjach stacje musza odrobić straty 

Opublikowano
Teraz, wilkołak napisał(a):

Nie słuchasz wiadomości , głupa nie wal

Ale nie wale głupa, bez problemu się dostałem do lekarza, 2 tygodnie czekania do specjalisty to chyba nie jakoś długo ??

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale nie wale głupa, bez problemu się dostałem do lekarza, 2 tygodnie czekania do specjalisty to chyba nie jakoś długo ??

Zależy do jakiego I z czym...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, wilkołak napisał(a):

To zachoruj onkoligicznie , wtedy zrozumiesz, wąjątki sa zawsze

Kuzynka ojca w 2018 czekała 2 miesiące na leczenie onkologiczne, więc tu nic się nie zmienia. I wątpię że się kiedyś zmieni. A już życzę powodzenia w leczeniu onkologicznym z tym bonem medycznym od Memcena ...

Zacząć by trzeba od sporych kar za nie zgłaszanie się na umówione wizyty ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
22 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bez problemu do szpitala ostatnio się dostałem, wizyty nie odwołali ...

Jak czyta się twoje wpisy to na serio można odnieść wrażenie że w czepku jesteś urodzony, i żyjesz  w kraju miodem i mlekiem płynącym, decyzje zawsze najlepsze, wszystko wiesz, pogoda zawsze sprzyja, plony tak samo super, służba  zdrowia na tip top...😎

• Like 8
Opublikowano
9 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Jak czyta się twoje wpisy to na serio można odnieść wrażenie że w czepku jesteś urodzony, i żyjesz  w kraju miodem i mlekiem płynącym, decyzje zawsze najlepsze, wszystko wiesz, pogoda zawsze sprzyja, plony tak samo super, służba  zdrowia na tip top...😎

Może i mam szczęście ;) a może po prostu wiecznie nie narzekam jak to źle bo paliwo 20 gr zdrożało ...

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Może i mam szczęście ;) a może po prostu wiecznie nie narzekam jak to źle bo paliwo 20 gr zdrożało ...

To o jakich ty specjalistach piszesz że czas czekania jest 2 tygodnie ? bo są specjalizacje że nawet o 2 miesiącach trzeba sobie zapomnieć tylko pół roku czy rok trzeba czekać , na zabiegi jak się słyszy to ludzie są na niektóre zabiegi pozapisywani na rok-dwa , a zdarzają się przypadki że gościa na coś tam zapisali na 2028 rok 

W niektórych przypadkach to nawet lekarz rodzinny nie chce pisać skierowania do lekarza specjalisty czy do szpitala , tylko sugeruje żeby się zgłosić na ostry dyżur , to większa szansa że się człowiekiem zajmą 

• Like 1
Opublikowano

Kolejki  do lekarzy tworzą sami  lekarze , po to żeby inkasować np. 300 za wizytę prywatną , pomyśl jeden z drugim czy byś nie robił tak samo , przecież jak do specjalisty by można było wejść prosto z korytarza to by prywatne przychodnie pozamykali w tygodniu . Wizyta płatna , a pozostałe usługi z nią związane  na fundusz  , żaden fundusz tego nie wytrzyma  . Jak była możliwość wejścia do ordynatora z kopertą to mniejsze kolejki byli , podobnie z rodzinnymi wizyta telefoniczna  i szuflada pusta 

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, STACH1234 napisał(a):

Kolejki  do lekarzy tworzą sami  lekarze , p

NFZ kontraktuje ilość wizyt za które zapłaci np 1000 przyjęć na rok i przychodnie to rozdzielają na liczbe dni w roku i za np 1001 pacjenta NFZ nie zapłaci i tak sie robia kolejki , pomogła by opłata taka symboliczna np 5 zł za wizytę u specjalisty bo sporo ludzi zapisuję się a potem nie przychodzi 

Opublikowano
Teraz, jarecki napisał(a):

, pomogła by opłata taka symboliczna np 5 zł za wizytę u specjalisty bo sporo ludzi zapisuję się a potem nie przychodzi 

5zł xD z 2000 zł za niezgłoszenie się na wizytę i może by niektórzy pomyśleli że innym blokują miejsca ...

Opublikowano (edytowane)

były ,, rzucone wici '' kilka lat temu o opłatach ale społeczeństwo zaaregowało jednoznacznie jakoby było to wprowadzenie płatnej służby zdrowia , cyfryzacja i tak pomogła bo kiedyś na recepto zapisywali się ludzie do kilku lekarzy specjalistów jednoczesnie teraz chyba można tylko do jednego 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

NFZ kontraktuje ilość wizyt za które zapłaci np 1000 przyjęć na rok i przychodnie to rozdzielają na liczbe dni w roku i za np 1001 pacjenta NFZ nie zapłaci i tak sie robia kolejki , pomogła by opłata taka symboliczna np 5 zł za wizytę u specjalisty bo sporo ludzi zapisuję się a potem nie przychodzi 

Kolejny patologia  na początku roku przyjmuja jak leci żeby piniozki były a potem żebrają bo na chorych brakuje .

8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

5zł xD z 2000 zł za niezgłoszenie się na wizytę i może by niektórzy pomyśleli że innym blokują miejsca ...

Jak jest lekarzem mąż , żona 2 córki i z mężami i wnukow 15 to trudno żeby jeden nie pokierował do drugiego na konsultację , wystarczy stanąć w aptece i posłuchać babci jak sobie opowiadają ledwo wyszła od lekarza a już zapisana na kolejne 2 wizyty , wcale się nie dziwię bo co ma do roboty cały tydzień  , tym bardziej że do przychodni ma kilkaset metrów . Na wsiach babcie w gorszym stanie jeszcze pracują u bambrów na 2 etatach 

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał(a):

No... jak nie dożyje to jak ma kuźwa przyjść 🤦‍♂️

• Like 2
Opublikowano

Drogi Tomaszu, to ze ty czekasz 2 tygodnie do specjalisty to nie znaczy ze inni tez. Podam przykład, dziecko do okulisty na NFZ 3 lata czekania, do laryngologa na usunięcie migdała 1.5 roku czekania na NFZ, prywatnie 5 tysi i tydzień czekania. 

• Like 2
Opublikowano
13 minut temu, thefarmer napisał(a):

Drogi Tomaszu, to ze ty czekasz 2 tygodnie do specjalisty to nie znaczy ze inni tez. Podam przykład, dziecko do okulisty na NFZ 3 lata czekania, do laryngologa na usunięcie migdała 1.5 roku czekania na NFZ, prywatnie 5 tysi i tydzień czekania. 

18 lat temu było dokładnie to samo, młody zaczął niedosłyszeć, a kolejka na podcięcie migdałka powyżej 18 miesięcy prywatnie w ciągu miesiąca zrobione, koszt 3 tys, to jak teraz z 12

Opublikowano
7 godzin temu, GRZES1545 napisał(a):

Też tu kiedyś taki był, u niego wszystko najlepsze, największe, bezawaryjne, normalnie jak w bajce 😂 

Prawda jest taka że te rządy co teraz są to porażka już po całości. 

• Like 3
Opublikowano
12 minut temu, Uziu92 napisał(a):

tu kiedyś taki był, u niego wszystko najlepsze, największe, bezawaryjne, normalnie jak w bajce 😂

O królu ziemniaków mówisz?

Teraz Elon ma wszystko, a nawet więcej.

• Haha 2
Opublikowano

O takim rozwojowym, co wszystko miał najlepsze, bezawaryjne, a wieszal czerwone wstążki na tych statkach swoich. W końcu go znany na forum handlarz kombajnami i ciągnikami z Małopolski zdemaskował i się zesrało opowiadanie historii bez pokrycia.

I reszcie nie wiem, bo zwyczajnie nie śledzę wszystkiego, druga sprawa że ja takich ludzi nie traktuje poważnie, bo każdy wie jakie jest życie i jak to jest na gospodarce, raz na wozie, raz pod. 

• Like 3