Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Godzinę temu, Fanuel napisał(a):

Już płacą tylko sam podświadomie o tym nie chcesz wiedzieć.

Nie słyszałem o tym w mojej okolicy. 

Jak ktoś zaoferuje to dodagamy się choć by I dziś, ziemia w dobrej kulturze. 

Opublikowano
9 godzin temu, Marekk91 napisał(a):

Ojej jaki ty jesteś mądry. Dzielę się swoją praktyką a ty musisz się popisać zbyteczną inteligencją. Tabele znam

To jak chce rozsiac na 30m skoro zna tabele która temu przeczy? 

Opublikowano
22 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Pewnie nie będą, u mnie nie ma jakiś narwańców na dzierżawy, hodowców którym pasza jest potrzebna nie ma, a Ci co uprawiają zboża na handel nie będą się przebijać na stawki żeby potem do tego dokładać ...

Ile ha pola u was kosztuje ? 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Ile ha pola u was kosztuje ? 

60-80 o takich cenach ostatnio słyszałem, zależy od wielkości działki, klasy gleby itp. W okolicy głównie IV klasa. Kupować jeszcze niektórzy chcą, ale dawać 3000 za dzierżawę żeby do tego dokładać to nie ma chętnych.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano
9 godzin temu, Marekk91 napisał(a):

Ojej jaki ty jesteś mądry. Dzielę się swoją praktyką a ty musisz się popisać zbyteczną inteligencją. Tabele znam

Mądry to TY jesteś , chyba robię testy czy doleci równo, a na oko to wiesz , jeden w szpitalu umarł

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

60-80 o takich cenach ostatnio słyszałem, zależy od wielkości działki, klasy gleby itp. W okolicy głównie IV klasa. Kupować jeszcze niektórzy chcą, ale dawać 3000 za dzierżawę żeby do tego dokładać to nie ma chętnych.

ostatnio dostałem oferte po 40 tys za ha 5ha . 5 klasa i odmówiłem , z tym ze połowa nieużytków już nie do ,, odratowania '' a druga połowa w MPZP , pod mieszkalnictwo , to spadek jest i 2 chce sprzedać a ten trzeci oglądał plan i wie żę wartosc jest wieksza 

Opublikowano (edytowane)

@jarecki jak słyszę że ktoś sprzedaje 5 klasę to nawet się tym nie interesuje ... Na jednym polu kawałek 5 klasy mam to na tym piachu w ostatnich latach to rzadko kiedy jest wyjście na "0" ... Lepiej 5ha dobrej ziemi niż 10 piaskownicy ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

tu akurat bardziej była by inwestycja niz jako pod uprawe , z tym że inwestycja w ziemie przy demografi  którą przewidują eksperci nie przekonuje mnie 

12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

@jarecki jak słyszę że ktoś sprzedaje 5 klasę to nawet się tym nie interesuje ... Na jednym polu kawałek 5 klasy mam to na tym piachu w ostatnich latach to rzadko kiedy jest wyjście na "0" ... Lepiej 5ha dobrej ziemi niż 10 piaskownicy ...

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
26 minut temu, v11 napisał(a):

przetarg kowr opolskie 3000 się zatrzymali a teraz będzie jeszcze jeden ciekawe jak się skończy 

cienkie bolki u was

krowiarze po top farms w Wlkp 5000 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

cienkie bolki u was

krowiarze po top farms w Wlkp 5000 

Bo największą głupota to jest to że kowr się zgadza na umorzenie czynszu bo trudny rok itp. I co rok kombinatorzy tak robią że piszą podania i czekają tylko alby czynsz umorzyć, chłopie zaproponowałeś 5tys czy 3tys to płać, nikt nikogo nie zmusza aby bił wariackie  czynsze 

Jak sobie kupię coś na kredyt i brakuje gotówki na ratę to jakoś bank nie czeka miesiąc dłużej za spłata tylko ma być i koniec, i tak samo powinien kowr robić, żadnych wniosków o umorzenie, nabiłes cenę bo chciałeś to płać

Co do cen nawozów, jak to widzicie czy jest szansa że azot spadnie jeszcze z 300zł ?

Edytowane przez krzysiek277
  • Like 7
  • Thanks 1
Opublikowano

Czy spadnie to Ci nie powiem ale ja jeszcze czekam z zakupem. Przyjdzie maj to zacznę myśleć. Teraz azot jeszcze będzie trzymał cenę bo ktoś może pod qq kupić albo spóźnialscy na N2 lub N3. A w maju już masz pewność, że kto miał kupić to już kupił i wtedy zapotrzebowanie spada. 

Opublikowano
2 godziny temu, krzysiek277 napisał(a):

Bo największą głupota to jest to że kowr się zgadza na umorzenie czynszu bo trudny rok itp. I co rok kombinatorzy tak robią że piszą podania i czekają tylko alby czynsz umorzyć, chłopie zaproponowałeś 5tys czy 3tys to płać, nikt nikogo nie zmusza aby bił wariackie  czynsze 

Jak sobie kupię coś na kredyt i brakuje gotówki na ratę to jakoś bank nie czeka miesiąc dłużej za spłata tylko ma być i koniec, i tak samo powinien kowr robić, żadnych wniosków o umorzenie, nabiłes cenę bo chciałeś to płać

Co do cen nawozów, jak to widzicie czy jest szansa że azot spadnie jeszcze z 300zł ?

Tam idą znajomości i łapówki. Idź ty czy ja i wylicytuj za 5 tys za ha. Kredyt trzeba by było brać albo licytacja a i tak byś musiał zapłacić . Komu umorzą to umorzą 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, GRZES1545 napisał(a):

Nie słyszałem o tym w mojej okolicy. 

Jak ktoś zaoferuje to dodagamy się choć by I dziś, ziemia w dobrej kulturze. 

Wszystko zależy od upraw jakie są w okolicy, jeśli warzywa oraz ziemniaki to będzie to normalna stawka wyjściowa, ponieważ w zależności od ilości będzie ona rosła.

Edytowane przez Fanuel
Opublikowano

Jeden na forum już tu był co myślał że mu umorzą i dał wysoki czynsz i został zlicytowany. 
Takie czynsze dają idioci albo osoby dogadane z kowr i z góry wiedzą że czynsz będzie umorzony bo susza bo wymarzlo itd. 
Żeby zapłacić 5 tys i mieć kosztów kolejne 3-4 tys to co trzeba zasiać żeby wyjść na plus ? Marihuanę? 
Nie trzeba być alfa i Omega żeby domyśleć się jak to działa 

Opublikowano

Płacą po 5 tys aby mieć nowe działki na unijne dotacje. Przykład. Znajomy ma kilka córek, po rozpisywał dziewczynom ziemie aby brały mlodego rolnika.Dziewczyny pracują w mieście a on wszystko ogarnia. Mówił ze zapłaci każdą cene za nową dzierzawe bo poprostu potrzebuje świeżych działek.