Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, FarmerDyzio napisał(a):

Tak to wygląda. Ale nie jest to cała warstwa. Po prostu od ścian zbiornika jest tego więcej osadzone. Myśle że jest to średnio 5/7 cm 

IMG_20250220_103140468.jpg

U mnie wygląda identycznie.Max było -15 iod dołu warstwa taka jak ty.Z tym różnicą że u mnie nie stoi na dworzu a na polu😂

• Thanks 1
  • Haha 1
  • Root Admin
Opublikowano
43 minuty temu, FarmerDyzio napisał(a):

Jak przywiózł to wszystkie plomby były( ewentualnie pokazał te co chciał ;)). Ale był jeszcze ciepły. Nie wiem czy komuś chciałoby się z tym szarpać i dolewać wodę. Zwłaszcza że waga z zakładu musiałaby się zgadzać. Może po prostu byly za krótko te mrozy. Wrzucę zaraz zdjęcie jak to wygląda. 

RSM zawsze przyjeżdża ciepły.

Do mnie, póki co zawsze jechał prosto z produkcji. Ostatnio nawet kierowca mnie spytał czy może być po 21. Zgodziłem się, dojechał o 0:30 i zwalał się do 2 w nocy. Ale prościutko z Puław gonil.

Opublikowano

U mnie też ciepły. Jeszcze kilka dni po rozładunku był cieplu. Ładował się w piątek a w poniedziałek o 6 rano u mnie był. Ale skoro piszecie, że to normalne to niech tak będzie. Pewnie i tak w przyszłym tygodniu go mieszam i rozlewam na pole. 

Opublikowano
5 godzin temu, GRZES1545 napisał(a):

Hektary na UA można kupić, jakieś spore działki po 4tys hektarów wystawione, czyżby zachodni oligarchowie bali się czegoś 🤔

Może to ten śmieszny oligarcha z lubelszczyzny;

Jedzie Arab jedzie, wielbłąd pod nim hasa
Arab se ogląda, swojego wielbłąda
Oj dana, oj dana, oj dana, oj dana
  • Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, Sokol2 napisał(a):

rsm 26plus s kupiony w grudniu po  po 1400 a 32 po 1440. Teraz tego z siarką nie ma i nie będzie a dlaczego to nie wiem a 32 po 1790. Jutro i w sobotę przydało by rozlać chociaż 200kg/ha bo pozniej bedzie bloto... Tylko że na polu jest sieg... na szron jechałem wiele razy i zawsze było ok ale na sniegu nigdy może ktoś sie wypowiedzieć czy jechać teraz na śnieg czy odpuscić? przed mrozami   jęczmień był ładny zielony, pszenżyto malutkie pozno siane na górach i glinach  oraz trawa życica westerwoldzka koszona pod koniec pazdziernika ale miałem wrażenie ze rośnie całą zime..

Teraz z siarką  jest 28+5S, ten 26+ siarka juz nie produkują. 

Opublikowano
42 minuty temu, STIG13 napisał(a):

Ta działka 4k hektarów była do dzierżawy. Czynsz coś koło 1900 chyba. Płatne z góry 

W mojej okolicy ( TPI ) też już czynsz chcą " z góry " czyli przed wejściem w pole. Jesli zasiew jesienny to max do marca kolejnego roku.

Opublikowano
47 minut temu, ROLOMAZ napisał(a):

Macie aktualny cennik nawozów? 

Alfa jakoś tydzień temu miał pewno info że saletra w tym tygodniu po 2500 zł miała być 😉 jego pytać! :)

• Like 1
Opublikowano

To jeszcze jutro może się sprawdzić😁

Opublikowano

wie ktoś co to jest i czy warto stosować?

MOCZNIK Pro 30™ [N+S] - Roztwór mocznikowo-siarkowy.
Zawartość azotu całkowitego (N) nie mniej niż 240 kg azotu w 1000 litrach roztworu w tym:
AZOT w formie Amidowej (NH2)2 - 79,38 %
AZOT w formie Amonowej (NH4)2 - 20,62 %
SIARKA CAŁKOWITA (S-SO4) - 11,00 % tj. ca. 135 kg siarki w 1000 litrach roztworu 

Opublikowano
1 godzinę temu, Marl napisał(a):

W mojej okolicy ( TPI ) też już czynsz chcą " z góry " czyli przed wejściem w pole. Jesli zasiew jesienny to max do marca kolejnego roku.

Bauery nauczyli 😁

Nasze też obiecywali wiele, nie płacili to teraz odgórnie 

• Like 1
Opublikowano
W dniu 17.02.2025 o 22:51, boogie7 napisał(a):

Opolskie, ale nie wiem co to za kieserit luzem 🤔

Screenshot_20250217_224854_Chrome.jpg

Gdzie tak okradają? Korn kali w agroasie 1530 brutto reszta też ponad stówa na tonie taniej

Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tak samo jak te wróżby które tu kiedyś pisali że od połowy lutego zaczną tanieć nawozy ?? 🤭

Ale to były wróżby, a alfa przecież miał jakieś bardzo dobre info, nie ma co porównywać nawet 😁😁

Opublikowano
Teraz, Gimmeshelter napisał(a):

Ale to były wróżby, a alfa przecież miał jakieś bardzo dobre info, nie ma co porównywać nawet 😁😁

Tamto to też były "potwierdzone wiadomości" od przedstawicieli grupy azoty xD