Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Mateusz1q napisał(a):

integrowana produkcja każdy z kuku robi 

Nie spina się. Przy integrowanej musiał by dostać więcej(o wiele), też o tym myślałem.

P.s od tego roku skończy się  eldorado w roślinnej(w integrowanej).

• Haha 1
Opublikowano
51 minut temu, Miłypan napisał(a):

Chłopy przestańcie ta polemika tylko wam nastrój psuje. Niech każdy ma jak najwięcej i niema co nikomu zazdrościć 

Ale v11 ma więcej od tych, którzy mają "najwięcej" ! To nie jest sprawiedliwe na poziomie EU 😆

Opublikowano
12 minut temu, Tomek90 napisał(a):

Ekoschemat na uproszczona uprawę i wapnowanie pełny pakiet i miałem niecałe 1700zl

Wapnowanie to jeżeli masz niskie ph to możesz podpiąć. Ja mam ph powyżej 6.5, więc nie podepnę tego.

• Haha 1
Opublikowano
11 godzin temu, Alpacino napisał(a):

😁 co nie zajrzę to same kłótnie tutaj ale z tym 1600 do kukurydzy to sam w szoku jestem 🙈

Serio, a co w tym dziwnego? 

10 godzin temu, damian303 napisał(a):

Nie spina się. Przy integrowanej musiał by dostać więcej(o wiele), też o tym myślałem.

P.s od tego roku skończy się  eldorado w roślinnej(w integrowanej).

Nadal jest ok 800zł do ha. Jak nie Brałeś to boli czy co?

14 minut temu, ROLOMAZ napisał(a):

Wapnowanie to jeżeli masz niskie ph to możesz podpiąć. Ja mam ph powyżej 6.5, więc nie podepnę tego.

A on ma 5 i sklada 😎

Opublikowano
16 minut temu, ROLOMAZ napisał(a):

Bez znaczenia ph, aby wyniki mieć badań gleby w razie kontroli. 

Opublikowano
1 minutę temu, Tomek90 napisał(a):

Ciii...zaraz stawki opierd...ą jak z integrowaną🙆‍♂️

14 minut temu, Tomek90 napisał(a):

Zobacz jak obcinają...urwie się wielu rolnikom, eldorado jak gość wyżej pisał skończy się wszystkim .

https://search.app/9sQ5R6hiiK7LVJan6

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Nadal jest ok 800zł do ha. Jak nie Brałeś to boli czy co?

W zeszłym roku tak, dwa lata temu jeszcze więcej. Brałem ostatnie dwa lata i w tym roku też będę brał i dostanę więcej(i to o wiele) niż w uprawach roślinnych. A czemu tak będzie, to mój ból, tylko twoja niewiedza-glupota.

• Haha 1
Opublikowano

z wapnowaniem nie bądźcie tacy cwani że tylko badania bo ARiMR pyta stację o badania z lat poprzednich i jak było 6,5 a jest nagle 5 to wiadomo że naciągane 

Opublikowano

Liczyłem ze u mnie wyjdzie więcej kwaśnych kawałków a wyszło tak że tylko mniejsza połowa kwalifikuje się pod ten ekoschemat, kurde trzeba było zakwasić próbki 

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, v11 napisał(a):

z wapnowaniem nie bądźcie tacy cwani że tylko badania bo ARiMR pyta stację o badania z lat poprzednich i jak było 6,5 a jest nagle 5 to wiadomo że naciągane 

przy kukurydzy ph można bardzo szybko zbić.

Opublikowano

A było już byle co groch  jakaś gorzowska wyka rzepak gryka -tyle że trzeba dopasować chemię - a życicę raz siejesz i masz na kilka lat w strip tilu 

2 minuty temu, Grzesiu90209 napisał(a):

Integrowana, bezorka, struktura upraw, gnojowica i robią się fajne dopłaty. Nigdy takich nie miałem jak ostatnie dwa lata.

też nigdy nie miałem ponad 1000

Opublikowano
25 minut temu, Tigon napisał(a):

Liczyłem ze u mnie wyjdzie więcej kwaśnych kawałków a wyszło tak że tylko mniejsza połowa kwalifikuje się pod ten ekoschemat, kurde trzeba było zakwasić próbki 

Przy działce z zasadwoyj ph wypłacili kasę z tego ekoschematu to niewiem co tam kombinujesz z niskim ph 😅

Opublikowano
45 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Co Brałeś więcej 2 lata temu ? 😄 mnie boli czy Ciebie, chyba mierzysz swoją miarą  ? 

A o czym rozmawiamy? Integrowana miałem dwa lata temu i wynosiła 1300 z hakiem.

Nic mnie nie boli(oprócz rąk, bo tnę sad), powiem więcej, że jestem nawet zadowolony.

W tym roku kończy mi się certyfikat i się zastanawiałem, czy sens jest przedłużać, bo jak by nic nie zrobili, to integrowana za 2 lata byłaby po 200-300zl.

Opublikowano
53 minuty temu, Tigon napisał(a):

Trzeba było pójść po próbki do lasu 😅

Opublikowano (edytowane)

DLATEGO NIE POWINNO BYC DOPŁAT DO WAPNA , JAKI SENS DOPŁACAĆ KONBINATOROM , ALBO TYM  co zdegradowali ziemie

16 godzin temu, v11 napisał(a):

jak rozdupce te 3 stówki to jest jeszcze kilka innych kawałków a dałem przykład kawałka który był osobno robiony 

to wytknij co źle policzone - nawet dla spokoju zawyżyłem niektóre koszty bo paliwa idzie dużo mniej polidapu też ale zapomniałem o kizerycie ale to można w tych 45 000 pierduł zaliczyć  nasiona też policzone bez gratisów i środki to samo i wszystko realne a tu wszyscy zbierają ponad 15 i do roboty chodzą to coś tam nie halo 

oczywiście że wspierania państwa ci nie zakwestionuję a własnej emerytury będę sobie wypłacał według własnej fantazji a ty nie bądź taki pewien tej zusowskiej -chcesz liczyć licz na siebie .Również ten aspekt społeczny dla mnie jak najdalej od tych których znam z obcymi mogę robić byle co z wiejskimi  orłami lepiej nie wchodzić w żadne układy 

100 kg dapu to według ciebie za duzo , według mnie za malo 150 musi być na dobry plon, no i na 800 ton kukurydzy słoma do suszenia za 5 tysi, chyba liczysz cene zbioru , kto ci daje za darmo to spresowania

Edytowane przez wilkołak