Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, ChiquitaB napisał(a):

Teraz sobie policzyłem to srednia cena brutto w mlekpolu wyszla mi 2.30

Netto?

11 godzin temu, adventure napisał(a):

SM Ryki bi.3.7 , tł.4.7  23 tyś.l  3.35 brutto  -20gr. udział 

Dużo masz udziałów? Teraz chyba te udziały napędzają cenę, więc też trochę rozgraniczyli mniejszych dostawców od większych, ale nie pamiętam już tych progów ile dają w jakim.

Tłuszcz chyba płacą do 4.5max.

Edytowane przez Nintendo
Opublikowano
10 godzin temu, PolandOnion napisał(a):

Jakie trucie ? Podwyższoną somatyką która i tak jest odwirowania w zakładzie ich otruje ? Za bardzo co niektórzy są przemądrzali a takie tematy nie powinny się tu pojawiać.

Ryki ładnie z ceną pokazali, Sławkowi na koncie się nie mieszczą 😉

Co jest odwirowywane w mleczarni? I ty te głupoty powtarzasz. A na marginesie wszyscy by chcieli cenę Piatnicy tyle że jak widać nie wszyscy mogą w niej być chociażby z powodu jakości 

9 godzin temu, konradek88 napisał(a):

Mnie zastanawia jedna rzecz jakim cudem raptownie mleczarnie zaczynają śpiewać obniżać ceny mleka ,na giełdach spadków  nie było ,tym bardziej długofalowych,ale przecież rolnik musi być parobkiem ,broń Boże żeby miał jakieś oszczędności i nie brał kredytów bo wtedy jest ciężej takimi ludźmi sterować a tak ,wszystko na styku i trzeba siedzieć cicho , dopasować się do tego co "Pan" sobie wymyśli

Wiele razy już tu to pisałem to nie jest wydzimisie prezesa ze obniża cenę żebys za dużo pieniędzy nie mial. Co uważasz że on to dla siebie bierze? Jak mogą to zapłacą jak nie mogą to nie 

• Like 1
Opublikowano

Tylko w grudniu te udziały...

Godzinę temu, Nintendo napisał(a):

Netto?

Dużo masz udziałów? Teraz chyba te udziały napędzają cenę, więc też trochę rozgraniczyli mniejszych dostawców od większych, ale nie pamiętam już tych progów ile dają w jakim.

Tłuszcz chyba płacą do 4.5max.

Chrzanisz...

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Tylko w grudniu te udziały...

Chrzanisz...

Tzn? Nie ma jednak tych progów według udziałów czy o czym mówisz?

Edytowane przez Nintendo
Opublikowano

A jak w mlekpolu jest z tymi udziałami ? Co miesiąc ? Bo podobno ten kosa odszedł z mlekpolu do mlekovity żeby udział wyłudzić no i druga sprawa że podobno mleko nie przechodziło. 

Opublikowano
29 minut temu, Akardin napisał(a):

A jak w mlekpolu jest z tymi udziałami ? Co miesiąc ? Bo podobno ten kosa odszedł z mlekpolu do mlekovity żeby udział wyłudzić no i druga sprawa że podobno mleko nie przechodziło. 

Jak można wyłudzić coś czego jest się właścicielem ? 
Jak odszedł to normalna sprawa że udziały muszą mu oddać. 
Ktoś wcześniej pisał na ten temat że miał duże problemy ze stadem i widać konkretne antybiotyki wjechały. A że w mlekpolu mają bardzo czułe aparaty to i nieraz długo wychodzi antybiotyk. Jak jest w mlekowicie nie wiem. W każdym razie normalne to się nie wydaje żeby przejść do podmiotu który średniorocznie płaci około 10 groszy mniej na litrze, wymaga lojalnosciowki i wyniki podaje 2-4 razy w miesiącu. Gdzie w mlekpolu wyniki są co odbiór.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
34 minuty temu, Akardin napisał(a):

Nie wiem czy prawda że nie przechodziło ale do Piątnicy się szykował. U kolegi we wiosce też jeden duży sie szykował całe szczęście że nie wzięli bo od 4 miesiący nie przechodzi na bakterie a w tej samej wsi mlekpol wstrzymał odbiór i już od 2 tygodni polindus zajeżdża i bierze podobno po 1.4

Opublikowano

Mlekpol udzialy co miesiąc odciąga chyba 2gr leci. Na fakturze jest ile już udziałów sie ma aktualnie. Na mojej trasie jeden odszedł pol roku po tym jak przeszedłem do mlekpolu bo z LKS sobie nie radził i do łowicza poszedl. Teraz pewnie by mnie nie przyjęli gdyby nie on bo za daleko by mieli, przede mną mają klienta cos ok 25km do mnie, ja ostatni na trasie.

Opublikowano
2 godziny temu, Nintendo napisał(a):

Tzn? Nie ma jednak tych progów według udziałów czy o czym mówisz?

To są bardzo małe przedziały za udziały rzędu 0.5grosza

1 godzinę temu, Akardin napisał(a):

Jak wyłudzić 🤔 przecież to jego uzbierane pieniądze 🙆‍♂️ ludzie gdzie macie rozum....🤔

Opublikowano (edytowane)

Wydawało mi się, że trochę więcej (4 czy tam 8gr między najniższym a najwyższym, ale mogę się mylić bo już nie pamiętam dokładnie, tak mi coś chodziły te liczby po głowie). Jak faktycznie tyle to spoko.

Edytowane przez Nintendo
Opublikowano (edytowane)

Super!!!! To tak jak się rozwieść z żoną i jej jeszcze płacić co miesiąc kasę za to że już nie jest Twoja żoną.  Oj chłopy.... u lydera udziały wypłacane przez 10 lat z czego to ostatnia rata 10% jest w kasie resztę wybierasz w środkach.  Jaśnie panujący specjalnie nie pobiera udziałów i chętnie je oddaje. 

Edytowane przez grzesiu
Opublikowano

Co ty porównujesz prowadzenie biznesu do małżeństwa. To jest nasza kasa = właścicieli. Ciekawe czy prezesi lub dyrektorzy w podeszłym wieku czekają też 5 lat na jakieś premię czy inne dodatki. Rolnik ma zapieprzac do 70 i potem jeszcze czekać 5 lat na swoją kasę która przez kilkadziesiąt lat obracał zakład, a dyrektor dostanie od razu bo jemu się należy i kasa się znajdzie żeby wypłacić kilkadziesiąt tys. A to on ma pracę dzięki dostawcom. I nie trzeba chyba pisać gdzie się bardziej traci zdrowie. I kto ciężej pracuje. 
Mlekowita to jest fenomen. Tam za parę lat nie będzie to spółdzielnia tylko prywatna firma. I rolnicy się chętnie na to godzą. Wypowiedzenie pół roku, brak udziałów, jakieś lojalnosciowki żeby biznesy mogli kręcić bliscy prezesa. I nikt się nawet nie zająknie 

• Like 3
Opublikowano
Godzinę temu, krzychu121 napisał(a):

Powinni w tych spółdzielniach dodać zapis że można czekać te 5 lat na udziały ale co roku waloryzacja o inflację. 

Idź do prywaciarza bedziesz miał lepiej 😛🤣

• Like 1
Opublikowano

W mlekpolu już dobrze nie pamiętam ale jak kończysz całkowicie przygodę z krowami to w rok albo dwa wypłacają a jak się przenosisz to już nie pamiętam. Jak jak się przenosiłem do nich to tylko zapomnieli powiedzieć że od pierwszej wypłaty 8tys na start na udzialy biora