Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

To Ty ketozy leczysz? Sam idź do lekarza 😁 ketoza to choroba hodowcy a raczej partacza 🤣🤦

Tak lecze . Wiesz Sławek są choroby przy których ketoza pojawia się samoistnie

• Like 2
  • Confused 1
Opublikowano
3 godziny temu, alfa napisał(a):

Jakie leki chłopie . 3 glukozy 30 zł menbuton 12 zł a za taki zestaw na ketozę 180 zł a w niedzielę 220 też im się w d*pach przewraca . Weź pod uwagę że w tym menbutonie i glukozie już jest marża wliczona 

300 bez zależności od dnia i godziny 

Opublikowano

Trawieniec lewy 350 na przetyczki

Trawieniec prawy 750 operacyjny 

Ten jest prawy i nie udany 

Operacja się nie udała, pierwiastka żyje i 40l daje 

Nie udało się bo ma przyrośnięte to co się przyszywa 

Lekarz ułożył na miejsce i zaszył

Za dwa czy trzy dni miała lewy 

Więc my zadowoleni że dziad już nasz 

Krowę do góry kołami a dziad uciekł 

I teraz cały czas jest dobrze 

20250506_192038.jpg

Opublikowano
8 minut temu, radekz200 napisał(a):

i u nas 300 za ketozę i musi przyjechać conajmniej 2 razy to robi się 500, trawieniec to już koszt około 1500 zł 

To i was nowa chałupa za pół roku 🤣

A nie robią i was trawiencow laparoskopom ? Nawet prawy bez problemu się udaje 

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał(a):

To jak często,,odwiedza,, was weterynarz? Do mnie co 1.5-2 miesiące z usg pozatym jak dwa razy do roku z czymś innym to max ostatnio nie pamiętam kiedy był chyba zimą lub wczesną wiosną...

Sławek to przez takich jak ty mleko tanieje bo zalewasz cały kraj swoim mlekiem jak tak idealnie u cb 🤭🤭😂

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, dantur96 napisał(a):

Sławek to przez takich jak ty mleko tanieje bo zalewasz cały kraj swoim mlekiem jak tak idealnie u cb 🤭🤭😂

Noe przesadzaj 🤣🤣🤣 ja malutki są tu przecież potętaci a ja na 3ha to szklanka mleka 😁

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

To jak często,,odwiedza,, was weterynarz? Do mnie co 1.5-2 miesiące z usg pozatym jak dwa razy do roku z czymś innym to max ostatnio nie pamiętam kiedy był chyba zimą lub wczesną wiosną...

nawet 2 razy na dzień 😂 bo jedna jest do inseminacji na rano a drugą na wieczór 😂

Opublikowano

U nas robią teraz już labaroskopem , wpadli na pomysł i zamiast labaroskopu za 15 tys używają kamery inspekcyjnej warsztatowej nawet  spoko wszystko widać:) tylko ta długa igła niby około 5 tyś do tego u mnie 800-1000 za taką przyjemność zależy czy kroplówki dodatkowo itp

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, alfa napisał(a):

Jakie leki chłopie . 3 glukozy 30 zł menbuton 12 zł a za taki zestaw na ketozę 180 zł a w niedzielę 220 też im się w d*pach przewraca . Weź pod uwagę że w tym menbutonie i glukozie już jest marża wliczona 

W niedzielę inna cena? Może jeszcze w ciągu dnia między godziną 10 a 14 jakieś happy hour -10% ? :ph34r:

• Haha 1