Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Supersebusiek napisał(a):

Hmmm kurnik zazwyczaj ma wymiary powiedzmy 3x3 czyli małe pomieszczenie , tak i dla tego gospodarza obora na 200 krów to ten kurnik , taki hop do przodu jesteś a takich prostych rzeczy nie rozumiesz :) 

Dla mnie kurnik to w uj długi i na 50tys kur 😛🙋‍♂️ a Ty pewnie u takich co dużo case mają byłeś.... nowobogackie...

Zapomniałem nazwiska 🤔

Opublikowano (edytowane)

Zależy od punktu widzenia kurniki to teraz 200 ma długi i 30 szeroki takie kurniki widze dookoła .

9 godzin temu, Supersebusiek napisał(a):

Hmmm kurnik zazwyczaj ma wymiary powiedzmy 3x3 czyli małe pomieszczenie , tak i dla tego gospodarza obora na 200 krów to ten kurnik , taki hop do przodu jesteś a takich prostych rzeczy nie rozumiesz :) 

Edytowane przez robert1226
Opublikowano

Chłopaki ja o przydomowym kurniku a wy o przemysłowym .

3 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Dla mnie kurnik to w uj długi i na 50tys kur 😛🙋‍♂️ a Ty pewnie u takich co dużo case mają byłeś.... nowobogackie...

Zapomniałem nazwiska 🤔

U takiego Pana Tadeusza , spoko gość .

Opublikowano
40 minut temu, Supersebusiek napisał(a):

Chłopaki ja o przydomowym kurniku a wy o przemysłowym .

U takiego Pana Tadeusza , spoko gość .

Ponad 20 lat kur nie ma ... tak że inne realia a tam drewnianych opór nie było ? Kilku synów i usługi chyba 🤔 nazwisko na S

O takich kołchoźnikach to różnie miejscowi mówią....

Opublikowano
W dniu 19.09.2025 o 08:44, alfa napisał(a):

Będą powstawać duże hodowle. Banach podobno dostawiac będzie  kolejna na 800 krów i to samo agrotechnik . Na sniadowie 3 po 500 u mnie 20 km ode mnie na 500 sztuk . 

To trzciny za Bielskiem podlaskim zabraknie dla Banacha, teraz wszystko wykaszują dla niego i tirami wożą a co będzie jak dostawie?

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał(a):

Prawda, że już na Grądach Woniecko zastawili zastawki i pozalewane? 

Od nas mają na Rutkach to trochę wyżej, ale mówią że tam już nie ma mowy o zbiorze.

Mówili że na nowym moście w Wiźnie mają być jakieś zastawki ale nic nie widać tylko słupy stają. 

Na rzece Wissa obok Radziłowa i dalej do Biebrzy wszystkie łąki po zalewane bo wszystko zarosło i woda po dużych opadach nie może spłynąć z łąk. Plus do tego z Mazur wodę spuszczają do Biebrzy 🤷🤷🤷

Opublikowano
radekz200 napisał:

23 minuty temu, zapracowany123 napisał(a):

Sławek a u ciebie kiedy budowa obory? Stawiasz na rusztach czy zgarniacze?

chwilę potem jak ładowarkę przyprowadzi 😛

wiem Radziu że nie lubisz Sławka, ale daj mu się wypowiedzieć

Opublikowano
3 godziny temu, greg1985 napisał(a):

Mówili że na nowym moście w Wiźnie mają być jakieś zastawki ale nic nie widać tylko słupy stają. 

Na rzece Wissa obok Radziłowa i dalej do Biebrzy wszystkie łąki po zalewane bo wszystko zarosło i woda po dużych opadach nie może spłynąć z łąk. Plus do tego z Mazur wodę spuszczają do Biebrzy 🤷🤷🤷

4 godziny temu, pedro2 napisał(a):

Prawda, że już na Grądach Woniecko zastawili zastawki i pozalewane? 

Od nas mają na Rutkach to trochę wyżej, ale mówią że tam już nie ma mowy o zbiorze.

Czyli co z tego wyniknie Panowie? Naturalnie podniosą wysokość poziomu wody W glebie? 

Opublikowano
4 godziny temu, greg1985 napisał(a):

O tym to słyszałem, w Brzostowie przez rzekę przejazd już nie dla wszystkich, małe ciągniki nie przejadą. Chłopaki 2x 200km ciągają włokiem lawety z 20 belami...

Ale właśnie skąd oni tą wodę spuszczają... Tam osuszą żeby tu zatopić... Pojebane 

Jeszcze chłopy dostaną po doopie za niewykoszone w terminie.

• Like 1
Opublikowano
Mateusz1q napisał:

4 minuty temu, zapracowany123 napisał(a):

wiem Radziu że nie lubisz Sławka, ale daj mu się wypowiedzieć

a kim ty jesteś żeby zadawać takie pytania?

ciebie nie pytam to się nie wtrącaj. Sławek sam się chwalił że będzie budował to dlatego pytam bo może coś doradzi bo sam myślę o budowie

• Like 1
Opublikowano

Narazie to z Biebrza jest wszystko ok . Spuścić wody to z nikąd nie mogą bo Biebrza do Narwi Narew do Wisły.  A że na polu wody jest to nie ma co się dziwić jak niedaleko mnie na Biebrzy spadło 70 litry w godzinę.  Chłopy ostatnie dwa lata kosili wszędzie bele przewożąc na skróty rowy pozarywali nie ma teraz gdzie ta woda pójść . Rzeka tego jakby nawet chcieli nie nawodnia bo by musieli podnieść poziom Biebrzy o minimum metr