Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nikolas29 napisał:

No właśnie..też dostałem info że -10 gr Radomsko.ciekawe jak inne mleczarnie.pewnie się świnie Radomsko

czy wam lufę do skroni przystawiają że tam tkwicie w tym bajzelu 🤔🤦

• Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, kamilrolnik18 napisał(a):

Bardziej bym się skłaniał cenie bez zmian a i tak o tej porze cena jako tako się trzyma od początku roku. 

Dokładnie, wieszczą że niby na koniec roku cena ma iść w górę ale jak będzie,zobaczymy 

Opublikowano
16 godzin temu, slawek74 napisał(a):

Nie każdy ma wyjście z sytuacji..dużo by tu pisać...ale po co wszyscy mają wiedzieć.. OSM Radomsko póki ktoś tego nie pojedna albo nie wykupi będzie powoli niszczyc nas i mleczarnie

Opublikowano

Żeby przejął to jakiś podmiot - podmiot z potencjałem to trzeba woli właścicieli. Odnośnie sprzedaży to chyba lepiej być przyłączonym do większego podmiotu i być niezależnym czy sprzedać za grosze własny majątek i być parobkiem u dwóch panów?

• Like 1
Opublikowano
W dniu 29.06.2025 o 16:09, grzesiu napisał(a):

Jak się właściciele dają dyxxć pani to niech tak będzie. Radę też można zmienić trzeba tylko chcieć.  Przeglądając sprawozdania finansowe za 2024r to ów spółdzielnia na szarym końcu z cena, w ciągu ostatnich lat skup spadł grubo ponad 50%, sprzedaż NT inwestycji zero i cały czas zwijanie interesu. Jakby tak Ci panowie z rady doili za taką samą cenę to wątpię żeby byli tak ślepi i głupi. 

Mnie to już nie interesuje ja zwijam interes 

Opublikowano
nikolas29 napisał:

16 godzin temu, slawek74 napisał(a):

Nie każdy ma wyjście z sytuacji..dużo by tu pisać...ale po co wszyscy mają wiedzieć.. OSM Radomsko póki ktoś tego nie pojedna albo nie wykupi będzie powoli niszczyc nas i mleczarnie

weź nie przesadzaj... 🤦 są zakłady co samochody ich jeżdżą po 200km po odbiór mleka

Nieustraszony1044 napisał:

W dniu 29.06.2025 o 16:09, grzesiu napisał(a):

Jak się właściciele dają dyxxć pani to niech tak będzie. Radę też można zmienić trzeba tylko chcieć.  Przeglądając sprawozdania finansowe za 2024r to ów spółdzielnia na szarym końcu z cena, w ciągu ostatnich lat skup spadł grubo ponad 50%, sprzedaż NT inwestycji zero i cały czas zwijanie interesu. Jakby tak Ci panowie z rady doili za taką samą cenę to wątpię żeby byli tak ślepi i głupi. 

Mnie to już nie interesuje ja zwijam interes 

nara 🙋‍♂️🤦

Opublikowano
6 godzin temu, nikolas29 napisał(a):

Może sami upadną i problem się rozwiąże 

@slawek74 gdzie się wybierasz że żegnasz się z nami 🤔😉

Opublikowano

Te mleczarnie co jeżdżą po mleko w odległe strony to coś mają z głową prezesi albo czyste kolesiostwo jak np Sierpc jedzi codziennie samochód po mleko w okolice Poznania mając chetnych w koło komina 

Opublikowano
12 godzin temu, robert1226 napisał(a):

Te mleczarnie co jeżdżą po mleko w odległe strony to coś mają z głową prezesi albo czyste kolesiostwo jak np Sierpc jedzi codziennie samochód po mleko w okolice Poznania mając chetnych w koło komina 

A może Ci z Poznania byli szybciej chętni i dlatego odstawiają, myśle że dla kosztów lecieć 250 km po samochód od dwóch dostawców jest podobnie jak zebrać samochód od 50 dostawców wkoło komina 

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Marcin441 napisał(a):

A może Ci z Poznania byli szybciej chętni i dlatego odstawiają, myśle że dla kosztów lecieć 250 km po samochód od dwóch dostawców jest podobnie jak zebrać samochód od 50 dostawców wkoło komina 

Ta na pewno tylko zapomniałeś że te 250 musisz razy dwa bo może nie wiesz o tym że trzeba wrócić .

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, robert1226 napisał(a):

Ta na pewno tylko zapomniałeś że te 250 musisz razy dwa bo może nie wiesz o tym że trzeba wrócić .

Dobrze że zauważyłeś że musi mleczarka wrócić, normalnie Kopernik to przy tobie ch*j

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Z tego co pamiętam to na samochód wchodzi 18tys a na przyczepe 12tys litrów czyli 30tys razem. Ale jak w nocy jezdza to pod korki leja. Taki zestaw jak jezdzi u nas moze miec legalnie 44t razem. Ale kierowca mowil ze zazwyczaj 50t wazy 

Edytowane przez ChiquitaB
Opublikowano
9 godzin temu, leszek1000 napisał(a):

To ile z przyczepą może mieć ? 20 tyś litrów ? 

Z przyczepą to nie wiem ale sama cysterna ma jeśli dobrze pamiętam 16 tys.litrow