Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, mr1997 napisał(a):

Hehe dobre sobie mlekpol patrzy na Piątnice😁 Giżycko utrzymało cenę za luty kumpel będzie miał po 2.80brutto ilość prawie 60 tys i parametry ma bardzo dobre

Chyba trzeba będzie przejechać się do Giżycka i uśmiechnąć się do tamtejszego prezesa bo dalsze trwanie przy tym mLEKPOLU nie ma najmniejszego sensu ekonomicznego skoro takiego molocha stać na premie tylko raz w roku a potem cieszcie się chłopki ze nie macie obniżki i cena beż zmian.

• Like 3
Opublikowano
4 godziny temu, konradek88 napisał(a):

No oczywiście nie oszukujmy się gdyby była możliwość to z całą pewnością 99% rolników poezja by do z Mlekpolu do Piątnicy ale niestety miejsc mają mało a podań na biurku setki 

Broń boże. Od tego syfu wirowanego Piątnica by upadła na poziom mlekpolu Mlekovity. Dobrze ze wyłapują tych z wirówka i lecą zaraz jakby co. Znów żeby syfiarze mieli rozum to by wogole podań nie składali i by było mniej chętnych i łatwiej dla Piątnicy. Ale tekst oni na mleczarni też wiruja nadal jest w modzie czyli teoretycznie ten ktory kręci pomaga mleczarni bo wtedy na zakładzie mniej syfu. Hehe 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

Nie róbcie z Piątnicy nie wiadomo kogo ..... Tam nie takie przekręty idą z mlekiem a Wy już o wirówkach , możemy się przejechać po paru dostawcach to słoiczki stoją , a kierowcy co miesiąc po coś przyjeżdżają .....

A już zapomnieliście jak z 3 miechy temu afera była z Piątnica ?? 

Parametry dostaw mało odbiegają od mlekpolu mlekovity polmleku... 

Już kitu k**wa nie wciskajcie bo tam złoto nie płynie . Cena mleka bierze się z tego że Piątnica ma duży % wyrobów garmażeryjnych przez co obecnie jest taka cena a duże podmioty jak mlekpol czy mlekovita nie mogą tylko z tego istnieć bo mają za dużo mleka do przerobu. 

Ogólnie trend jest dobry na ten rok . Przerzut jest bardzo wysoko więc i cena będzie szła w górę .

• Haha 1
Opublikowano
30 minut temu, kamilrolnik18 napisał(a):

To z 2 zł macie?

Tak za styczeń było 15,9 i po 2,003

30 minut temu, kamilrolnik18 napisał(a):

To z 2 zł macie?

Opublikowano

Ponoć prezes z Tafił dzwonił ze zjebką do Piątnicy żeby podawali info chłopom po 16stej, bo przedstawiciele muszą nadgodziny robić tylu się najechało 🤭

• Like 1
  • Haha 8
Opublikowano
4 godziny temu, czareczek85 napisał(a):

Jacy wszyscy jak u nas nie biorą tych co wirują a ponoć u was co drugi kręci czyli u was porządni hodowcy doją na rzecz nygusów wirujących. Taka jest prawda

Do mnie Piątnica mogła by wpaść na kontrolę nawet w nocy o północy czy jest wirówka czy nie. Nawet całe gospodarstwo mogą przetrzepać. Nie miałem, nie mam i wirówki mieć nie będę, ale masz rację. Już ponad 10 lat temu mówiłem że trzeba zrobić z tym porządek i dalej tak twierdzę 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
20 minut temu, pedro2 napisał(a):

Ponoć prezes z Tafił dzwonił ze zjebką do Piątnicy żeby podawali info chłopom po 16stej, bo przedstawiciele muszą nadgodziny robić tylu się najechało 🤭

No i to najgorsze że w piątek -  najpiękniejsze popołudnie.  🤣🤣🤣 

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, pawelmf napisał(a):

Oddział Piotrków kuj dawny lacpol? Przy jakim litrażu? Ogólnie u nas płacą każdemu inaczej co zapytam bo odbiera w naszej wsi mleko koło polmlek kesem 

Opublikowano
2 minuty temu, kamilrolnik18 napisał(a):

Oddział Piotrków kuj dawny lacpol? Przy jakim litrażu? Ogólnie u nas płacą każdemu inaczej co zapytam bo odbiera w naszej wsi mleko koło polmlek kesem 

Mleka jedzie na Lidzbark Warmiński. Wszelkie formalności w Ostrowi mazowieckiej. 

3 minuty temu, kamilrolnik18 napisał(a):

Mleka jedzie na Lidzbark Warmiński. Wszelkie formalności w Ostrowi mazowieckiej. 

Opublikowano
Godzinę temu, pedro2 napisał(a):

przejeżdzałem tam dzisiaj obok to stoi tam ciągników z 50 a może i więcej

Opublikowano

Też ostatnio jechałem, jak mrówki upchane pod korek 

9 minut temu, czareczek85 napisał(a):

przejeżdzałem tam dzisiaj obok to stoi tam ciągników z 50 a może i więcej

Opublikowano
1 godzinę temu, karol091193 napisał(a):

Do mnie Piątnica mogła by wpaść na kontrolę nawet w nocy o północy czy jest wirówka czy nie. Nawet całe gospodarstwo mogą przetrzepać. Nie miałem, nie mam i wirówki mieć nie będę, ale masz rację. Już ponad 10 lat temu mówiłem że trzeba zrobić z tym porządek i dalej tak twierdzę 

No właśnie to jest oszukiwanie samego siebie z tą wirówka, bo chore sztuki nie są w stanie wyprodukować dużo melak a jeśli mamy sporą somatyke na stadzie to świadczy tylko o zdrowotności stada. Sam kiedyś miałem somatyke na poziomie 400-500 a dziś jest to 150 i są tego efekty bo mleko kręci cię w 39-41 litra że zbiornika od krowy 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, kamilrolnik18 napisał(a):

Sporo teraz odeszło do inter milku nawet przerzutowiec płaci 2,40

Opublikowano
13 minut temu, RadekGawryluk napisał(a):

No właśnie to jest oszukiwanie samego siebie z tą wirówka, bo chore sztuki nie są w stanie wyprodukować dużo melak a jeśli mamy sporą somatyke na stadzie to świadczy tylko o zdrowotności stada. Sam kiedyś miałem somatyke na poziomie 400-500 a dziś jest to 150 i są tego efekty bo mleko kręci cię w 39-41 litra że zbiornika od krowy 

O to już mocno 41 litry.  Gratulacje Jaka dawkę stosujesz