Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Za styczeń Radomsko przedział 3-7 tys ,tł 4,53 bi 3,6 1,87 brutto rr 🤦🤦🤦

Parametry masz fajne ilość wiadomo ale ja też mam ten przedzial mniej więcej i teraz 70 groszy więcej nie licząc premii to i tak wychodzi +50 więc nawet na tej ilości to jest ,,trochę grosza,,

Opublikowano
3 godziny temu, oniak napisał(a):

Wazne zeby pamietal gdzie te ha ma ;) w okolicy jest oporowiec, nabral dzierzaw ( male dzialki, ze 40km od gosp) i .... zapomnial skosic 

Znam takich co zapomnieli zasiać ale nie zapomnieli zajechać skosić to dopiero wtedy przejrzeli na oczy i wielkie zdziwienie jak do tego doszło 🤣🤣🤣🤣

Opryskać raz też jeden zapomnial i miał sraczke bo pole od głównej drogi i wszyscy widzieli jaki gospodarz 🤣🤣🤣

1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Za styczeń Radomsko przedział 3-7 tys ,tł 4,53 bi 3,6 1,87 brutto rr 🤦🤦🤦

Łapy? ROTR? 

Opublikowano
17 minut temu, MariuszDe napisał(a):

Parametry masz fajne ilość wiadomo ale ja też mam ten przedzial mniej więcej i teraz 70 groszy więcej nie licząc premii to i tak wychodzi +50 więc nawet na tej ilości to jest ,,trochę grosza,,

Włoszczowa?

Opublikowano
4 godziny temu, komizmo napisał(a):

O i tu się zaczyna prawda. Jak się bliżej przyjrzeć tym ziemiom, to albo góry, albo bagna, kamień na kamieniu, albo dojazd na amfibię. To nie przypadek że interesuje się nią gość co mieszka 100 kilometrów dalej. Jakby to było coś warte to ktoś by to łapnął na sto procent. A to, że mu rodzina to być może nawet poleca to tego, ten...😂

Ziemia jak ziemia wszędzie jest lepsza i gorsza ale wystarczy tylko żeby były wkolo wioski z samymi dziadkami i już cena leci w dół i chętnych brak. 

Dziś akurat miałem tego doskonały przykład bo moja żona pochodzi z miejscowości pisania pod elkiem i dziś w Ełku  spotkała swoją sasiadke z bloku która też poszła na gospodarkę tylko właśnie ze na wioskę w gminie kalinowo gdzie tylko oni jedni się gospodsrza i produkują mleko a reszta sasiadow to stare dziadki to się śmiali  jak im mówiliśmy o cenach 70-80 za hektar. 30 km odemnie a możesz brać za grosze tylko tak jak pisałeś takie wszystko nieciekawe popegerowskie kawałki tu dol tam góra tu zamoklak tam krzaki. 

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, mirekcich napisał(a):

A podsuszone masz bele ? Wiadomo ze to kwestia jeszcze wydajności 

Mokra jest

15 minut temu, slawek74 napisał(a):

A jaki dzień laktacji? A ilość średnia sztuki na zbiorniku...

To różnie ale teraz nic nie bylo zaduszane. Nigdy w zyciu nie mialem takich parametrow chodz bym nie wiem co dawał.

Opublikowano
24 minuty temu, pawlak2507 napisał(a):

Parametry cały rok się zmieniają zależnie od wielu rzeczy u mnie aktualnie 39 l dziennie od szt. i tłuszcz 4.1 

Ale nie mów,że czasem masz  tłuszcz 4.8 ?

Opublikowano
5 godzin temu, Pawel29 napisał(a):

Ziemia jak ziemia wszędzie jest lepsza i gorsza ale wystarczy tylko żeby były wkolo wioski z samymi dziadkami i już cena leci w dół i chętnych brak. 

Dziś akurat miałem tego doskonały przykład bo moja żona pochodzi z miejscowości pisania pod elkiem i dziś w Ełku  spotkała swoją sasiadke z bloku która też poszła na gospodarkę tylko właśnie ze na wioskę w gminie kalinowo gdzie tylko oni jedni się gospodsrza i produkują mleko a reszta sasiadow to stare dziadki to się śmiali  jak im mówiliśmy o cenach 70-80 za hektar. 30 km odemnie a możesz brać za grosze tylko tak jak pisałeś takie wszystko nieciekawe popegerowskie kawałki tu dol tam góra tu zamoklak tam krzaki. 

O Pisanicę Ci chodzi pewnie

• Like 1
Opublikowano
18 godzin temu, komizmo napisał(a):

O i tu się zaczyna prawda. Jak się bliżej przyjrzeć tym ziemiom, to albo góry, albo bagna, kamień na kamieniu, albo dojazd na amfibię. To nie przypadek że interesuje się nią gość co mieszka 100 kilometrów dalej. Jakby to było coś warte to ktoś by to łapnął na sto procent. A to, że mu rodzina to być może nawet poleca to tego, ten...😂

tak samo śmieli się ze znajomego jak w latach 2000 brał na ryczym wole 400ha za 360tyś

Opublikowano

od czegoś trzeba zacząć na początek dobre i 13 ha. a dzisiaj przewieść zebrany towar ciężarówkami na dystansiew 100km w jedną stronę to śmieszne kwoty

12 godzin temu, adventure napisał(a):

Same hf-y

Masz 24l od sztuki dziennie czy mniej?

19 godzin temu, Pawel29 napisał(a):

@alfa mógł byś trochę dokładniej napisać gdzie mieszkasz bo tak jak czytam to chyba nie tak daleko odemnie. Ja zarnowo pod Augustowem. 

Rysiek z Kalinowa to by go z otwartymi ramionami w bramie witał na takie zlecenie.

Ziarno kukurydzy przewieść patelnią to żaden koszt na takim dystansie, bo tylko w takim kierunku na to patrzę. tymbardziej że w tym roku kupione 150 t ziarna kukurydzy

21 godzin temu, przemo5040 napisał(a):

a może kuzyn nie ma gospodarstwa i pracuje gdzieś na etacie ? i ma robotę rzucić tylko po to żeby komuś pole obrobić albo części na pole dowieść ? tu nie chodzi o areał a odległość, jechać uprawić to pole to tam i spowrotem 180km, zasiać 180km, opryskać tylko licząc jedną dawkę to 180km, tak samo nawozy 180km a przy 3 dawkach nawozów robi się 540km, do tego koszenie i zbiór, podsumować te kilometry to na te 13ha wyjdzie grubo ponad 1000km

dobrze że nie liczysz jeszcze tego że po wode do opryskiwacza trzeba jeździć, wyjdzie ze 2000km

12 godzin temu, Mateusz3231 napisał(a):

witam macie może kogoś lubelskie/świętokrzyskie kto zrobi cesarke krowie? weterynarze rozkładają ręce. pOMOCY!

nie dzwoń do weterynarza tylko do lekarza weterynarii taki napewno sobie poradzi