Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, pedro2 napisał(a):

Brakuje ok 2m do pełnego koryta, a w zeszłym roku na całej dolinie półtora metra było. 

Wygląda to tragicznie 

IMG_20250207_133301_7.jpg

Myślałem ze tylko w mojej okolicy taka bieda z wodą ale widzę że Podlasie również konkretna susza. Żebyśmy jeszcze nie tęsknili za poprzednim rokiem 

Opublikowano
3 godziny temu, Primula94 napisał(a):

Dobra ziemia , to już po tyle idzie. Totalne piach do 150.

Ci co nie gospodarza , a mają ziemię to teraz raj na ziemi, ludzie się przebijają i jeszcze ładnie pięknie i kasę w scenach przynoszą. Takie czasy nastały że Ci co nie potrafili Dąbie poradzić na wsi to teraz lepiej żyją niż Ci co mają dużo, a czasu na nic..

To raczej taka wyrywkowa kwota, gdzie np jest dobra ziemia, za miedzą i ładny kawałek, a ktoś jeszcze podbija celowo i później takie kwoty się robią.

a co poszło gdzieś coś po 200 u nas?

Opublikowano

Wątpię oby nie było gorzej jak w ubiegłym roku. Śniegu nie było teraz prawie że wogóle więc od razu nie ma zapasu wody a jak jeszcze dojdą wyższe temperatury 🤷

Opublikowano

Dokładnie nie ma co narazie panikować . Co z tego że zima mokra w pola nie można wjechać wiosna jak później cały maj i czerwiec jest sucho.lepiej niech sobie pada regularnie maj czerwiec. 

• Like 6
Opublikowano
2 godziny temu, alfa napisał(a):

Wisła całkiem wyschnie w tym roku. Teraz mrozy i podobno cały luty bez deszczu ze słońcem mróz pomoże wysuszyć i wiatr 

Luty i marzec bez deszczu 

Godzinę temu, czaro napisał(a):

Gorel w prognozie w tygodniku pisał że "2025 rok ma być urodzajny" więc się nie martwta chłopy na zapas 😉

I według niego styczne luty marzec miał być z deszczem i śniegiem . A nie ma go praktycznie wcale 

Opublikowano

Nikt nie jest w stanie przewidzieć pogody na kilka miesięcy do przodu oni tylko to wyliczają na średnich wieloletnich i albo trafi albo nie . Nie raz na dwa dni do przodu się im nie sprawdzi a mowa o kilku miesiącach 

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, ThePerkins napisał(a):

A może być tak, że rok będzie przepadzisty jak zima sucha ...

Dokładnie. Deszcz potrzebny regularnie w sezonie. 

Na zapas nic nie napada. Tylko wchodzimy w sezon z deficytem ogromnym

Opublikowano

A glebach mocnych ciężkich to może i napada wtedy taka ziemia zmagazynuje wody. Ale na gleby 4/5 klasy to ja wolę zimę sucho a później żeby padało regularnie.

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, dantur96 napisał(a):

A glebach mocnych ciężkich to może i napada wtedy taka ziemia zmagazynuje wody. Ale na gleby 4/5 klasy to ja wolę zimę sucho a później żeby padało regularnie.

Skytower dojechał?

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, semos napisał(a):

powyżej 10 tyś?

Mhm 🤭😁

Dodam że to był dla mnie rekordowy miesiąc co do ilości ze względu na 16 odbiorów w styczniu na pieniążki grudzień lepszy mimo że sporo na udziały poszło...

Edytowane przez slawek74