Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Też fajnie....ale lajka daje?

Kurna, aż mie kusi by wytłumaczyc te ceny ale może który co będzie kupował, to zrozumie sam...

Nie opłaca się 🤭😁

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, pawel885 napisał(a):

😂 Człowieku 

Ty nic oprócz opisania aury za oknem na tym forum jeszcze mądrego nie napisałeś 

A ty co?

Ja wiem o co chodzi z tą ceną, ty...nie.

Nie wiem czemu się pultasz😆

• Sad 1
Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale cena na export jest ceną brutto ;) pod warunkiem exportu xD

Albo cena netto, netto dla każdego jest takie samo ... Na skupie gdzie oddaję truskawki jest właśnie netto, a odpowiedni VAT już każdy sobie doliczy ...

A pod warunkiem pozostania w PL ? W regulaminie olx jest podane "cena końcowa" , wszystko inne jest oszustwem i ogłoszenia powinny być zgłaszane i kasowane 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, ZetorMisio napisał(a):

A pod warunkiem pozostania w PL ? W regulaminie olx jest podane "cena końcowa"

No i cena końcowa w przypadku exportu wynosi tyle co w ogłoszeniu ... Szczerze, mi to nie robi różnicy, wystarczy uważnie przeczytać ogłoszenie, ale z tym wielu ma problem, na przykładzie sprzedawania samochodu, napisałem że praktycznie nowe klocki i tarcze, może zrobione z 5tys km, a the bill się pyta w jakim stanie są hamulce 🤭

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

W sklepie jak idziesz kupić bułki,kiełbasę czy kondony też masz cenę na eksport? czy tam np jak jest 10 zł to przy kasie płacisz 10? Czy Ci pani w kasie mówi płacisz 10 + 23 % vatu?

Też tak robię ale to nic nie daje bo dalej te ogłoszenia widzą 🤷

chyba ze to usa.tam kazdy stan ma swoje stawki podatkow.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

A w przypadku pozostania w PL?

Jest inna, tak samo jak cena brutto skupu zboża, mleka, świń, owoców, warzyw dla ryczałtowca i VAT-owca jest inna ... Ale wy ludzie macie problemy ...

Opublikowano (edytowane)

Czyli według regulaminu nie jest cena końcowa, i jest to oszustwem.

Jest ceną końcową w przypadku exportu xD 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, ZetorMisio napisał(a):

I dla tego watofcy sprzedają na śfagra 😁

A wydojone ryczałciki proszą, żeby im kupił coś vatowiec i oddał połowę VAT-u xD Albo, panie, mnie faktura nie potrzebna, ale opuść coś pan za to ...

Ale w przypadku pozostania w PL nie jest i jest oszustwem 

Oszukał Cię ktoś, ukradł Ci, czy nie wiem co zrobił ? Napisane jest w ogłoszeniu, że taka cena jest w przypadku exportu ...

• Haha 3
Opublikowano
Teraz, ZetorMisio napisał(a):

Tak to sobie tłumacz. Handlarzyna jakiś? 

Nie, chyba, że jak raz na kilka lat samochód używany sprzedaję to jestem handlarzyną xD Po prostu mam wyebane, przeczytam sobie treść ogłoszenia, znajdę czy to cena brutto, netto czy na "export", użyję magicznego urządzenia jakim jest kalkulator i sobie przeliczę na cenę która mnie interesuje ...

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A wydojone ryczałciki proszą, żeby im kupił coś vatowiec i oddał połowę VAT-u xD Albo, panie, mnie faktura nie potrzebna, ale opuść coś pan za to ...

Oszukał Cię ktoś, ukradł Ci, czy nie wiem co zrobił ? Napisane jest w ogłoszeniu, że taka cena jest w przypadku exportu ...

Nie bo takie ogłoszenia mijam. A handlarzyna niech szuka dalej głupszych od siebie 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, ZetorMisio napisał(a):

Nie bo takie ogłoszenia mijam. 

Czyli omijasz większość ogłoszeń na OLX, bo tam "króluje" cena "na export" xD Albo zgodnie z regulaminem OLX powinno być brutto, dzwonisz, a tam netto ...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

19 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Czyli omijasz większość ogłoszeń na OLX, bo tam "króluje" cena "na export" xD Albo zgodnie z regulaminem OLX powinno być brutto, dzwonisz, a tam netto ...

Cena export jest najczęściej na złomy z krzaków 

Co tu się nie sprzedadzą a Ukrainiec albo Sławek kupi 

Temat się zaczął od rozsiewacza 

Nowego 

I to zwykle zawracanie gitary 

Edytowane przez pawel885
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v