Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, mirro napisał(a):

Nooo dobra. Wsi jest tyle samo, tylko wieśniactwa przybywa.

o jakim ty przebywaniu mówisz. Jak wieś wraca na swoje ziemię bo gdzie indziej nie wyszło. Oni zawsze tam byli tylko zmienili na pewien czas obrazem 

Opublikowano

tam mieszka gdzie i ty ... w chorej wyobrazni 🤣 rozdwojenia jazni 😂

4 godziny temu, Agrest napisał(a):

Tanie zabudowania do remontu ponoć schodzą w moment. Wykupują ci co zachłysnęli się wielkomiejskim życiem i strefami ograniczającymi ich swobody obywatelskie.

Dużo młodych ma też pracę zdalną wracają na stare rodzinne siedliska gdzie nie sprawdzają normy emisji spalin w aucie, nie płacą krocie za parking i połowy pensji za czynsz i najem.

gdzie masz takie strefy ?? to jedynie projekty kiedys,byc ,moze wejda w zycie-ale dla przyjezdnych a nie mieszkancow.

3 godziny temu, jahooo napisał(a):

Ludzie coraz częściej stawiają na rodzinę, zdrowie i spokój, wybierając życie za miastem. To, o czym dziś piszą w gazetach w Szwecji czy Norwegii, że kobiety nie chca pracy w korporacji i piąć się po szczeblach kariery - ma miejsce też i u nas, tylko nasze lewicowe gazety i portale nie chcą o tym pisać, bo nie wpisuje się w ich trend i kierunek. u nich tylko najnowsze auto, kredyt na mieszkanie od developera na 50 lat, wczasy na Karaibach czy w Dubaju itd itd. Abykręcił się interes banków, które najlepiej na wszystkim zarabiają. To, że można prowadzić slov life - wiadomo od dawna. Żywić się w 20-30% tym, co się samemu wyhodowało, cieszyć się przyrodą, nie gnac za każdą złotówką. Tylko że tego nie uczą w szkołach. W mediach jest nagonka - więcej, więcej więcej

kto i po co wraca pod krasnik ?? jesli juz to pod miasto .kilkanascie km a nie kilkadziesiat.

te kobiety co nosza burki nie chca pracowac ?? bardzo mozliwe..

kredyt na 50 lat ??? naprawde.

2 godziny temu, Wpaw napisał(a):

a ty za co kochasz rosje ?? on ma mozg zniszczony a ty ??

26 minut temu, MariuszDe napisał(a):

on wytrzezwieje a oni beda dalej slugusami pis-u.

3 godziny temu, Roman176 napisał(a):

91-letnia kobieta umiera w karetce, bo nie znalazło się dla niej miejsce w warszawskim szpitalu. Ale Rafał Trzaskowski wydaje 700 milionów na ideologiczne muzea. To nie jest tylko zły prezydent – to jest realne zagrożenie dla bezpieczeństwa Polaków. Udostępnij, zanim będzie za późno.

hmmmmmmmm

Czyściciele kamienic z podziwem patrzą na R. Trzaskowskiego, bo ze swoją ekipą wyrzucił 40 rodzin z kamienicy przy Marszałkowskiej 66. Co więcej, działacze ruchów lokatorskich poinformowali, że ekipa Trzaskowskiego chce eksmitować sześcioletnie dziecko, bo Trzaskowski chce deweloperom dawać mieszkanie

o qurwa 

Suwerenna - Czyściciele kamienic z podziwem patrzą na R ...

o quuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurwwwwwwwwwwwwaaaaaaaaaaaaa 

Urszula Żurańska z Warszawskiego Stowarzyszenia Lokatorów im. Jolanty Brzeskiej opowiadała o wielu spotkaniach z lokatorami budynku przy Marszałkowskiej. "Z naszej praktyki ostatnich lat wynika, że najskuteczniejszym 'czyścicielem' okazuję się być Miasto Stołeczne" - mówiła. Opowiedziała o budynku, który bez żadnych konsultacji został przeznaczony do sprzedaży rozporządzeniem prezydenta Rafała Trzaskowskiego. Podkreśliła przy tym, że takie rozporządzenie nie jest żadnym aktem prawnym.

Nikt go nie ogra?

Upomniał się o reparacje

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „POLIZEI HALT! GLEBA I KAJDANY! CEZARY TOMCZYK z PO JECHAL DO BRUKSELI POSZUKIWANYM AUTEM! Niemiecka Policja rzuciła go na glebę i skuła kajdankami! ŻĄDAMY WY YJAŚNIEŃ! HejtPark zdlakilieasu Kanał”

jak zwykle bzdury .roman to debil i wierzy we wszystko co przeczyta na portalach dla debili

https://um.warszawa.pl/-/fakty-w-sprawie-marszalkowskiej-66

Opublikowano (edytowane)

@Michal2399Zasada prosta ty nic o sobie nie mówisz to ja tym bardziej nic nie będę mówić o sobie. Wypowiadam się tak jak uważam nie mam klapek na oczy jak koń aby tylko patrzeć co jest w moim ogródku lub na czubek własnego nosa. 

Edytowane przez Patrycja2
Opublikowano
22 minuty temu, jacus napisał(a):

on wytrzezwieje a oni beda dalej slugusami pis-u.

Aha czyli lepiej być sługusem Po? Zresztą widziałeś kiedykolwiek za czasów rządów PiSu wywiady Mazurka w RMF? Duzo było najeżdżania przez niego na PiS także nazywanie jego sługusem PiSu oznacza tylko jedno ze ty w ogóle nie masz pojęcia o niczym...

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

argumentów brak wyborcza z argumentacjami ? 

45 minut temu, jacus napisał(a):

jak zwykle bzdury .roman to debil i wierzy we wszystko co przeczyta na portalach dla debili

https://um.warszawa.pl/-/fakty-w-sprawie-marszalkowskiej-66

powiedz ze jesteś taki idiota tępak i pijak ?  ty jesteś jeszcze głupszy niż ustawa 😁  argumentacja UM warszawa jaki argument  brawo ty tylko to pod niego było napisane ..... dziwnie gdyby napisał ze przyznaj się do winy 

2 godziny temu, Patrycja2 napisał(a):

Dlaczego wieś ma tego nie wytrzymać? Jak ludzie wracają do siebie. 

Godzinę temu, Patrycja2 napisał(a):

o jakim ty przebywaniu mówisz. Jak wieś wraca na swoje ziemię bo gdzie indziej nie wyszło. Oni zawsze tam byli tylko zmienili na pewien czas obrazem 

to jest chwilowe u mnie było tak 15lat temu dzisiaj jedni sprzedają i wracają bo tu kredyt tu jakieś piece tu jakieś docieplenia same koszenie trawy zaczęło ich wk***iać ... tylko przypominam ze Śląsk jako pierwszy miał wymianę pieców i resztę a u was albo teraz albo bd   

2 godziny temu, Patrycja2 napisał(a):

Trzaskowski czy ci się podoba czy nie i tak wygra wybory 

czy mi się podoba  hmmm ja przeżyje 600 rolników w tym roku popełniło samobójstwo z powodu zadłużenia gospodarstw   mamy rekordową susze a GUS tylko podaje jak dobrze  a cena pszenicy 720zł nowych zbiorów wiosna saletra 2100 

teraz druga sprawa 

https://forsal.pl/gospodarka/artykuly/9794333,cztery-miliony-pracownikow-do-zwolnienia-w-polsce-odbudowa-przemyslu.html

https://www.rp.pl/biznes/art41961991-wielkie-zwolnienia-w-fabrykach-aut-i-czesci

Polski przemysł motoryzacyjny wpadł w głęboki kryzys. Z danych GUS wynika, że zatrudnienie spadło z 204 tys. do 197 tys. osób w ciągu niespełna roku. Eksperci ostrzegają, że to dopiero początek zwolnień, szczególnie wśród producentów części.

https://www.money.pl/gospodarka/polska-branza-w-kryzysie-to-dopiero-poczatek-zwolnien-7094028922493920a.html

Zamykanie fabryk i masowe zwolnienia. Tak źle nie było od lat

https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-zamykanie-fabryk-i-masowe-zwolnienia-tak-zle-nie-bylo-od-lat,nId,21322598

https://kresy.pl/wydarzenia/kolejna-fabryka-rozpoczyna-zwolnienia-grupowe-powodem-wzrost-cen-energii/

https://www.wnp.pl/przemysl/ruszaja-zwolnienia-grupowe-w-wielkiej-polskiej-spolce-chemicznej,937591.html

https://radiopoznan.fm/informacje/pozostale/zwolnienia-w-wielkopolsce-i-ucieczka-przemyslu-anna-brylka-o-gospodarce-regionu

ale ruda qurwa 400mld na niemieckie wiatraki ma wiec życzę szerokiego uśmiechu 

• Like 1
Opublikowano

romus-przeczytaes to co podalem ??  ze zrozumieniem juz moze byc trudniej.

33 minuty temu, MariuszDe napisał(a):

Aha czyli lepiej być sługusem Po? Zresztą widziałeś kiedykolwiek za czasów rządów PiSu wywiady Mazurka w RMF? Duzo było najeżdżania przez niego na PiS także nazywanie jego sługusem PiSu oznacza tylko jedno ze ty w ogóle nie masz pojęcia o niczym...

jak dla mnie to slaby dziennikarz-on sam siebie lansuje zamiast wykonywac sumiennie swoj zawod..czemu go z radia wywalili ??chyba nie za profesjonalizm.

ja sobie moge z was jaja robic ale on powinien byc profesjonalista. i niechec do danej opcji nie pownna wplywac na jego wywiady.

Opublikowano

oglądłem kilka wywiadów Stanowskiego z kandydatami na prezydenta i było ok , Mazurek też jest w miare obiektywny i nie ma parcia na wyciąganie  info od rozmówcy zawszelką cene , wie kiedy zluzować i nie wmawia gosciowi słów które chce wyciągnąć 

Opublikowano

platforma.org fajnie się czyta 

W piątek (20.01) przewodniczący Donald Tusk spotkał się z pracownikami Rafako - firmy, której grozi upadłość przez konflikt z państwową spółką. 

Nie ma żadnego wytłumaczenia. Rafako trzeba ratować. Nie wyobrażam sobie, żeby efektem działania władzy i wielkiej spółki skarbu państwa, było zniszczenie innej polskiej firmy - mówił Donald Tusk

Ovče Meme - Ovče - Discover & Share GIFs

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No to się domyślam.

Myślałem że masz konkretnego...

Ja to już sam nie wiem...

Nawet jeśli nie wiesz na kogo zagłosować czy nawet wiedząc to i tak faworyt i wygrany jest tylko jeden. Wszystkie drogi i scenariusze prowadzą do Trzaskowskiego. Czy to nam się to podoba czy nie ludzie obudzą się po fakcie jak już będzie źle 🤣 

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Szkoda że Zajączkowska nie startuje...

To ta co nie wie czy by była za aborcją czy nie jakby została zgwałcona ?? Co to innym każe po gwałcie rodzić ale sama nie wie co by zrobiła ??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v