Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

głupimi memami krzywdy im nie zrobią ...to obrazuje tylko bezradność 

Chłopie chyba za mało z internetu korzystasz. O pis jest znacznie więcej memów

24 minuty temu, hubertuss napisał(a):

To co robi racyl to tonący w gównie mieszkaniowym sztab pisu i Nawrocki brzytwy się chwytają 

przecież napisał że sprawa mieszkania jerzego jest nie do obrony

9 minut temu, hubertuss napisał(a):

Prawda te gamonie nawet na Karpińskiego aktu oskarżenia nie umiały do sądu napisać.

Po 3 latach to i na pisiorów też nie będzie żadnego a tym bardziej wyroku

Opublikowano
22 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

No raczej o głównych się mówi...nie o tle...

Sam teraz nie wiem komu mój....bezcenny głos oddać...

Jeżeli zgadzasz się z kandydatem który jest na piątym czy szóstym miejscu w sondażach to zagłosujesz na pierwszego z którym wcale się poglądowo nie zgadzasz ?

Gdyby ci którym się nie chce, którzy się nie interesują polityką i.t.d. poszli na wybory to Nawrocki i Trzaskowski być może nie byli by na pierwszych miejscach.

9 godzin temu, Bogdan_ja napisał(a):

a znasz kogoś kto tak zrobił /wyłudził mieszkanie i kandyduje na prezydenta ....przepisanie gospodarki dzieciom to nie to samo co wyłudzenie od obcej osoby chałupy za 12 tys 🤣

to jest zwykle przestępstwo 

przepiszesz dzieciom i pójdziesz do dps i tyz będziesz miał dobro opiekę 🤣🤣🤣🤣

Pytanie pierwsze. Czy Nawrocki po przepisaniu mieszkania wywalił faceta z mieszkania czy ten dalej tam mieszkał ?

Pytanie drugie. Jak miała by wyglądać opieka na tą osobą ze strony Nawrockiego ?

8 godzin temu, DTaras napisał(a):

Yyyu.... a w czym? Jaki on ma plan oprócz pasienia siebie?

Ja popierdzielają w wyścigu pokoju to przed metą mówią tylko o dwóch pierwszych - tam to dopiero "hipokryzja". Czemu Hołownia Wam nie pasuje? Idealny cel anty. Ten i Stanowski.

A oni mają jakiś program dla polski czy walczą który pierwszy dojedzie do mety ? Polityka to nie sport. Co do Stanowskiego dużo krytyki zebrało się po ustawce z Maciakiem i słusznie. Mógł go wcale nie zapraszać tak jak to zrobił Polsat News a nie odstawiać szopkę.

8 godzin temu, jarecki napisał(a):

wzorem zaradnosci to był czas gdy Trzaskowski był zastepcą Gronkiewicz jak była prezydentem stolicy chociaż jest plus bo odnajdowali osoby w wieku 130 lat nawet 🤣

Ma partie założyć swoją i jest miejsce na umiarkowaną lewice w Polsce , jest Zandberg ale on jest zbyt radykalny 

Tusk zrealizował swoje obietnice jako premier a Zandberg zrealizował by jako prezydent :P. Tyle tylko że facet ma jaja i potrafi punktować rząd jeżeli coś mu się nie podoba w przeciwieństwie do innych koalicjantów. Nim by się nie dało chyba sterować z tyłu.

23 godziny temu, hubertuss napisał(a):

To co tu próbujesz pisać to jest demagogia lub manipulacja. Przytocz dokładne dane ile np osób ogląda fakty wydarzenia 1930 a ile np główne info w republice.  Republika to jedna stacja a próbuje się ja porównać jako telewizje z poszczególnymi kanałami polsat tvp czy tvn 24 który jest płatny. To jest propaganda dla głupich.

Swego czasu gdy TVN 24 wyprzedzał TVP Info i był na pierwszym miejscu oglądalności to kodowanie ci nie przeszkadzało. Teraz gdy Republika wyprzedza tą stację to już jest ale. Republika jest kanałem informacyjno publicystycznym. W badaniach Nielsena powinna być uwzględniona w takich właśnie kanałach ale aby zamaskować jej wynik to wrzuca się ją do kanałów ogólnych jak Polsat czy TVN i wtedy spada na piątą lub szóstą pozycję jeżeli dobrze pamiętam. W czysto informacyjnych jest na drugim lub pierwszym miejscu w zależności od tygodnia. Telemetry nie kłamią :P.

Opublikowano
10 minut temu, dsbh napisał(a):

Republika jest kanałem informacyjno publicystycznym. W badaniach Nielsena powinna być uwzględniona w takich właśnie kanałach ale aby zamaskować jej wynik to wrzuca się ją do kanałów ogólnych jak Polsat czy TVN i

Ogólnie Republika jest 3 , pierwsza TVP , drugi Polsat , trzecia Republika , a czwarty TVN , a w stacjach informatycznych jest od dawna nr.1 i

Opublikowano
Teraz, jarecki napisał(a):

Ogólnie Republika jest 3 , pierwsza TVP , drugi Polsat , trzecia Republika , a czwarty TVN , a w stacjach informatycznych jest od dawna nr.1 i

Bo to praktycznie jedyna stacja dla prawicowców, wszyscy którzy popierają PiS oglądają zaRublike ... Do tego wyborcy PiS to głównie starsi ludzie, a tacy czerpią informacje głównie z TV a nie z internetu. Tu bym upatrywał takiej oglądalności republiki.

Opublikowano

No i cała rzesza tobie podobnych również nabija im oglądalność. 

Więc dane mogą być jak najbardziej prawdziwe

Opublikowano (edytowane)

Republika to jedna stacja jeden kanał. Polsat ma kilka kanałów informacyjnych w tym wydarzenia na ogólnym podobnie tvn. Tvp ma jeden kanał informacyjny w tym panoramę 1930 czy Teleexpress na ogólnych. Często poszczególne kanały w ramach jednej stacji odbierają sobie widzów. Więc te porównania są takie trochę iluzoryczne i można tak dobrać dane by republika stała się "największą" telewizją informacyjną  Ale jak już weźmiemy oglądalność np głównego programu informacyjnego jeśli republika taki ma to widownia jest śmieszna w porównaniu do faktów itd. To samo jest jeśli weźmiemy np widownię wszystkich programów polsatu jako jednej stacji to jedna stacja republika nie ma czego przy tym szukać. 

A to, że wielu republikę ogląda dla jaj to też prawda. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
27 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Do tego wyborcy PiS to głównie starsi ludzie, a tacy czerpią informacje głównie z TV a nie z internetu.

Głupiś, myślisz że starsi nie korzystają z internetu?

Opublikowano
26 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bo to praktycznie jedyna stacja dla prawicowców, wszyscy którzy popierają PiS oglądają zaRublike ... Do tego wyborcy PiS to głównie starsi ludzie, a tacy czerpią informacje głównie z TV a nie z internetu. Tu bym upatrywał takiej oglądalności republiki.

I tu byś się zdziwił , ostatnio rozmawiałem z kilko młodymi i zmieniło się ich zdanie na temat PiS , coraz przychylniej patrzą na tą partie , zresztą nawet ostatnie dane mówią o lekkim powrocie do poglądów prawicowych , powrocie do kościoła 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Hubertus , ci młodzi o których pisze raczej nie zagłosują na PiS , ale doceniać zaczynaj to co ta partia zrobiła , jeszcze rok , dwa lata temu była tylko krytyka a teraz jest inaczej 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał(a):

Hubertus , ci młodzi o których pisze raczej nie zagłosują na PiS , ale doceniać zaczynaj to co ta partia zrobiła , jeszcze rok , dwa lata temu była tylko krytyka a teraz jest inaczej 

Bardziej chyba przez to że koalicjanty zawodzą na całej linii...

Opublikowano (edytowane)

No niekoniecznie , bardzo chwalone był ulga podatkowa do 26 roku życia , 500 plus choć obecnie nie są beneficjentami tej pomocy 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
10 minut temu, jarecki napisał(a):

No niekoniecznie , bardzo chwalone był ulga podatkowa do 26 roku życia , 500 plus choć obecnie nie są beneficjentami tej pomocy 

Trochę mało....tych.... sukcesów...

3 minuty temu, robi57362 napisał(a):

przypadek?

Hmmm..

...to jak nie dostałem, a nawet i reszty dopłat...to nie głosować?🤔

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Hmmm..

...to jak nie dostałem, a nawet i reszty dopłat...to nie głosować?🤔

Złożyć protest w trybie wyborczym.😂

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, jarecki napisał(a):

A mógłbyś  sam wymienić jeden sukces i jedną porażkę PIS ? 

Przewał stulecia z respiratorami, cenami paliw, nawozów, węgla, niekontrolowany import zboża z UA i największy sukces "obniżka" podatków przy jednoczesnym usunięciem możliwości odliczenia składki zdrowotnej od podatku.

Nie wspomnę o aferze z RARS, szwajcarską spółką córką Orlenu, funduszem sprawiedliwości, czy sprzedaży akcji Lotosu

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

Jeżeli chodzi o kanały ogólne ale takim kanałem nie jest Republika. Są tam filmy, seriale czy teleturnieje ? Nie ma. Są tylko gadające głowy. Jest to typowy kanał informacyjno publicystyczny i przy takich kanałach należy patrzeć na wyniki.

Godzinę temu, Agrest napisał(a):

No i cała rzesza tobie podobnych również nabija im oglądalność. 

Więc dane mogą być jak najbardziej prawdziwe

Trzeba mieć do tego telemetr. Nawet jednym można dużo zdziałać. A czy ogląda to starsza osoba czy młodsza o tym wie Nielsen.

Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Republika to jedna stacja jeden kanał. Polsat ma kilka kanałów informacyjnych w tym wydarzenia na ogólnym podobnie tvn. Tvp ma jeden kanał informacyjny w tym panoramę 1930 czy Teleexpress na ogólnych. Często poszczególne kanały w ramach jednej stacji odbierają sobie widzów. Więc te porównania są takie trochę iluzoryczne i można tak dobrać dane by republika stała się "największą" telewizją informacyjną  Ale jak już weźmiemy oglądalność np głównego programu informacyjnego jeśli republika taki ma to widownia jest śmieszna w porównaniu do faktów itd. To samo jest jeśli weźmiemy np widownię wszystkich programów polsatu jako jednej stacji to jedna stacja republika nie ma czego przy tym szukać. 

A to, że wielu republikę ogląda dla jaj to też prawda. 

Chodź byś tutaj wypisywał nie wiadomo co to i tak niczego nie zmieni. Polsat może mieć trzy lub cztery kanały informacyjne i każdy jest liczony oddzielnie nie jako całość. Podobnie z innymi stacjami. Film, Seriale, Sport, Super Polsat. Każde jest liczony samodzielnie nie jako Polsat tylko jako oddzielny kanał. Oddzielnie natomiast sprawdza się wyniki oglądalności poszczególnych programów. Teleexpres, Panorama, Fakty czy Rolnik szuka żony na przykład. Przy słabej oglądalności albo zmienia się porę nadawania albo usuwa z ramówki. Nadawanie kosztuje a liczy się oglądalność.

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

A gdzie w tym masz 13 i 14 emerytury które weszły za rządów PIS nie do końca każdemu się podobały ale jednak one są i ludzie dostają. 

Opublikowano (edytowane)

Dobrze nie poruszyła ale trzeba też patrzeć że młodzież to nie tylko oni ale też ich rodzice i dziadkowie. Nie można tylko patrzeć pod kontem wieku do 26 roku. Ludzie chodzą z różnych przyczyn na wybory. Nie tylko dla siebie 

Edytowane przez Patrycja2