Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli będzie narastał izolacjonizm USA, to może się bonanza ze sprzedażą uzbrojenia urwać do Europy, a wtedy wszystko może się odwrócić. moż enie my będziemy zabiegać o sprzęt z USA, tylko USA będzie zabiegać , abyśmy kupili ? Nikt z was nie bierze tego pod uwagę ? Przeciez to całkiem realny scenariusz.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

akurat w Polsat był wywiad z min . Sikorskim który na pytanie o spotkanie Nawrockiego  to odpowiedział żę PIS ma taki dobry kontakt zUSA a mamy 20 % cła nałożone i tak wyglada wiedza obywateli 

13 minut temu, mirro napisał(a):

Ja tylko przypominam że Prezydent nie prowadzi samodzielnej polityki zagranicznej, bo za nią odpowiada rząd. Ma to robić w uzgodnieniu z rządem.

dlatego napisałem żę może być łącznikiem 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

Kto jeszcze w Europie kupuje tyle co my?

Ja pisze w perspektywie kilku lat, poza tym, w tej chwili jest parcie na rozbudowę armi w UE, może pojawią się jakieś ciekawe propozcje europejskie albo budowa wspólnych platform jako alternatywy dla USA. Nie wiem, do czego w tej chwili dążą Francuzi w tej umowie z nami. Zapewne zechca przechwycić część dostaw od amerykanów - tylko co oni nam mogą zaoferować ? Milion karabinów, nie używanych raz rzuconych na ziemię ? Białe gacie do wywieszania w razie kapitulacji ?

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

Sikorskim który na pytanie o spotkanie Nawrockiego  to odpowiedział żę PIS ma taki dobry kontakt zUSA a mamy 20 % cła nałożone i tak wyglada wiedza obywateli 

Gdyby Trumpowi choć odrobinę zależało na Polsce, to po ogłoszeniu ceł zaznaczyłby iż strata Polski na handlu znajdzie odzwierciedlenie w upustach na zamówione uzbrojenie. 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Francuzi z Niemami już z 15 lat budują najnowoczesniejszy czołg i końca nie widać tej współpracy , pytanie czy takie satelity możemy posiadać ? A TAKA WSPÓLPRACA SIĘ ODBYWA FRANCUSKIE RAKIETY wyniosły już polskie satelity 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, mirro napisał(a):

Gdyby Trumpowi choć odrobinę zależało na Polsce, to po ogłoszeniu ceł zaznaczyłby iż strata Polski na handlu znajdzie odzwierciedlenie w upustach na zamówione uzbrojenie. 

Trump pokazał jak mu na Polsce zależy trzymając Dudusia jak psa czekającego pod drzwiami lecącecgo samolotem 16h na 7min spotkanie, z czego 4 min przeznaczono na robienie fotek z tego spotkania ...

Ale jak widać PiSdzielce nic się z tego nie nauczyły i nadal padają na kolana przed samoopalaczem ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
Teraz, hubertuss napisał(a):

Duda już pokazał jakim jest łącznikiem i co załatwił w 7 minut rozmowy na która Trump się spóźnił. A to ponoć przyjaciel Trumpa. Chłop poleciał do USA 7 minut i won. 

No jednak reklama dobra...dla Nawrockiego...

Chyba nikt nie zaprzeczy.

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

pytanie czy takie satelity możemy posiadać ? 

Musimy. Inaczej pomimo posiadania samolotów i JASMM ędziemy dalej na łasce.

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Ja zaprzeczę. 

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

No nie wiem. Gdyby to był normalny prezydent USA to może i dobra reklama. Ale że to rudy człowiek o imieniu Donald xD

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Musimy. Inaczej pomimo posiadania samolotów i JASMM ędziemy dalej na łasce

pytanie było czy możemy takie satelity posiadać jako kraj ? 

Opublikowano (edytowane)

No jednak przywódca mocarstwa...mimo że....

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

No nie wiem. Gdyby to był normalny prezydent USA to może i dobra reklama. Ale że to rudy człowiek o imieniu Donald xD

...czekaj no...jak bogaty, to nie głupi....tylko ekscentryk...oooo...🤭

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Są minusy tego?

Lizodupstwo level master.

3 minuty temu, jarecki napisał(a):

pytanie było czy możemy takie satelity posiadać jako kraj ? 

To trza je nazwać odpowiednio.

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ale dla kogo reklama ponad 60 % Polaków negatywnie ocenia jego politykę tylko 27 % ocenia pozytywnie.

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No jednak przywódca mocarstwa...mimo że....

...czekaj no...jak bogaty, to nie głupi....tylko ekscentryk...oooo...🤭

Ale nikt nie pisze, że głupi tylko jego polityka nie koniecznie podoba się naszym rodakom którzy to będą głosować w tych wyborach.

A co do bycia bogatym i głupoty. To gdyby to od mądrości zależało to profesorowie byli by najbogatsi a być bogatym można bo się kogoś okradło oszukało itd. Oczywiście można tez być bogatym dzięki mądrości itd. 

Opublikowano
9 minut temu, hubertuss napisał(a):

Duda już pokazał jakim jest łącznikiem i co załatwił w 7 minut rozmowy na która Trump się spóźnił. A to ponoć przyjaciel Trumpa. Chłop poleciał do USA 7 minut i won. 

No i? W tym kraju prezydent nic nie może, czemu się nie czepiasz rządu oni mają wszystko w rękach mają większość w sejmie i Senacie. Tylko pier**lisz aby Duda i Kaczyński 

Opublikowano
Teraz, hubertuss napisał(a):

Ale dla kogo reklama ponad 60 % Polaków negatywnie ocenia jego politykę tylko 27 % ocenia pozytywnie.

Ale nikt nie pisze, że głupi tylko jego polityka nie koniecznie podoba się naszym rodakom którzy to będą głosować w tych wyborach.

A co do bycia bogatym i głupoty. To gdyby to od mądrości zależało to profesorowie byli by najbogatsi a być bogatym można bo się kogoś okradło oszukało itd. Oczywiście można tez być bogatym dzięki mądrości itd. 

Myślisz że ktoś to analizuje?

Znaczy tacy prości...

Tuska , a przy okazji Trzaskowskiego nie lubi pół Polski...Nawrockiego jakaś część poprze, no i Mentzena, się ludziom chce się rzygać na pedałów i muzułmanów....

Mimo że Trzaskowski wygra głosowanie, to w drugiej przegra, bo nikt kto będzie głosował na Mentzena nie odda głosu na Trzaskowskiego...

Tak że Nawrocki to nasz przyszły prezydent....tu nawet wróżka nie trzeba być, by to przewidzieć ..

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

Tak se oglądałem serwisów i ten wypad Nawrockiego do USA jest potrzebny , Sikorski raczej obecnie niema zbyt dobrych kontaktów z obecną administracja USA 

No i też poczytałem to forum to mimo mało logicznej polityki Trumpa to i tak to USA rozdaje karty 

No rozdaje i jak zostanie pezydentem Trzaskowski i się pojawi w USA,przybije piątkę z Trumpem to co będą pisać jego zwolennicy?mozna się tylko domyslac-,,oh eh wspaniale,wielki przywódca,mąż stanu nie to co za Dudy🤣tak byłoby,,

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, mirro napisał(a):

Dostęp do wyniesienia naszych satelitów obserwacyjnych choćby.

myslę, że akurat tego nie zaoferują, znam francuzów, jak tylko wesli do polski, to zlikwidowali centrum w Psarach, jesli chodzi o satelity, to nikogo nie dopuszczą, a z drugiej strony, gdyby nasi dobrze pomyśleli, to można tym żabojadów przycisnąć

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

Bo to samo zŁooooooo.

A Tusk to dobro😁

15 minut temu, mirro napisał(a):

Musimy. Inaczej pomimo posiadania samolotów i JASMM ędziemy dalej na łasce.

Jak to twój minister pediatra wojny powiedział pocisków Jasem🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v