Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał(a):

byles we wloszech jak ja ,w szwecji ,niemczech ?? w polsce nie tej wiejskiej ??  wszedzie takie rzeczy dzieja sie codziennie..

Ty lepiej powiedz skąd tą kurtkę co byłeś w niej w Wenecji dorwałeś ?? Z jakiegoś lumpeksu czy ukradłeś z kontenera PCK ?? xD 

• Haha 2
Opublikowano

w twojej wypowiedzi to nie byl ani zart ,ani ironia. jesli juz innych chcesz uczyc co znacza slowa przydaloby sie bys sam to tez wiedzial. po prostu odpowiedziales na temat o gwałcie - propozycja przyjecia ciagry! k....a , gdzie tu widzisz zart? albo ironie? raczej szczeniacka odzywke! wedlug ciebie brak intelektu harakteryzuje prawice, a po Twoich wypowiedziach raczej ukazuje sie co soba reprezentuje lewica. po czymach ,nie po slowach poznaje sie ile czlowiek znaczy.

Opublikowano
17 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ducati dopiero od 3 lat zwycięża w MotoGP, wcześniej Honda i Yamaha ich niszczyła ...

Tak ale motocykle drogowe to co innego. Od czasu kupna przez vw a dokładniej audi jakość i parametry użytkowe i osiągi poszły bardzo do góry cena niestety też.

Opublikowano

kucyku z konfederacji nie dziwi mnie ze nie rozumiesz ironii-wy z zasady niewiele rozumiecie..znalazles ten link ??

wy moto-impotenci kiedy swoje panie zabierzecie na gondole ?? bez seks podobno tez mozna zyc.ale po co ?? 🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

Tak ale motocykle drogowe to co innego. 

Sporty ?? Tam często siedzi silnik wzorowany na tym z MotoGP. W Ducati Pannigale V4, w Yamaszce R1 już niestety nie majacej homologacji rzędowa 4 Crossplane. 

A w Ducati już właśnie widać debilne niszczenie charakteru tej marki, jakieś wyłączanie cylindrów itp itd ...

Osiągi poszły do góry ?? Bez przesady, to Desmo robiło osiągi w Ducati, a ono było dawno przed przejęciem przez VW.

5 minut temu, jacus napisał(a):

wy moto-impotenci kiedy swoje panie zabierzecie na gondole ?? bez seks podobno tez mozna zyc.ale po co ?? 🤣

Powiedz lepiej skąd dorwałeś tą skajkę z lat 90-tych xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Silnik to nie wszystko są zawieszenia geometria i elektronika. Wszelkie kontrole wszystkiego które niby są takie be ale które pomagają nawet zawodowcom. I może i Japonia ma to dopracowane na wyścigach ale klientom nie daje ducatti tak. Dlatego potem taka multistrada zwłaszcza w wersji pikes peak nadaje się na tor nie gorzej niż nie jeden sport. Włosi zrobili coś a la te duże suvy jak cayene czy bmw itd. Niby ciężkie niby duże i wysokie a jeździ jak po sznurku.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

ja tej sprawy nie znam z internetu. to opowiadala mi kobieta ,ktora tam mieszkala, lokalna mieszkanka. wyprowadzila sie po trzesieniu ziemi. co ty dzisiaj jacek z tym sexem tak wyskakujesz? albo cos bedzie albo na glodzie jestes? 😃

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Silnik to nie wszystko są zawieszenia geometria i elektronika. Wszelkie kontrole wszystkiego które niby są takie be ale które pomagają nawet zawodowcom. I może i Japonia ma to dopracowane na wyścigach ale klientom nie daje ducatti tak.

I dlatego Ducati ma tak marną sprzedaż ... 

Opublikowano (edytowane)

Bo jest drogie pikes peak kosztuje 150 tys na dzień dobry.za to masz 1,5 czy 2 podobne japońskie podobne w sensie gabarytów pojemności.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Bo jest drogie pikes peak kosztuje 150 tys na dzień dobry.za to masz 1,5 czy 2 podobne japońskie podobne w sensie gabarytów pojemności.

No właśnie, a zwykłemu użytkownikowi wystarczy cornering ABS, jakaś prosta kontrola trakcji, nie potrzebuje naszpikowanego elektroniką cuda techniki ... Ulica to nie tor gdzie lecisz na limicie ...

Opublikowano (edytowane)

Dlatego Japonia się lepiej sprzedaje do tego game mają szerszą. Chociaż ludzie trochę idą w triumpha jest tańszy od dukata a ponoć bardzo dobrze wykonany.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, hubertuss napisał(a):

Chociaż ludzie trochę idą w triumpha jest tańszy od dukata a ponoć bardzo dobrze wykonany.

Triumpha 1200 ma kolega, bardzo fajna maszyna, coś pomiędzy silnikiem R2 a R4. Triumph ma podobne ceny do Japończyków z tego co kojarzę. A te silnik R3 fajne, i z dołu ma mocy, i jak odwiniesz też ;) 

Suzuki V-Strom 800 to wg cennika 49.000 a Tiger 800 to 53.000, niewielka różnica, zależy jeszcze co jest w standardowym wyposażeniu.

Opublikowano
33 minuty temu, Ulman napisał(a):

Wiem doskonale dlatego dopytuje czy ty kumasz.  Tak w sumie to nie powinienem bo średnio inteligentny człowiek juz po twoim pytaniu zorientuje sie że z matematyką ci nie po drodze.

jesteś idiotą i tyle jak zadaje pytanie nie odpowiadasz kręcisz jak prostak 

Opublikowano (edytowane)

Ok ale ja ci tylko pisze co najtaniej z dukata może być. Reszta zgoda multi kosztuje dużo więcej to co pisałem jak weźmiesz top v2 to wyjdzie 1,5 suzuki pewnie bo nie patrzyłem.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Ok ale ja ci tylko pisze co najtaniej z dukata może być. Reszta zgoda multi kosztuje dużo więcej to co pisałem jak weźmiesz top v2 to wyjdzie 1,5 suzuki pewnie bo nie patrzyłem.

I dlatego większość wybierze Japońca, bo jak ktoś dba i robi co trzeba na czas to Japoniec jest bezawaryjny ...

Teraz, Siedzacybyk napisał(a):

takie samochody dasz sobie rade naprawic?

Jakie samochody ?? Jeżeli chodzi o motocykl to wiele rzeczy sam robię, na zawory aby oddałem do mechanika.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, hubertuss napisał(a):

No i tu wchodzą Chińczycy. KTM to chyba z cf moto współpracuje a jest jeszcze kilka marek. 

No wchodzą, wchodzą, tylko muszą wejść z dobrą jakością, bo jak nazbierają wpadek na starcie to będzie słabo.

Zobacz jakiego "sporta" 800 zrobiły chińczyki ;) I to za 35.000 PLN. W tej cenie jest już QS, jakaś kontrola trakcji, zawias i hamulce firmowe, nie jakieś SiCinPing ...

Turystyk 800 tej samej firmy 32.000 PLN, w cenie zestaw ich jakiś kufrów, cena jak za 10 letniego BMW F800GS ...

https://qjmotor.com.pl/srk-800-rr/

Opublikowano

Oni idą do przodu pamiętam kie i hundaje lat 90 tych to była padaka dzisiaj to porządne auta. To samo będzie z Chinami. Już pod testami chińskich aut czytam dość pochlebne opinie polskich użytkowników.

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Już pod testami chińskich aut czytam dość pochlebne opinie polskich użytkowników.

Benelli ( włosko brzmiąca nazwa ale to typowy chińczyk) już kilka lat na rynku jest, ludzie jakoś nie narzekają, jakość może trochę gorsza niż japończyka, ale za to jaka cena ... Jak ktoś robi te około 5.000 km na rok to będzie się tym długo cieszył ...

Opublikowano
15 minut temu, Roman176 napisał(a):

jesteś idiotą i tyle jak zadaje pytanie nie odpowiadasz kręcisz jak prostak 

Jak prostak to zadałeś pytanie. Co widzisz dziwnego w tym że wzrosty czy obnizki cen paliw nie idą w parze z cena surowca?