Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Teraz, Wpaw napisał(a):

A co teraz ten zachód znaczy? Czytałem gdzieś że Francuskie lotnictwo może walczyć całe 3dni. 

No podobno USA to światowe mocarstwo ... Trump to taki Chamberlain naszych czasów ...

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

No podobno USA to światowe mocarstwo ... Trump to taki Chamberlain naszych czasów ...

Nie chcą być frajerami do dojenia. Jak teraz kasę odcięli i wsparcie wojskowe to nagle są źli. 

Opublikowano
11 minut temu, Wpaw napisał(a):

Czytałem gdzieś że Francuskie lotnictwo może walczyć całe 3dni. 

To i tak całe  3 dni dłużej jak nasze.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

nasz lotnictwo, jesli przetrwa pierwsze ataki, czyli na czas zostanie dyslokowane, może ędzie w stanie walczyć jeszcze jeden dzien od momentu dyslokacji

za ten fakt poleciało kilku generałów w ramach czystek po przegranych ostatnich grach wojennych

my po prostu nie mamy już dowództwa, które potrafiłoby wymyślić coś orginalnego, wszyscy trzymaja się utartych szkolnych schematów

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

Tak się dobrze orientujesz?

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Brytyjczycy i Francuzi też nie chcieli "umierać za Gdańsk". To potem żabojady umierały za Paryż ...

To co innego my z nimi mieliśmy podpisane papiery o wzajemnej pomocy. 

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

Tak się dobrze orientujesz?

Taki już mój los.

2 minuty temu, jahooo napisał(a):

nasz lotnictwo, jesli przetrwa pierwsze ataki, czyli na czas zostanie dyslokowane, może ędzie w stanie walczyć jeszcze jeden dzien od momentu dyslokacji

Tylko głośno nie mów gdzie powinno zostać przerzucone, bo Cię zaraz tu zjedzą.

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał(a):

za ten fakt poleciało kilku generałów w ramach czystek po przegranych ostatnich grach wojennych

Bo zmienili się "operatorzy w tych grach". Ja też dostałem kiedyś po "piździe " za taki scenariusz ćwiczenia.

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A za przeproszeniem Hamburgery i Brytole to co podpisały w Budapeszcie w 1994r ??

To oni nie powinni dopuści do tego konfliktu, a teraz to po ptokach. 

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

To oni nie powinni dopuści do tego konfliktu, a teraz to po ptokach. 

A teraz jak "sprzedadzą" UPAdlinę to pokażą że to uj a nie sojusznik ... I że nie mamy co na nich liczyć, bo kto wie czy nas też tak nie sprzeda samoopalacz ... Skąd przy takim debilu w USA mieć pewność że w imię pokoju nie odda rusowi wszystkiego na wschód od Wisły ??

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

A teraz jak "sprzedadzą" UPAdlinę to pokażą że to uj a nie sojusznik ... I że nie mamy co na nich liczyć, bo kto wie czy nas też tak nie sprzeda samoopalacz ... Skąd przy takim debilu w USA mieć pewność że w imię pokoju nie odda rusowi wszystkiego na wschód od Wisły ??

należysz chyba do nielicznego grona tych, co wierza w poklepywanie po plecach przez brytyjczyków i francuzów

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A teraz jak "sprzedadzą" UPAdlinę to pokażą że to uj a nie sojusznik ... I że nie mamy co na nich liczyć, bo kto wie czy nas też tak nie sprzeda samoopalacz ...

Łoj, ale to już było. 

6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Skąd przy takim debilu w USA mieć pewność że w imię pokoju nie odda rusowi wszystkiego na wschód od Wisły ??

Albo na wschód od Odry?

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Łoj, ale to już było. 

No było, było, mamy zamiłowanie do rozpamiętywania historii, ale z czerpaniem nauki z niej już problem ... Jak słyszę PiSowskie skandowanie że trzeba bronić każdego centymetra od razu przy granicy to mi się 39r przypomina, też wtedy się rozstawiliśmy przy samej granicy ... Jeden dobrze wbity "klin" i było pozamiatane ...

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

To po co nam NATO wyjdźmy, 

Czy ty wiesz że ukry nic nie "robily" chociaż wiedzieli w jakie są sytuacji. 

Opublikowano
Teraz, Wpaw napisał(a):

Czy ty wiesz że ukry nic nie "robily" chociaż wiedzieli w jakie są sytuacji. 

A my przepraszam co robiliśmy od 2014r kiedy Putin wszedł na Krym ?? Tak na prawdę to się obudziliśmy dopiero w lutym 2022r ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

No było, było, mamy zamiłowanie do rozpamiętywania historii, ale z czerpaniem nauki z niej już problem ... Jak słyszę PiSowskie skandowanie że trzeba bronić każdego centymetra od razu przy granicy to mi się 39r przypomina, też wtedy się rozstawiliśmy przy samej granicy ... Jeden dobrze wbity "klin" i było pozamiatane ...

Tak czy siak nic by to nie zmieniło niestety. Założenie było takie że przyjdą z pomocą 

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

A my przepraszam co robiliśmy od 2014r kiedy Putin wszedł na Krym ?? Tak na prawdę to się obudziliśmy dopiero w lutym 2022r ...

A my to sobie możemy wiesz co.

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A my przepraszam co robiliśmy od 2014r kiedy Putin wszedł na Krym ??

Yyyyyyy nooooo prowadziliśmy zwycięskie gry sztabowe i ćwiczenia w których zawsze odpieraliśmy przeciwnika.

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

Yyyyyyy nooooo prowadziliśmy zwycięskie gry sztabowe i ćwiczenia w których zawsze odpieraliśmy przeciwnika.

Zapad🤭

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Wpaw napisał(a):

Założenie było takie że przyjdą z pomocą 

Trzymaj się tego co teraz napisałeś, to zrozumiesz dlaczego linia Wisły była tak ważna. Tylko pamiętaj o tych 3-5 tygodniach do przyjścia.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, mirro napisał(a):

To pewnie w założeniach w każdym czołgu siedzieli "czteryj tankisty i sabaka", i dzięki takim załogom byliśmy w stanie zdobyć nawet Moskwę xD PiS już nawet gruzinów nasprowadzał, i teraz się nudzą i "balują" po warszawie xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

PiS już nawet gruzinów nasprowadzał, i teraz się nudzą i "balują" po warszawie

Czekają na Abramsy.

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

To pewnie w założeniach w każdym czołgu siedzieli "czteryj tankisty i sabaka", i dzięki takim załogom byliśmy w stanie zdobyć nawet Moskwę xD PiS już nawet gruzinów nasprowadzał, i teraz się nudzą i "balują" po warszawie xD 

Co ty opowiadasz jak grigori to był dusza człowiek