Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wpisałem to w google, wyszły jakieś chińskie haczyki dla wędkarzy ...

https://www.topagrar.pl/articles/aktualnosci-branzowe-technika/polskie-kosiarki-w-usa-talex-podbija-rynek-amerykanski-2457965

Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał(a):

Weź to powiedz sprowadzającym tysiące aut z usa Polakom. Roman naprawdę ty już więcej nie pij. Idź odpocznij. Kilkadziesiąt tysięcy aut z USA sprowadzonych do PL co roku i ich właściciele oraz spedycja nie wie gdzie taniej a ty wiesz.

To Niemiec jest bezpośredni odbiór , chyba do Polski trzeba kontener przerzucić na mniejsze statki , a ostatnio to chyba z Litwy lub przez Litwę , codziennie po kilkanascie transportów jedzie DK 50 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Roman176 napisał(a):

https://www.topagrar.pl/articles/aktualnosci-branzowe-technika/polskie-kosiarki-w-usa-talex-podbija-rynek-amerykanski-2457965

No i gdzie są te twoje teorie że im się nie opłaca ?? xD 

ty też jesteś chiński produkt uboczny  

Kończą się logiczne argumenty ?? I zaczynasz wyzywanie ?? 

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, Roman176 napisał(a):

tylko buraku kontener z Hamburga 2tyś euro a do polski 2 tyś zł 

Rozwiń to - skąd dokąd i za ile bo nie jestem pewien czy rozumiem. 

Opublikowano

zobacz sobie film z jokerfarmerem gdy prezentowali firmę 

Ale ja nie mam czasu ... Ten filmik od łysego o AmCarach co wrzuciłeś to już nie aktualny, wiesz o tym ?? Już zmieniono pewne zapisy i import AmCarów będzie taki sam jak był do tej pory ...

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał(a):

Rozwiń to - skąd dokąd i za ile bo nie jestem pewien czy rozumiem. 

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

No to daj że teraz im się nie opłaca ...

idioci roku ............. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Roman176 napisał(a):

idioci roku ............. 

Raczej ty, masz jakieś dowody ?? Cokolwiek że im się już nie opłaca eksportować do USA ?? Podobno jakiś filmik tego klauna Srokerfarma, to dawaj filmik i w której minucie to jest ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Zalety korzystania z portów w Hamburgu oraz Bremerhaven

• szybszy czas transportu morskiego
  • duża ilość serwisów bezpośrednich co daje większą terminowość
  • szybka i sprawna odprawa celna – jeśli tylko dokumenty przygotujemy z odpowiednim wyprzedzenie
  • odroczony podatek Vat – przed zakończeniem odprawy importer płaci jedynie cło za swój towar, podatek Vat rozliczany jest w Polsce w deklaracji Vat

Wady korzystania z portów w Hamburgu oraz Bremerhaven

• wyższe koszty – mimo że fracht morski z/do Hamburga zazwyczaj jest tańszy to znacznie wyższe są koszty portowe oraz transportu drogowego. Po podsumowaniu całości jest to droższe rozwiązanie w porównaniu z portami polskimi
  • wysokie koszty kontroli i przeładunków – koszty rewizji celnej potrafią być bardzo wysokie, jednak kontrole zdarzają się sporadycznie
  • wysokie koszty ewentualnego przestoju kontenera (storage, demurrage, detention)

Zalety korzystania z portów w Gdyni oraz Gdańsku

• niższe koszty
  • możliwość dokonania odprawy celnej w procedurze uproszczonej z odroczonym podatkiem Vat

Wady korzystania z portów w Gdyni oraz Gdańsku

• dłuższy czas transportu – tylko nieliczni armatorzy mają bezpośredni serwis z bazowych portów Chińskich. Pozostałe przesyłki są organizowane z przeładunkami co zwiększa ryzyko ewentualnych opóźnień
  • większa rygorystyczność Polskich urzędów – kontrole towarów zdarzają się znacznie częściej chociaż nie są tak kosztowne jak kontrole w Niemczech
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Raczej ty, masz jakieś dowody ?? Cokolwiek że im się już nie opłaca eksportować do USA ?? Podobno jakiś filmik tego klauna Srokerfarma, to dawaj filmik i w której minucie to jest ...

wiesz ile transport kosztuje masz mózg ?  

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Roman176 napisał(a):

Mówiłeś że jest to w jakimś filmiku, a chyba nie kłamiesz ?? Więc skoro jest to co za problem dać link do filmiku i minutę ... Przerasta Cię coś tak prostego ?

Opublikowano
8 minut temu, Wpaw napisał(a):

Co zwolnij? Jakoś kolegą nie piszesz żeby zwolnili???🫣

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

No ale tą kolegą mogę nie znaleźć...😆

O co ci chodzi? 

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Mówiłeś że jest to w jakimś filmiku, a chyba nie kłamiesz ?? Więc skoro jest to co za problem dać link do filmiku i minutę ...

jest problem i szkoda mi czasu ..... wklejałem to nie raz piszą o tym wszyscy nawet farmer top agrar importerzy zbóż bd mieli problem a ty piszesz ze nic nie wiesz i udajesz głupka   brawo nie jeden to tu wklejał   

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, Roman176 napisał(a):

Dane od Łysego nie aktualne. Zmieniono w rozporządzeniu słowo pojazdów na ciągniki rolnicze. Choć przymykanie oka na brak homologacji aut z USA na UE trwa już od lat długo przed pis i po.

13 minut temu, jarecki napisał(a):

To Niemiec jest bezpośredni odbiór , chyba do Polski trzeba kontener przerzucić na mniejsze statki , a ostatnio to chyba z Litwy lub przez Litwę , codziennie po kilkanascie transportów jedzie DK 50 

Statki to nie problem te duże wpłyną bez problemu do Gdyni czy Gdańska. Chodzi w przypadku aut o vat.

5 minut temu, Roman176 napisał(a):

Bez względu jakie brednie tu wkleisz dziesiątki tysięcy ludzi sprowadzających auta z USA do PL firmy spedycyjne firmy handlujące sprowadzające wiedzą lepiej niż ty gdzie się opłaca i że są to Niemcy.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Roman176 napisał(a):

jest problem i szkoda mi czasu .....

Myślę, że jak zawsze sobie coś zmyśliłeś, dopisałeś swoją historię i teraz nie możesz wkleić, bo coś takiego nie istnieje ... To samo co z tymi AmCarami ...

• Like 1