Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Już sadzą? U mnie niemal pustynia i najbliższy opad widzą za miesiąc.

Mój sąsiad zgonił dzierżawcę i też będzie sądził.

Byłem dziś u weremczuka. Klienci oglądają Jolantę,  cmokają , stękają, szukają wad...

Sprzedawca pyta to na ile hektarów bierzecie ? Odpowiedź zamierzamy sadzić🤣

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

No sam widzisz...

Jest dobry dochód...

Na porzeczce to raczej był, ostatnie dwa lata uratowały przymrozki, ale niech normalnie w całym kraju zaplonuje to cena będzie drastycznie niska ...

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Agrest napisał(a):

Mój sąsiad zgonił dzierżawcę i też będzie sądził.

Dwa kawałki dzierżaw straciłem i będą sadzić. Jak brałem to nawet owies nie chciał rosnąć, Ale teraz im urośnie. Chcieli żeby im zaorać głęboko albo zgłęboszować. Ale niech spiżdżają. Pole zatalerzowane czyste bez chwastów, dobrze że reczki na poplon nie posiałem,

Edytowane przez mirro
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

No sam widzisz...

Jest dobry dochód...

Tylko tak narzekamy na zapas...

No bo i zebrane było na zapas. To i narzekanie na zapas.

2 minuty temu, mirro napisał(a):

Dwa kawałki dzierżaw straciłem i będą sadzić. Jak brałem to nawet owies nie chciał rosnąć, Ale teraz im urośnie. Chcieli żeby im zaorać głęboko albo zgłęboszować. Ale nie spiżdżają. Pole zatalerzowane czyste bez chwastów, dobrze że reczki na poplon nie posiałem,

Szkoda że nie posiałeś. Wzeszła by już w rzędach porzeczek🤣

U mnie sąsiad to nawet mówił że zrobił badania i ma potas i fosfor wysoko... ciekawe dlaczego🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał(a):

U mnie sąsiad to nawet mówił że zrobił badania i ma potas i fosfor wysoko...

To się musiał chłopina zdziwić.🤣 Jeszce pójdzie i zj**ie tego co uprawiał, że mu pole zepsuł.😂

Opublikowano

To prawda. Kiedyś na 3 klasie żyto nie rosło, wziąłem to e lata z jakimś dziwnym Perzem walczyłem.

Opublikowano
4 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

A czemu zawsze takie nieszczęście na twej twarzy na fotkach...

Że żona lubi, to widać, ale ty....łoooojjjj.🤔

pokaz radosc swojje z jazdy na motorze ?? v

bo ten drugi kask to chyba jej byl ??? chyba..

3 godziny temu, DTaras napisał(a):

To to samo. Motur masz jeno ciut większy i bez furbo. Pompeczkę do paliwa kupiłem se nową i coś mi ona podpada bo kuchnia zaczął się zapowietrzać. Zrobiłem mu elektryczną i hula jak zły. Gdzieś konkretnie do tego części kupujesz? Druga opcja jest taka, że przewód paliwowy spuchł był i temu problemy - od zbiornika do pompki masz gumowy czy metal jakiś?

To byś se do Trzęsacza ścianę skoczył zobaczyć albo druchnę drużynową w Łukęcinie zagadnąć. Bloczysko zbudowali tak, aby było funkcjonalne bo plaża skierowana na południe to u nas jeno na Helu. Tu masz dzionek na plaży i słoneczko przedłuża go na maksa w hotelowym pokoju. Postępu nie zatrzymasz i tak po prawdzie nie do końca mi to pasuje. Ale fakt - w Kołobrzegu takiego czegoś niema. A powinno tam właśnie stanąć.

trzesacz...to bardzo przereklamowana atrakcja. tam nic nie ma procz ruin i syrenki i chyab jakis poludnik..nie bylem ze 3 lata .

w lukiecinie nie bylem nigdy.

34 minuty temu, mirro napisał(a):

Dwa kawałki dzierżaw straciłem i będą sadzić. Jak brałem to nawet owies nie chciał rosnąć, Ale teraz im urośnie. Chcieli żeby im zaorać głęboko albo zgłęboszować. Ale niech spiżdżają. Pole zatalerzowane czyste bez chwastów, dobrze że reczki na poplon nie posiałem,

trzeba bylo im przytoczyc przepisy kc o dzierzawie gruntow rolnych ..i w przyszlym roku zaprosic ..

11 minut temu, racyl napisał(a):

Der Onet🇩🇪 to stan umysłu 🤬

image.jpeg

Prania mózgu ciąg dalszy.

dac ci adres ?? 10 km ode mnie jest .. imprezy czesto - czasami tamtedy jade w nocy to widze pelno aut..

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacus napisał(a):

pokaz radosc swojje z jazdy na motorze ??

Pokazałem sto razy więcej niż ty...

Ty tylko gadasz.

Tylko że gadanie z prawdą się nijak nie zgodziło....u ciebie.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał(a):

trzeba bylo im przytoczyc przepisy kc o dzierzawie gruntow rolnych ..i w przyszlym roku zaprosic ..

Honor mi nie pozwala drzeć się z łachami. Niech trochę pieniążków włożą. Każdy powinien kiedyś dołożyć do rolnictwa. Wtedy robi się spokojniejszy.🤣

Opublikowano (edytowane)

Oj włożą i to dużo

Edytowane przez Agrest
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v