Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, binek napisał(a):

Tak, tak Tomaszku wiemy 🤣

A czy ja mówię że Komorowska się dobrze ubierała i wyglądała jak powinna ?? Jeżeli chodzi o klasę i strój to żadna nie pobije Kwachowej

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Roman176 napisał(a):

pogoda dla wyborców rudego 

pogoda.jpg

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu bystrzak

Szef sejmowej Komisji Zdrowia kontra wiceminister. Chodzi o liczbę karetek

O to, czy prawdą jest, że od 2025 roku zlikwidowano aż 275 specjalistycznych zespołów ratownictwa medycznego - co stanowi 47 proc. wszystkich zespołów w Polsce – pytał Ministerstwo Zdrowia w trakcie posiedzenia sejmowej Komisji Zdrowia jej przewodniczący Bartosz Arłukowicz. Wątpliwości szefa KZ budzi też obecny sposób finansowania systemu ratownictwa medycznego. Co na to MZ?

- W 2022 roku było 590 specjalistycznych zespołów ratownictwa medycznego, a teraz jest ich 315. Mogę się zgodzić, że jest zmniejszenie, ale nie mogę się zgodzić, że jest likwidacja – odpowiadał wiceminister zdrowia Marek Kos na pytanie szefa

https://www.prawo.pl/zdrowie/lekarz-w-karetce-kary-umowne,524061.html

@Ulman  wiesz co jesteś idiotą nie bd czasu marnował ćwoku

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Wydluza-sie-czas-postepowan-sadowych-Zwlaszcza-w-sprawach-gospodarczych-8741058.html

Pytanie podstawowe - czy tylko ratownictwo medyczne używa karetek?

Wydłużenie postępowań sądowych - artykuł z "publikacja 2024-05-12 18:00 ", na samym początku naPISane jak wół " Czas trwania postępowań sądowych, zamiast maleć, w ostatnich latach wzrósł." Skoro to pół roku po objęciu władzy a wzrastał przez kilka lat to kto to spieprzył? Jak po weekendzie wytrzeźwiejesz to może spróbuj te fakty umiejscowić w czasoprzestrzeni. 

Po co ty się tak notorycznie zaorujesz? 

26 minut temu, dsbh napisał(a):

To mówisz że nie ma żadnej poprawy za obecnej władzy ? A miało być tak dobrze. Co do dziur w drogach. Wyjedź może poza obręb swojej miejscowości. Środki są przeznaczane na budowę ekspresówek, obwodnic. W okolicy jest lub się budują kolejne obwodnice. Następna w planach. Albo w tym roku albo w następnym. Natomiast w gminie nie możemy się doprosić kawałka drogi, ok.700 metrów bo nie ma środków na to. Ale na budowę świetlicy czy remontu kolejnej to już są środki. Droga wojewódzka, łata na łacie. W tym roku raz dołożyli kilka łat bo już się nie dało jeździć. To co mówić o powiatowych czy gminnych drogach.

Oczywiście że nie ma różnicy - taka sama chujnia. Nie wiem gdzie ty mieszkasz ale u mnie drogi w większości wyremontowane i cały czas remontują lub robią nowe. A że w gminie nie możecie się doprosić to wina tych coście wybrali do samorządu. U mnie sąsiednia gmina też zaniedbała drogi bo mają durnia za wójta więc wina jest lokalnie a nie centralnie. 

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał(a):

Skoro to pół roku po objęciu władzy a wzrastał przez kilka lat to kto to spieprzył

pewnie PIS zatrzymywał więcej przestępców to i czas osadu sie wydłużał 🤣  , wszystko da się odpowiednio zinterpretować i wytłomaczyć 

Opublikowano

Taaaa , a Tusk to bandziorów zwalnia i mają z tym tyle papierkowej roboty że nie mają czasu na postępowania sądowe i trwają one coraz dłużej🤣

Roman nie potrafi sięgnąć głębiej i połączyć fakty w całość. Jemu wystarczy jakieś proste hasełko i już się odpala. Co zrobić, ten typ tak ma i go nie zmieni. Tragedią jest że takich osobników są miliony więc jak mogą kogoś normalnego wybrać? 

Opublikowano
W dniu 9.08.2025 o 07:31, GRZES1545 napisał(a):

Wspaniały komentarz do sytuacji...Ale cóż można było soe spodziewać jak nie pochwały. Po 2 latach i już takie cyrki no brawo wyborcy KO🙆‍♂️

To jest pikuś w 2015 roku zaraz po wyborach Świrski w polskiej fundacji narodowej zaczął przepalac pieniądze na jakieś jachty i inne dyrdymały. 

W dniu 9.08.2025 o 08:02, GRZES1545 napisał(a):

A wypierał się jak Żaba błota😄...Ale to idzie z góry przypomnij sobie Wojtuś jak bonżur flagi tęczowej sie wypierał 😎

Wdzięczna Upadlina 

Screenshot_20250809_082452_Facebook.jpg

MIller nowe bożyszcze wyborców pisu kto by pomyślał.

W dniu 9.08.2025 o 09:49, Roman176 napisał(a):

ładnie piesek wyszkolony przez wyborczą łonety i resztę na trzeźwo już nie myślisz ? do wiadomości coś przyjmujesz ? 

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „Ecnsuai Mivczenstwa Obronności Litwa P Kopenhaga na 00SLNZŁ LNZŁ ILN ZŁ 00 Lwow nιиmua Praga Czechy Stowacja Wieden onachum WnP. Skandal wokół KPO. Pieniądze poszły na wypożyczalnię jachtów czy klub swingersów Fot. Pawcl Supernak PAP”

Firma od klubu swingersów za korony dostała od pisu kasę na dzielność w branży metalowej na gięcie stali.

18 godzin temu, nie napisał(a):

przyznać się, który kupił jacht?

Was mają za ciemnotę a potem się dziwicie. Fakt z tym kpo na branżę hotelarską to patologia. Ale to 0,6% całego kpo a wam kitują jak by to całe kpo tak przewalili.

• Haha 1
Opublikowano
52 minuty temu, dsbh napisał(a):

Czyli jak będzie chciał następnym razem popatrzeć przez okno we własnym domu to musi włożyć garnitur 🤣 ? Weź nie przesadzaj. 

Aaaaaaa ja widziałem Papieża jak wygląda przez okno, nawet zdaje się co niedziela, I on koszulek z napisami nie ubierał.🤣

Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie musi to być garnitur. Wystarczy normalna koszulka zamiast "żonobijki" ... Prezydent wychylający się z okna jak osiedlowy patus, trochę to słabe ...

Dress code obowiązuje w określonej sytuacji a tą nie jest prywatne mieszkanie.

52 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A czy ja mówię że Komorowska się dobrze ubierała i wyglądała jak powinna ?? Jeżeli chodzi o klasę i strój to żadna nie pobije Kwachowej

Na razie Nawrocka nie wypada tak źle pod tym względem a to dopiero początek kadencji.

51 minut temu, Ulman napisał(a):

Oczywiście że nie ma różnicy - taka sama chujnia. Nie wiem gdzie ty mieszkasz ale u mnie drogi w większości wyremontowane i cały czas remontują lub robią nowe. A że w gminie nie możecie się doprosić to wina tych coście wybrali do samorządu. U mnie sąsiednia gmina też zaniedbała drogi bo mają durnia za wójta więc wina jest lokalnie a nie centralnie. 

Jeżeli łataniem nazywasz remont no to faktycznie. Chociaż masz rację region regionowi nie równy a wójta wybrali jego zwolennicy. Ma swoją grupę wyborców. Tym razem jego kontrkandydat przegrał różnicą tylko kilkudziesięciu głosów.

17 minut temu, mirro napisał(a):

Aaaaaaa ja widziałem Papieża jak wygląda przez okno, nawet zdaje się co niedziela, I on koszulek z napisami nie ubierał.🤣

Skoro mu sie tłum ludzi gromadzi przed obiadem to co ma za wyjście 🤫 ? Jeszcze mu się wproszą na obiad :ph34r:.

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, dsbh napisał(a):

Na razie Nawrocka nie wypada tak źle pod tym względem a to dopiero początek kadencji.

Agatka też na początku kadencji wiedziała jak się mówi, potem zapomniała xD

Opublikowano
18 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Agatka też na początku kadencji wiedziała jak się mówi, potem zapomniała xD

Aaaaaa to przypadkiem Pani Prezydentowa niemieckiego nie nauczała? Bo jak tak, to pewnie Prezes zabronił odzywać się, bo niemieckiego nie cierpi, ani nie umi.

30 minut temu, dsbh napisał(a):

Skoro mu sie tłum ludzi gromadzi przed obiadem

Noooooo faktycznie, pora mało komfortowa.

• Haha 1
Opublikowano

Image

Image

Gość na luzaku wrzuca ogłoszenie z zamiarem zakupu spółki pod kasę z KPO i odpowiada mu jakaś firma, oferując firmy HoReCa od koloru do wyboru, jak z katalogu. I to jeszcze z fikcyjnym adresem.

My żyjemy w fikcyjnym państwie.

Agata Jagodzińska

Ależ ta #AferaKPO pokazała uaktywnienie się w ostatnim  czasie  fikcyjnych działalności celem wyłudzenia publicznych pieniędzy.
Tak samo jak mafie VAT też ostatnio dużo bardziej aktywne.
Jakże to pięknie pokazało to o czym "trąbię" od dwóch lat czyli brakiem skutecznego zwalczania przestępczości podatkowej i zorganizowanej prze KAS i prokuraturę. 
Cóż, powrót do przeszłości.

Opublikowano
6 minut temu, nie napisał(a):

Gość na luzaku wrzuca ogłoszenie z zamiarem zakupu spółki pod kasę z KPO i odpowiada mu jakaś firma, oferując firmy HoReCa od koloru do wyboru, jak z katalogu. I to jeszcze z fikcyjnym adresem.

My żyjemy w fikcyjnym państwie.

W którym miejscu zostało złamane prawo? Wskaż mi na tym etapie handlu spółkami gdzie jest przestępstwo i jak można mu zapobiec.

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

W którym miejscu zostało złamane prawo? Wskaż mi na tym etapie handlu spółkami gdzie jest przestępstwo i jak można mu zapobiec.

głupi, czy innych ma za głupich jak tusk, który bredzi o zwracaniu pieniędzy?

jeśli ktoś spełnił kryteria i dostał kasę i ją wykorzystał zgodnie z założeniami wniosku to tusk, z całym rządem, mogą mu skoczyć

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wiecie co w tej całej patologii jest najgorsze? Że tych wniosków nie oceniali nawet urzędnicy. Państwo rozdysponowanie tej kasy kompletnie sprywatyzowało...

Operatorami były prywatne firmy - przede wszystkim fundusze pożyczkowe. Ugruntowane w lokalnych układach biznesowych i urzędniczych. Od lat organizujące "szkolenia" z pozyskiwania publicznej kasy na prywatną działalność gospodarczą.

Image

Fundacja założona przez niemiecki rząd była podmiotem odpowiedzialnym za podział środków z KPO! W jej władzach dwóch radnych Mniejszości Niemieckiej, wśród beneficjentów matka ich kolegi radnego i żona Senatora z PO.

Opublikowano

Wiecie co w tej całej patologii jest najgorsze? Że tych wniosków nie oceniali nawet urzędnicy. Państwo rozdysponowanie tej kasy kompletnie sprywatyzowało...

Operatorami były prywatne firmy - przede wszystkim fundusze pożyczkowe. Ugruntowane w lokalnych układach biznesowych i urzędniczych. Od lat organizujące "szkolenia" z pozyskiwania publicznej kasy na prywatną działalność gospodarczą.

Wreszcie ktoś napisał to, co najważniejsze w tym bajzlu. Parę dużych inwestycji i to takich z zakresu przetwórstw rolno -spożywczego było zastopowanych, bo nikt nie chciał zatwierdzić wniosków, gdzie przedmiotem były magazyny, mroźnie czy linie produkcyjne. Dopiero niedawno ruszyło się coś i to zdaje sie po wywaleniu tej Pani.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Ale to 0,6% całego kpo a wam kitują jak by to całe kpo tak przewalili.

to o tobie

Rafał A. Ziemkiewicz

BTW jakim trzeba być lobotomem by jednocześnie twierdzić „skoro w stu komisjach wykryto 1500 źle policzonych głosów to we wszystkich 32 000 wychodzi że było ich 480 000”  i zarazem „przekręty na horecach to tylko pół procenta całego KPO”

przeliczyć kpo :D 

Image

Edytowane przez nie
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał(a):

Ciekawe czy z 800+ na przechlanie idzie 0,6% czy więcej. 

Przecież jak za cel stawia się zwiększenie konsumpcji, to nie może być inaczej, Se PiS rozbujał konsumpcję , to po ciula produkować? Taki se cel postawili i tak go zrealizowali.

Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał(a):

Se PiS rozbujał konsumpcję , to po ciula produkować?

gdy nie będzie produkcji to co będzie konsumowane? 

21 minut temu, Ulman napisał(a):

Wszelki socjal to patologia. Ciekawe czy z 800+ na przechlanie idzie 0,6% czy więcej. 

głupki z po krzyczeli, że 500+ to patologia a teraz sami dają 800+ :D jak ich nie nazwać idiotami?

następny rząd powinien to ograniczyć

Opublikowano

gdy nie będzie produkcji to co będzie konsumowane? 

głupki z po krzyczeli, że 500+ to patologia a teraz sami dają 800+ :D jak ich nie nazwać idiotami?

następny rząd powinien to ograniczyć

Rozumiem że uważasz pisowski socjal za złe posunięcie?