Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, galan99 napisał(a):

Potrafi ale co ty wiesz siedzisz na d*pie w jednym miejscu 60 lat na łbie i co ci zostało powspominać jak było . 

Nieprawda...

Wspieramy nasz kraj podatkami ...🤷

...oj ubodlo Galanka...że dorabia swego pana...😆

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano

NO i mamy podsumowanie prawie miesiąca kontroli na granicy niemieckiej. Państwo Polskie zaangażowało na granicy niemieckiej 5,5 tys funkcjonariuszy SG 2,5 tys Policjantów 7,5 tys żołnierzy w tym WOT. Zatrzymano 120 nielegalnych imigrantów którzy chcieli wejść do Polski z Niemiec. średni 4 dziennie. Gdzie ta fala? Śmiech na sali tak właśnie przy pomocy ciemnych onuc z pisu jest osłabiane państwo polskie. Poprzez generowanie kosztów nie współmiernych do zagrożenia bo ciemnocie jakąś falę wcisnęli.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

NO i mamy podsumowanie prawie miesiąca kontroli na granicy niemieckiej. Państwo Polskie zaangażowało na granicy niemieckiej 5,5 tys funkcjonariuszy SG 2,5 tys Policjantów 7,5 tys żołnierzy w tym WOT. Zatrzymano 120 nielegalnych imigrantów którzy chcieli wejść do Polski z Niemiec. średni 4 dziennie. Gdzie ta fala? Śmiech na sali tak właśnie przy pomocy ciemnych onuc z pisu jest osłabiane państwo polskie. Poprzez generowanie kosztów nie współmiernych do zagrożenia bo ciemnocie jakąś falę wcisnęli.

120 mniej...

Warto.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Policz ile na to poszło hajsu. Tym ludziom trzeba dodatkowo zapłacić za nocki dyżury czy Policjantów odciągnąć z innych miejsc służby. A najlepsze jest to, że ciemnotę znowu oszukali 4 dziennie to nie żadna fala zalewająca Polskę  Tylko 34 % uważa kontrole za słuszne.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

I to wszystkim chodzi pieniądze trzeba na coś wydawać nie ważne na co tylko ważne aby upłynnić. 

Jeśli nawet są gdzie indziej potrzebne to już to nie ważne cel jest taki aby widzieli że gdzieś w słusznej sprawie się je wydaje. 

Ze połowa tych pieniędzy poszła na zupełnie co innego to już co innego 

Opublikowano
16 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nieprawda...

Wspieramy nasz kraj podatkami ...🤷

...oj ubodlo Galanka...że dorabia swego pana...😆

Tu się mylisz tylko tak se tłumaczysz że jesteś potrzebny w spieraniu kraju . 

Opublikowano

To jest wojna hybrydowa. Rosja każąc BY zwoić uchodźców zmusza państwo polskie do generowania dużych kosztów związanych z osłoną granicy wschodniej na której jest prawdziwy problem. Idą na to miliardy już nawet pomijam samą budowę płotu ale bieżące działania SG wojska i innych formacji. Do tego onuce od Bąkiewicza wzniecają chaos na granicy zachodniej jakąś zmyśloną falą uchodźców z Niemiec zalewającą Polskę Państwo musi generować kolejne koszty. Przenosić wydatki z sfery powiedzmy potrzebnej dla społeczeństwa na granicę To samo np z Policją jest odciągana od swojej rutynowej pracy. Przez co obywatele też odczuwają nie wygody czy rośnie przestępczość 

Tak właśnie część polskich polityków i ciemne masy pomagają Rosji drenować budżet naszego kraju.

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tak, tak, "Po marszach STOP IMIGRACJI chodziliśmy do AliBaby na kebaba" xD 

To jest pryszcz dziennikarz Gońca tydzień czy dwa temu ukrytą kamera zdemaskował tę hipokryzję jak ci obrońcy mówią, że nikogo tam nie ma na tej granicy. A Bąkiewicza też nagrali jak kazał filmiki kręcić jak policjant podejdzie i będzie 2miliony widzów. Znowu pis zrobił dębili ze swoich.

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

się mylisz tylko tak se tłumaczysz że jesteś potrzebny w spieraniu kraju

Oczywiście że jestem potrzebny....

Nie muszę robić u Pana jak ty...

Chwalisz się że gospodarstwem obarczyl a kogoś?

A to ci fucha...

Też będzie musiał na Pana robić by jakoś żyć?😆

10 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tak, tak, "Po marszach STOP IMIGRACJI chodziliśmy do AliBaby na kebaba" xD 

Ty się nie boi....

Zrobi się prządek...

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oczywiście że jestem potrzebny....

Nie muszę robić u Pana jak ty...

Chwalisz się że gospodarstwem obarczyl a kogoś?

A to ci fucha...

Też będzie musiał na Pana robić by jakoś żyć?😆

Sam będziesz tyrał do 65 lat do emerytury maszyny Wyeksploatowane przekażesz kto będzie chciał  kupować nowe i dorabiać się od nowa . Unia już nie da złamanego grosza dopłaty zabiera nakłada nowe utrudnienia .

Żebyś i chciał pomóc nie będziesz miał grosza i ten twój następca powie ci ja cię popierdolił z tą gospodarką .

Młodzi powinni mieć możność zaczynać jak są młodzi a nie jak stary dziad jak ty będzie miał 65 lat przekaże .

Młodych trzeba wspierać jak samemu jest się  młodym .

9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Porządek to trzeba zrobić z Bąkiewiczami, Oskarkami i innymi szurami ...

Trzeba zrobić tak dobrze powiadasz a ze starymi komuchami jak ty MO .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Chłopie, jak likwidowali MO to mnie interesowało tylko najeść się i wyspać xD 

Stary taki @12Pafnucy będzie udzielał rad co trzeba zrobić stare ormowce  tak jak ta Kasia bo baką nie godna być bo nie ma wnuków .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano

To nie jest tak że ktoś tęskni. Wszystko zależne jak komu w tamtych czasach się żyło. 

Jedno mieli lepiej bo mieli znajomości drudzy musieli być na garnuszku władzy bo innego świata nie widzieli i nie chcieli widzieć 

Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał(a):

Sam będziesz tyrał do 65 lat do emerytury maszyny Wyeksploatowane przekażesz kto będzie chciał  kupować nowe i dorabiać się od nowa . Unia już nie da złamanego grosza dopłaty zabiera nakłada nowe utrudnienia .

Żebyś i chciał pomóc nie będziesz miał grosza i ten twój następca powie ci ja cię popierdolił z tą gospodarką .

Młodzi powinni mieć możność zaczynać jak są młodzi a nie jak stary dziad jak ty będzie miał 65 lat przekaże .

Młodych trzeba wspierać jak samemu jest się  młodym .

Trzeba zrobić tak dobrze powiadasz a ze starymi komuchami jak ty MO .

8 minut temu, galan99 napisał(a):

Rydzykowi wszystko oddam...

Nie będzie wybrzydzał....😆

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

Stary taki @12Pafnucy będzie udzielał rad co trzeba zrobić stare ormowce 

Nikt mi nie musi dawać rad, takich szurów jak Oskarek, Bąkiewicz, Żukowska itp elementy powinno się usuwać z przestrzeni publicznej a nie promować i pochwalać ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nikt mi nie musi dawać rad, takich szurów jak Oskarek, Bąkiewicz, Żukowska itp elementy powinno się usuwać z przestrzeni publicznej a nie promować i pochwalać ...

To jest elita napędzana MO .

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v