Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, witejus napisał(a):

Czyli tak samo prawda jak benzyna po 5,14

Jak byś nie patrzył większość cen spadła nawet to paliwo potaniało. Pensje wzrosły.  Ludzie widzą, że narracja pisu o drożyźnie nie sprawdza się. Tymi lokomotywami tego nie zakrzyczysz. Boli was to paliwo najbardziej i było widać ten wrzask. A tańszego prądu o 1/3 od Nawrockiego jak nie ma tak nie będzie. I nie pisz tu o ustawie bo o nie obiecywał ustawy tylko tani prąd.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał(a):

A tańszego prądu o 1/3 od Nawrockiego jak nie ma tak nie będzie. I nie pisz tu o ustawie bo o nie obiecywał ustawy tylko tani prąd.

Tusek obiecywał 60 tys. wolne od podatku, że jak on  będzie premierem rachunki za prąd będą o 50%niższe, czerwony komunista Czarzasty zablokował złośliwie ustawę prezydenta to nie rżnij głupka o tanim prądzie.

Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał(a):

NO przecież wasz pisowski minister kazał wam nie sprzedawać bo sprowadzał pszenicę z UA. Masa firm związanych z pisem na tym majątek zrobiła jak np wipasz. 

Nawet wtedy pszenica była droższa niż dziś

A w czasach gdy paliwo było po 8

Za worek pszenicy kupiło się go więcej niż dziś za worek pszenicy tego po 5.19

Takze posmyraj se i ulżyj

Screenshot_20251228_081446_com.facebook.katana_edit_492478861037351.jpg

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

@witejus Co kogo obchodzi Czarzasty. CO Nawrocki jak kandydował nie wiedział, ze sam tego nie zrobi? Czy wiedział a was okłamał? Ktoś w ogóle wierzył w jego obietnice wiedząc, ze prezydent w Polsce nie wiele może?

Tusk na swoje obietnice ma jeszcze dwa lata nie powiedział kiedy te 60 tys wolnej kwoty zrobi dokładnie. Nawrocki podał termin w 100 dni załatwi prąd o 1/3 tańszy. Jeszcze się nie zdziwię jak Tusk wprowadzi te 60 tys w roku wyborczym i dopiero Batyr i pis będą mieli pasztet. Bo jak by co to pis będzie realizował. 

Stan jest na dzisiaj taki Nawrocki was oszukał z tym prądem a Tusk ma jeszcze dwa lata. 

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

Tusk wprowadzi te 60 tys w roku wyborczym i dopiero Batyr i pis będą mieli pasztet. Bo jak by co to pis będzie realizował. 

Oooo....sugerujesz że PiS wygra?

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Nawet wtedy pszenica była droższa niż dziś

A w czasach gdy paliwo było po 8

Za worek pszenicy kupiło się go więcej niż dziś za worek pszenicy tego po 5.19

Takze posmyraj se i ulżyj

Screenshot_20251228_081446_com.facebook.katana_edit_492478861037351.jpg

Dodaj do tego nawozy po 5 tys radyklany wzrost cen środków ochrony części materiałów eksploatacyjnych cen usług napraw itd. Wyjdzie, że to ty masz te 30 % mózgu a za pisu rentowność w rolnictwie spadłą jak nigdy wcześniej.

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

😁😁😁😁😁😁

Za 2 lata to tusek za kratami bedzie

Taaaa, już ostatnio go PiS miał zamknąć, ale niedojdy przez 8 lat nawet na 1 dzień go nie aresztowały xD 

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

😁😁😁😁😁😁

Za 2 lata to tusek za kratami bedzie

Screenshot_20251229_051827_com.facebook.katana_edit_528184149703257.jpg

Screenshot_20251229_103631.jpg

153 zł. Za pisu składka zus wzrosła z nie całych 800 do 1600 czy 1700.

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Oooo....sugerujesz że PiS wygra?

Nie wygra ale może mieć ewentualnych choć bardzo trudnych koalicjantów którzy dadzą większość choć wg mnie bardzo słabą i nie pewną 

Opublikowano (edytowane)

witam mamy taki problem sąsiad chce mi postwic za płotem biogazownie 499kw 50 m od mojego domu w samym srodku wsi na przeciwko szkoły juz na brakuje pomysłu jak to zablokować bo wójt wydał zgod na warunki zabudowy rada gminy wszyscy przeciwni a wojt wydał zgode normalnie wilkowyje 

Edytowane przez piotrek7862
Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Dodaj do tego nawozy po 5 tys radyklany wzrost cen środków ochrony części materiałów eksploatacyjnych cen usług napraw itd. Wyjdzie, że to ty masz te 30 % mózgu a za pisu rentowność w rolnictwie spadłą jak nigdy wcześniej.

Były rekompensaty i wychodziło normalnie

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Co kogo obchodzi Czarzasty.

Teraz cię nie obchodzi?😂

2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Ktoś w ogóle wierzył w jego obietnice wiedząc, ze prezydent w Polsce nie wiele może?

Wierzył, jakby nie wierzył to Nawrocki by nie wygrał, ty wierzyłeś tuskowi w jego 100 konkretów to wprawdzie PO przegrała, ale udało mu się sklecić większość.

5 minut temu, hubertuss napisał(a):

Tusk na swoje obietnice ma jeszcze dwa lata nie powiedział kiedy te 60 tys wolnej kwoty zrobi dokładnie

Dokładnie miał zrobić w 100 dni od zasiednięcia na stołku premiera, nie rżnij głupa.

7 minut temu, hubertuss napisał(a):

Nawrocki podał termin w 100 dni załatwi prąd o 1/3 tańszy.

Tusek mu to uniemożliwił, kto tuskowi uniemożliwił wprowadzenie wolnej kwoty w 100 dni?

8 minut temu, hubertuss napisał(a):

Jeszcze się nie zdziwię jak Tusk wprowadzi te 60 tys w roku wyborczym

Akurat wprowadzi, będzie was mamił jak psa kiełbasą😆

10 minut temu, hubertuss napisał(a):

Stan jest na dzisiaj taki Nawrocki was oszukał z tym prądem a Tusk ma jeszcze dwa lata. 

Tusek cię dyma na każdym kroku, a ty mu łazisz do d*py, że ledwie obcasy wystają🤣

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, piotrek7862 napisał(a):

witam mamy taki problem sąsiad chce mi postwic za płotem biogazownie 499kw 50 m od mojego domu w samym srodku wsi na przeciwko szkoły juz na brakuje pomysłu jak to zablokować bo wójt wydał zgod na warunki zabudowy 

Musisz tuska poprosić by wydał nakaz aresztowania zbira

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, piotrek7862 napisał(a):

witam mamy taki problem sąsiad chce mi postwic za płotem biogazownie 499kw 50 m od mojego domu w samym srodku wsi na przeciwko szkoły juz na brakuje pomysłu jak to zablokować bo wójt wydał zgod na warunki zabudowy rada gminy wszyscy przeciwni a wojt wydał zgode normalnie wilkowyje 

wojt nie moze tego zablokowac ...warunki zabudowy musi wydac jesli jest wszystko ok 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v