Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, racyl napisał(a):

Twój dziadek pewnie brał udział w Rzeź wołyńska i dlatego tak bronisz swoich ziomali 😁.

Co ty bredzisz człowieku? Znałeś mojego dziadka?

Lepiej napisz jak Nawrocki poszedł na wojnę z narodem i zawetował obniżkę cen prądu. 56 % Polaków wg sondażu było za obniżeniem ceny prądu powiązanej w ustawie z wiatrakami tylko 34 % było przeciw. Polacy to nie taka ciemnota jak wam się wydaje. 

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/tylu-polakow-opowiada-sie-za-ustawa-wiatrakowa-sondaz/03dnvnc

Ankietowanych zapytano, czy prezydent powinien podpisać ustawę liberalizującą zasady inwestowania w wiatraki, która jednocześnie zakłada zamrożenie cen prądu dla gospodarstw domowych do końca roku. 32,1 proc. zapytanych odpowiedziało "zdecydowanie tak", zaś 23,7 proc. odpowiedziało "raczej tak" (co daje łącznie 55,8 proc. zwolenników ustawy). Wśród przeciwników ustawy "zdecydowanie nie" odpowiedziało 22,5 proc. ankietowanych, a "raczej nie" – 11,4 proc. Zdania na ten temat nie miało 10,3 proc. ankietowanych.

14 godzin temu, Roman176 napisał(a):

i co wytresowani idioci łatomu nie bd i nima 

🇵🇱⚡️ Atom w Polsce – szansa stracona?
Koreańska firma KHNP ogłosiła oficjalnie, że nie zbuduje elektrowni jądrowej w Polsce. Projekt w Koninie, który miał być symbolem przełomu – zamiany węgla na czystą energię atomową – upadł.
👉 Powód? Zmiana polityki nowego rządu.
👉 Polska wycofała się ze wsparcia państwowych projektów w energetyce jądrowej.
👉 Koreańczycy nie mieli więc wyboru i zamknęli swoją działalność nad Wisłą.
To nie tylko koniec jednej inwestycji. To stracona szansa na nowoczesną energetykę i tańszy prąd w przyszłości. Elektrownia w Koninie miała zastąpić moce z zamykanych elektrowni węglowych. Zamiast tego – mamy kolejny symbol niepewności i politycznych zwrotów.
Jak Tuskowcy chcą odchodzić od węgla w Polsce?
Chcą go zastąpić jedynie wiatrakami?
Polska zmierza wprost w ramiona energetycznego ubóstwa.
💬 Jak myślicie – czy Polska właśnie zrezygnowała z własnej energetycznej przyszłości❓

No coś ty rząd nie chce Solorzowi kieszeni napychać i problem się zrobił? Przecież ta elektrownia miała by taki charakter biznesowy jak autostrada Kulczyka. A kiedyś Kulczyk był zły. Przynajmniej dla pisu. Tak naprawdę rząd miał budować tę elektrownie a Solorz był by współwłaścicielem. 

A potem co pewnie ruski uran do niej. Wy napaleni na ten atom jak szczerbaty na suchary a to nie takie proste. Potem uran trzeba kupić a najwięcej maja go ruscy. nawet amerykanie u nich brali i to jeszce nie dawno nie wiem czy dalej nie biorą. 

3 godziny temu, mirro napisał(a):

Generalnie pijemy wódkę.🤣 Można zabezpieczyć ,całą granicę, co będzie kosztowało miliony monet ale gwarancji że nic sie nie prześliźnie i tak nikt nie da. Horyzont radarowy, to pojęcie klucz a przy obiektach lecących tak nisko, to może gdyby radary były na sterowcach zakotwiczonych , to dałoby się osiągnąć lepsze efekty. Zdaje się nasi zamówili taki system  i bodaj ma się nazywać Barbara., ale w jakim to jest obecnie stanie nie odpowiem , bo nie wiem.

Pierwszy z tych powiedzmy "zepelinów" których ma być 4 będzie dostarczony w przyszłym roku. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał(a):

Generalnie pijemy wódkę.🤣 Można zabezpieczyć ,całą granicę, co będzie kosztowało miliony monet ale gwarancji że nic sie nie prześliźnie i tak nikt nie da. Horyzont radarowy, to pojęcie klucz a przy obiektach lecących tak nisko, to może gdyby radary były na sterowcach zakotwiczonych , to dałoby się osiągnąć lepsze efekty. Zdaje się nasi zamówili taki system  i bodaj ma się nazywać Barbara., ale w jakim to jest obecnie stanie nie odpowiem , bo nie wiem.

To czyli jesteśmy bezbronni brawo 👏

Ponoć to było 130 km od Warszawy ile by potrzebował ten dron żeby tam dolecieć? Ach jak wielki by było zdziwienie w stolicy, czego im nie życzę 🤭.

Ale może to tak ma być musi zginąć wiele osób zanim się za to wezmą...

Opublikowano

No coś ty poprawa i tak jest. Za Błaszczaka rakieta doleciała do Bydgoszczy i leżała pół roku w lesie teraz przynajmniej tak daleko dron nie zaleciał i szybko znaleźli.😄 Czyli poprawa jest.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Spokojnie, na co im działające radary, jak ostatnio rakiety o której wiedzieli że wleciała to pół roku nie mogli znaleźć xD I to pod Bydgoszcz doleciała xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
18 minut temu, hubertuss napisał(a):

No coś ty poprawa i tak jest. Za Błaszczaka rakieta doleciała do Bydgoszczy i leżała pół roku w lesie teraz przynajmniej tak daleko dron nie zaleciał i szybko znaleźli.😄 Czyli poprawa jest.

Czyli skoro było źle, to nic niezwykłego że nadal tak samo?

Nie no...

...silna ta nasza obrona ...i armia...

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie no...

Jak się wydaje miliardy na stary amerykański złom, przepłacając kilkukrotnie aby utrzymać sojusz to takie są efekty ...

Opublikowano
7 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

U mnie wszyscy zdrowi, ale u Ciebie nie xD Kilka szczytów zdobyłem, nie muszą mnie jak spasionego inwalidę wozić do Morskiego Oka xD Przecież tam się idzie w 2 godziny xD 

I zmień teksty bo nudny się robisz xD 

Od rana stara płytę grasz..

Po co mam iść jak mogę jechać?

Ty też możesz motor zamienić na nogi albo rower..

1 godzinę temu, witejus napisał(a):

Po co sterowce, na słupach wysokiego napięcia zamontować 😏

Może na jaki duży trójkołowy motocykl amerykański by się zmieścił, tylko czy wytrzymałby taki ciężar.

Ciebie powala nad piwnica pod kim się załamała?

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Najpierw to trzeba się nadawać na ten motocykl ...

Jeszcze długie lata testosteron nie pozwoli jezdzic

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Można mieć i to, i to...

ty tylko se pogadać możesz...🤭

Mieć a używać to dwie różne rzeczy..

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jacus napisał(a):

Po co mam iść jak mogę jechać?

No widzisz, takie wieprze które wożą do Morskiego Oka i kolejką na Gubałówkę nigdy nie zrozumieją dlaczego np na Kasprowy się wchodzi a nie wjeżdża kolejką ...

Szacunek do katolickich wartości PISuary i patoprawicy xD https://goniec.pl/sledztwo-gonca-barka-i-impreza-z-politykami-pis-prezes-pzpn-oskarzyl-nas-o-klamstwa-dlatego-publikujemy-dowody-kb-wkg-210825

Opublikowano
10 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Kiedyś by ich zamknęli po paru latach i trupach..

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

No widzisz, takie wieprze które wożą do Morskiego Oka i kolejką na Gubałówkę nigdy nie zrozumieją dlaczego np na Kasprowy się wchodzi a nie wjeżdża kolejką ...

Tacy impotenci  już nie rozumieją po co jest kobieta..

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacus napisał(a):

Tacy impotenci  już nie rozumieją po co jest kobieta..

Ale Panie PaJacuś, po co tyle samokrytyki xD Wiemy, że panu brzuch przeszkadza w teges śmeges ale to nie powód aby powszechnie o tym pisać xD Demon seksualny co ma problem przejść 7km nad Morskie Oko xD 

Ciągle o tym seksie piszesz, musisz być bardzo nieudolny w tym temacie, "krowa która dużo ryczy mało mleka daje" xD 

Opublikowano
34 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Czyli skoro było źle, to nic niezwykłego że nadal tak samo?

Nie no...

NO pewnie że silna. 😄 Mamy 3 marki czołgów samoloty f 35 bez komputerowego systemu dowodzenia które kupił Błaszczak podobnie jak koreańskie fa 50 które uzbroi dopiero obecny rząd.

Opublikowano (edytowane)

Mamy ale tak jak byśmy ich nie mieli. Więc wychodzi na to że jeśli dojdzie coś do czegoś jesteśmy tak jak kiedyś było. Wzięli do przeglądu  a wróg przyszedł  szybciej niż myśleli. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
4 godziny temu, Takeda napisał(a):

chłopie coś ty jednak za dużo na wiecach wyborczych Brauna popitalałeś w stroju bractwa kurkowego, jesteś najlepszym przykładem, zrycia beretu tym myślistwem. Dolina Noteci czy Warty  u mnie w WLKP tereny wybitnie bobrowe, a ty farmazonisz jak Renia Beger 20 lat temu do ówczesnego ministra, ona tez zganiała na bobry fatalny stan sieci melioracyjnej który się nałożył z oddawanie terenów naturze bo bagien już nie skosisz co skutkowało zarastaniem łęgami tworząc idealne środowisko dla bobra.

Tam gdzie melioracja działa i jest utrzymywana nie ma żadnych problemów z bobrami

I kolejny raz powtórzę, nie mam problemu z myśliwymi jako takimi takimi ale z ich butą, arogancją i sobiepaństwem, olewaniem bezpieczeństwa czy przepisów, jak pisiory bo nam się k**wa należy.

Jak by wyszedł Lubomirski czy Potocki i coś by mówił o tradycji polowań rozumiem. Natomiasty ty i tobie podobni marzy się wam mit szlachty polującej, a co najwyżej twoi przodkowie to w pańskim lesie chrust zbierali jak pan dziedzic pozwolił. więc nie pier**l o misji bo jesteś ledwo wędkarzem z bronią, a oni  nie są oderwani jak myśliwi.

Każdy mierzy swoją miarą, więc pytanie czy ciebie zgwałciła grupa tęczowych aktywistów LGBT i to z ukrainy? Bo rzygasz na wszystko co lewicowe i co ma wspólnego z ukrainą i ukraińcami. Pewnie po wszystkiemu znalazł cię myśliwy i przytuli? I co rzekł charaszo malczik, że też oprócz myśliwych wielbisz mateczkę rasiję?

Co się tak napinasz? Argumentów nie starczyło czy intelektu? U ciebie w wlkp ? Pewnie chodzi ci o twoją gminę i lokalnie może problemu nie ma ale kogo to obchodzi jak w setkach gmin i powiatów problem jest potężny.

Melioracja nie ma żadnego wpływu na bobry. Jak nie na małym rowku to na większym rowie czy strumyku spiętrzą wodę i tak pola czy łąkę zaleją. U mnie na rowach nie ma zakrzaczeń to w ubiegłym roku naciągnęły od sąsiada kukurydzy i z niej tamę zrobiły. 

No i to jest najlepsze "u mnie w WLKP tereny wybitnie bobrowe" i "Tam gdzie melioracja działa i jest utrzymywana nie ma żadnych problemów z bobrami" 😆 Czyli nie ma problemów z bobrami ale tereny wybitnie bobrowe? Macie jakieś bobry co na polach żyją i polują na myszy? Weź się zastanów co piszesz bo to klasyczne zaprzaństwo , żeby nie nazwać tego bardziej dobitnie. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Wpaw napisał(a):

Bo to nie jakie proste. Systemy antydronowe powstaaały równolegle z systemami dronowymi. Jednak ponieważ za to wzięły się firmy prywatne, te znienawidzone przez PiS, to ruchu w temacie nie było.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
Godzinę temu, Wpaw napisał(a):

Ponoć to było 130 km od Warszawy ile by potrzebował ten dron żeby tam dolecieć? Ach jak wielki by było zdziwienie w stolicy, czego im nie życzę 🤭.

Ale może to tak ma być musi zginąć wiele osób zanim się za to wezmą...

Screenshot_20250821_093014_TikTok.jpg

Screenshot_20250821_153429_TikTok.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał(a):

Ukraincy je wykrywają głównie za pomocą sieci nasłuchowej dźwięku...

u nas prymitywnych metod nie ma kto obsługiwać a nowoczesne tego nie wykrywają albo kupione by były a nie działały