Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, dsbh napisał(a):

To od razu go nie wykopiesz tylko będziesz szukał w międzyczasie ? Myślałem że bardziej dumnie postąpisz i od razu go wylejesz :ph34r:. Słabo.

Także widzisz dlatego napisałem wcześniej to co napisałem. To jest moja opinia na Twój temat na podstawie obserwacji i nic tego raczej nie zmieni. Możesz się z tym zgadzać lub nie. Zdania nie zmienię.

Wy pisowscy lewacy macie jakiś problem z emocjami a w biznesie trzeba nad nimi panować. Duma to są emocje które wam napieprzyły w głowach i z tego same problemy . Z ruskimi nie rozmawiac bo duma, na niemców pluć bo duma a żydkom i usraelowi kłaniać się w pas mimo ze duma na to nie powinna pozwalać. Powtórzę jeszcze raz  - emocje w biznesie szkodzą. Dlatego aby biznes potrzebna jest ciągłość ale jak się roszczeniowca nie pozbedziesz to będzie eskalował i innym da zły przykład. Tak się ludźmi zarządza w każdej normalnej firmie tyle że nie każdy to bez ogródek przyzna bo to " nie politycznie" 

Nie wiem czemu lewacka pisowska mentalność nie pozwala tobie ani kolegom tego zrozumieć. Jak ktoś ma ci wstawić okna to się z nim umawiasz na konkretne warunki i działacie. Jak chce za drogo albo ci sie nie podoba to bierzesz innego. Skoro do okien nie jest potrzebna ich cena minimalna ustalona przez państwo to czemu pracy się czepiają?

No i na koniec  - niech któryś z was co tak wielbił pisowską minimalną bo wzrosły zarobki lawinowo , pokaże to na cyfrach . Powinna przecież płaca średnia wzrosnąć kilka razy skoro taki gigantyczny skok poczynili. 

Godzinę temu, dsbh napisał(a):

Przecież @Ulman gdyby mógł to zdarł by z pracownika ostatnią koszulę. Nie wiedziałeś o tym ? Pracownik ma u niego prawo pracować od świtu do zmierzchu, najlepiej za darmo. Najlepszą opcją u niego było by niewolnictwo ale niewolnika trzeba wyżywić czyli strata 🤣. Pozostaje pańszczyzna bo chłop musi się sam wyżywić. Strach na niego padł gdy premier w kampanii ogłosił podwyżkę minimalnej 😁.

Możesz przedstawić swój proces dedukcji który na podstawie tego co piszę wysnułeś powyższą teorię? 

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A to może trzeba rozsądnie zarządzać pieniędzmi a nie wymagać podwyżki ??

No już jeden był taki co radził - weź kredyt, zmień pracę. Za dobrze na tych radach nie wyszedł 🤣

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, binek napisał(a):

No już jeden był taki co radził - weź kredyt, zmień pracę. Za dobrze na tych radach nie wyszedł 🤣

Miał rację, tylko większość społeczeństwa to za przeproszeniem debile co by na własnej działalności sobie nie poradzili, i jedyne co potrafią to żądać podwyżki za swoje nieróbstwo ...

Jak wypłata nie pasuje to się rzuca wypowiedzenie na stół, jak jesteś wart większych pieniędzy to Ci pracodawca dołoży, a jeżeli nie to znaczy, że się przeliczyłeś i teraz szukaj nowej roboty ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Miał rację, tylko większość społeczeństwa to za przeproszeniem debile co by na własnej działalności sobie nie poradzili, i jedyne co potrafią to żądać podwyżki za swoje nieróbstwo ...

Akurat tymi słowami pokazał jak jest zupełnie odklejony od rzeczywistości. Takie rady może udzielać w wielkich aglomeracjach, a nie w Polsce powiatowej gdzie jest kilku pseudo biznesmenów z boblem przy tyłku,  udających jakby cały socjal mieli na swoich barkach

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, binek napisał(a):

Akurat tymi słowami pokazał jak jest zupełnie odklejony od rzeczywistości. Takie rady może udzielać w wielkich aglomeracjach, a nie w Polsce powiatowej gdzie jest kilku pseudo biznesmenów z boblem przy tyłku,  udających jakby cały socjal mieli na swoich barkach

Ale na prawdę, jak komuś źle na etacie w Januszexie to ktoś broni założyć własną działalność ?? Najwięcej szczekają o godnych płacach Ci, co nadają się jedynie do konserwacji powierzchni płaskich, bo strach im dać do ręki coś, co jest warte więcej niż 100zł ... Wszelkiej maści związkowcy to wrzód na tyłku zdrowego społeczeństwa ... Uwierz mi, że jak ktoś jest wart pieniędzy to bez problemu może negocjować podwyżkę z pracodawcą ...

A pracodawca usiądzie z nim do stołu i będzie rozmawiał, bo za kilka stówek nie będzie chciał stracić wartościowego pracownika i szukać kolejnego ...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał(a):

Wy pisowscy lewacy macie jakiś problem z emocjami a w biznesie trzeba nad nimi panować. Duma to są emocje które wam napieprzyły w głowach i z tego same problemy . Z ruskimi nie rozmawiac bo duma, na niemców pluć bo duma a żydkom i usraelowi kłaniać się w pas mimo ze duma na to nie powinna pozwalać. Powtórzę jeszcze raz  - emocje w biznesie szkodzą. Dlatego aby biznes potrzebna jest ciągłość ale jak się roszczeniowca nie pozbedziesz to będzie eskalował i innym da zły przykład. Tak się ludźmi zarządza w każdej normalnej firmie tyle że nie każdy to bez ogródek przyzna bo to " nie politycznie" 

Nie wiem czemu lewacka pisowska mentalność nie pozwala tobie ani kolegom tego zrozumieć. Jak ktoś ma ci wstawić okna to się z nim umawiasz na konkretne warunki i działacie. Jak chce za drogo albo ci sie nie podoba to bierzesz innego. Skoro do okien nie jest potrzebna ich cena minimalna ustalona przez państwo to czemu pracy się czepiają?

No i na koniec  - niech któryś z was co tak wielbił pisowską minimalną bo wzrosły zarobki lawinowo , pokaże to na cyfrach . Powinna przecież płaca średnia wzrosnąć kilka razy skoro taki gigantyczny skok poczynili. 

Możesz przedstawić swój proces dedukcji który na podstawie tego co piszę wysnułeś powyższą teorię? 

Przecież sam pisałeś że najpierw poszukałbyś nowego pracownika a dopiero potem wyrzucił starego, zamiast pokazać kto tu rządzi. To o co Ci chodzi ?

Pracownik ma jedynie prawo pracować. Płaca minimalna jest niedobra. Płacisz więcej niż musisz ? Nie rozśmieszaj mnie.

15 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Na niespodziewane wydatki się ma odłożoną kupkę a nie wydaje wszystko na bieżąco... Jak mnie nie stać na wakacje to siedzę w domu na d*pie a nie biorę na ten cel kredyt ...

Patrzysz przez pryzmat pracodawcy z tego co widzę a nie pracownika.

8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak wypłata nie pasuje to się rzuca wypowiedzenie na stół, jak jesteś wart większych pieniędzy to Ci pracodawca dołoży, a jeżeli nie to znaczy, że się przeliczyłeś i teraz szukaj nowej roboty ...

Widzę że nie znasz życia. Widziałem już sytuacje że dobry pracownik odchodził bo na jego miejsce przyjdzie 10 innych i przyszli 🤣. Może bez szczegółów.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, dsbh napisał(a):

Patrzysz przez pryzmat pracodawcy z tego co widzę a nie pracownika.

Widzę że nie znasz życia. Widziałem już sytuacje że dobry pracownik odchodził bo na jego miejsce przyjdzie 10 innych i przyszli 🤣. Może bez szczegółów.

No i pracodawca wtedy stracił  dobrego pracownika bo było szkoda kilka złotówek ... 

A patrzę przez pryzmat zdroworozsądkowy ...

Opublikowano
52 minuty temu, Ulman napisał(a):

prawicowe pisowskie uwielbienie socjalu.

Zawsze twierdziłeś że socjal to uwielbia lewica, że PIS to lewica, odmieniło ci się?😆

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, dsbh napisał(a):

na jego miejsce przyjdzie 10 innych i przyszli 

A 20 stało za bramą🤣

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

PiS to narodowy socjalizm ...

Przygotuj się na kryształową noc.

• Haha 1
Opublikowano

nie jest tak prosto prowadzic dzialalnosc gospodarcza. pracownik to koszt, pracodawca da wiecej jesli koszt przyniesie wiecej zysku niz nowo zatrudniony pracownik. dlaczego ma placic wiecej, skoro praca jaka wykonuje jest prosta i mozna go zastapic kims innym. pracownicy wykwalifikowani sa dobrze oplacani, nikt glupi nie jest. a ktos z Was prowadzi dzialalnosc?

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, dsbh napisał(a):

Przecież sam pisałeś że najpierw poszukałbyś nowego pracownika a dopiero potem wyrzucił starego, zamiast pokazać kto tu rządzi. To o co Ci chodzi ?

Pracownik ma jedynie prawo pracować. Płaca minimalna jest niedobra. Płacisz więcej niż musisz ? Nie rozśmieszaj mnie.

Albo bełkoczesz albo cie nie zrozumiałem. Możesz to jakoś rozwinąc?

13 minut temu, witejus napisał(a):

Zawsze twierdziłeś że socjal to uwielbia lewica, że PIS to lewica, odmieniło ci się?😆

A gdzie ja napisałem ze jest inaczej? 

Opublikowano
Godzinę temu, Ulman napisał(a):

Praca jest tyle warta na ile uzgodnie z pracownikiem. Czego tu nie rozumiesz? 

znasz definicje wyzysku? ty trzeźwy jesteś? ludzie pracowali za 3 zł w 2012 na umowach inne niż o pracę. przyszedł PiS zmienił to i goapodars e nic się nie stało, a wielu ludzi komfort życia wzrósł. tak samo 500/800+ przełomowy program. Praktycznie ubóstwo wśród dzieci wyeliminowane. A pamiętam to pełne pogardy że ludzie pieniądze przepiją, matki nie beda pracować. I flacha wychuchnie. Pieniędzy nie ma i nie będzie. Ha tfu na tych liberałów z Balcerowiczem na czele. Nic takiego się nie stało. Aktywność zawodową wśród matek nawet wyższa niż przed. A Balcerowicz wyszedł na pośmiewisko, chłop ględzo od lat a okazują go nadal w mediach no może tacy jak Ulman jeszcze mu wierzą dla mnie niewiarygodne.

• Haha 2
Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał(a):

Banda lewackich związkowych nierobów. Powinni z miejsca na pysk wyrzucić 

dzięki nim dowiadujemy sie o pato władzy i mamy na socjał dla takich jak ty 

Opublikowano
2 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

znasz definicje wyzysku? ty trzeźwy jesteś? ludzie pracowali za 3 zł w 2012 na umowach inne niż o pracę

Nikt ich nie zmuszał...

Można robić na swoje konto, a nie ciągle podnosić wymagania.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wystarczy myśleć głową, nie kutasem...

Wiesz co naprawdę to jest krzywdzące. wstyd mi było tak napisać. 

Mówię o konkretnej sytuacji na przestrzeni 2 lat wprowadzenia programu  i ustwp wyeliminowane wśród.dzoeco. Wolałbym zeby tych dzieci  od było czy jaki uj

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

Mówię o konkretnej sytuacji na przestrzeni 2 lat wprowadzenia programu  i ustwp wyeliminowane wśród.dzoeco. Wolałbym zeby tych dzieci  od było czy jaki uj

Ale jakie wyeliminowanie ubóstwa dzięki 500+. Za duzo chyba wieczorem wypiłes ... Ubóstwo trochę spadło, ale te 500zł jest o wiele mniej warte w 2023 niz było warte w 2016 dzięki PiSInflacji ... Zobacz jak wzrastał próg ubóstwa dzieki PiSowcom ... A brakuje jeszcze 2023 ...

500+ nie zlikwidowało biedy wśród dzieci jak twierdzi premier Morawiecki -  Bankier.pl

Opublikowano
4 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

Wiesz co naprawdę to jest krzywdzące. wstyd mi było tak napisać. 

Co jest krzywdzące?

Nie myśleć o przyszłości tylko sie łomotać i czekać na socjale?