Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Leszy napisał(a):

Nie ta skala. Poza tym jak ty myślisz, że na dietach poselskich i limuzynach można zaoszczędzić tyle by deficyt zasypać to najdelikatniej mówiąc się mylisz. Tu by trzeba było zrobić rewolucje jak za czasów Balcerowicza, ale do dziś dnia ludzie to wspominają ze zgrozą, więc nikt na to nie pójdzie.  

Ja rozumiem że to mała skala ale od czegoś trzeba zacząć, jak wydawać to chociaż rozsądnie. Bo to jest tak jak się wydaje nie swoje, w Chinach za zdradę oszukanie państwa jest kara śmierci, myślę myślę że w tym wypadku ministrowie zastanowiliby się pięć razy zanim wydaliby kasę na pierdoły.

3 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

toc to kryształowo czysty jak zapewniał naszczalnik ...

Co to za konspiracja "naszczalnik"🤔?

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
3 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Ja rozumiem że to mała skala ale od czegoś trzeba zacząć, jak wydawać to chociaż rozsądnie. Bo to jest tak jak się wydaje nie swoje, w Chinach za zdradę oszukanie państwa jest kara śmierć, myślę że w tym wypadku ministrowie zastanowiliby się pięć razy zanim wydałby kasę na pierdoły.

Na szybko pogrzebałem. Może nie aktualne, ale ogólnie to się nie zmienia tak szybko. My wcale nie wydajemy na to kroci. To tylko takie populistyczne gadanie, by zabrać ministrom, posłom itd. a dać ludziom. 

https://300gospodarka.pl/analizy/wydatki-na-administracje-publiczna-polska-ue-dane

wykres_Ile-procent-swojego-PKB-wydaj%C4%

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

koci trener 🤣

jpr jaki ty tępy 🤣

k**wa Alfa i omega się znalazła.😂

Teraz patrz na ręce rządzącym, na Kaczyńskiego będziesz patrzył za dwa i pół roku...

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano

Zaś Internet jeszcze podpowiada. Na dawanie właśnie ludziom, czyli na transfery socjalne przeznaczmy obecnie 18% PKB. Czyli 470 miliarda złotych. 2.5 razy więcej niż na obronność. 

Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał(a):

Na szybko pogrzebałem. Może nie aktualne, ale ogólnie to się nie zmienia tak szybko. My wcale nie wydajemy na to kroci. To tylko takie populistyczne gadanie, by zabrać ministrom, posłom itd. a dać ludziom. 

https://300gospodarka.pl/analizy/wydatki-na-administracje-publiczna-polska-ue-dane

wykres_Ile-procent-swojego-PKB-wydaj%C4%

Co nie podlega wątpliwości że ten rząd jest największy w historii. 

Widocznie ludziom jest źle skoro narzekają jakby było dobrze by się tak nie czepiali. 

Opublikowano

Teraz patrz na ręce rządzącym, no Kaczyńskiego będziesz patrzył za dwa i pół roku...

Albo i szybciej🤭

Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

są służby i instytucje od tego nie ja ....PiS będzie rozliczony a gangus jak przegra to jest skończony i nikt nie ułaskawi tego bydła 🤣

Służby ponoć sprawdzały Nawrockiego? Ale rudy mówi że nie dokładnie 🤔😁 

Który winny niech idzie siedzieć, jakby było referendum podpisałbym się pod karą śmierci...

A ty przygotuj se ołtarzyk z trzaskowskim na niedzielę odpal dwie świeczki i czekaj do 21:00🤭

Opublikowano
Godzinę temu, Wpaw napisał(a):

A to prąd staniał? Sam latałes a się mądrujesz. PO-paprance lepsze, teraz jest kasa z łuni i jest deficyt budżetowy że to się w pale nie mieści. Ale co tam uśmiechacie sie, dzieci spłacą albo dzieci, dzieci dopiero. 

Deficyt jest bo trzeba wszystkie zobowiązania i wszystkie długi pospłacać po 8 latach rabunku.

Czy prąd staniał niewiem bo mam panele fotowoltaiczne i nie płacę za prąd , i nigdzie nie latałem bo tak nawozu nie kupowałem jak był drogi zborza nie sprzedaje no jest na potrzeby własne nawet jak był zwrot akcyzy 2 zł to też nie się nie złapałem bo cały limit był w pierwszej połowie wykozystalem i tyle w temacie także niech cie dupsko nie boli że coś od nich dostałem a i tak na nich nie głosuję.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

spokojnie beknie za to poisowski sługus 

Służby ponoć sprawdzały Nawrockiego? Ale rudy mówi że nie dokładnie 🤔😁 

Który winny niech idzie siedzieć, jakby było referendum podpisałbym się pod karą śmierci...

A ty przygotuj se ołtarzyk z trzaskowskim na niedzielę odpal dwie świeczki i czekaj do 21:00🤭

za żaden ołtarzyk pisowskie bydło się nie schowa jak gangus odpadnie ..sam nie będzie wiedział gdzie sp***dalać 🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
8 minut temu, Leszy napisał(a):

Zaś Internet jeszcze podpowiada. Na dawanie właśnie ludziom, czyli na transfery socjalne przeznaczmy obecnie 18% PKB. Czyli 470 miliarda złotych. 2.5 razy więcej niż na obronność. 

Ludzie się już przyzwyczaili do socjalu i raczej nierealne będzie to zabrać. Ci co teraz narzekają na 800 plus później by najwięcej szczekali tak jest zawsze.

Opublikowano
3 minuty temu, robert1226 napisał(a):

Deficyt jest bo trzeba wszystkie zobowiązania i wszystkie długi pospłacać po 8 latach rabunku.

Czy prąd staniał niewiem bo mam panele fotowoltaiczne i nie płacę za prąd , i nigdzie nie latałem bo tak nawozu nie kupowałem jak był drogi zborza nie sprzedaje no jest na potrzeby własne nawet jak był zwrot akcyzy 2 zł to też nie się nie złapałem bo cały limit był w pierwszej połowie wykozystalem i tyle w temacie także niech cie dupsko nie boli że coś od nich dostałem a i tak na nich nie głosuję.

Piszesz tak jak ja bym ci krzywdę zrobił? 🤔🤭

To nic ten PiS przez 8 lat nie zrobił dobrego dla cb? Na żaden socjal się nie załapałeś? Przykro mi ☹️

8 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

spokojnie beknie za to poisowski sługus 

za żaden ołtarzyk pisowskie bydło się nie schowa jak gangus odpadnie ..sam nie będzie wiedział gdzie sp***dalać 🤣

Ja głosowałem na Brauna. 

Czemu pałasz taką nienawiścią? 

Opublikowano
10 minut temu, robert1226 napisał(a):

i w to wierzysz co napisałeś ? trzeba by pewnie przyjżeć sie wydatkom ale raczej nie ma gdzie oszczędzać a nawet jak bedzie to nie sa kwoty które coś zmienia , trzeba sie zastanowic jak zwiększyc wpływy a propozycja zwiekszenia kwoty wolnej od podatku nie pomaga zapewne zwiekszenie płacy minimalnej na 5200 zł od przyszłego roku poprawi sytuacje ale chwilowo 

13 minut temu, Wpaw napisał(a):

Ludzie się już przyzwyczaili do socjalu i raczej nierealne będzie to zabrać.

wystarczy utrzymać stawki  i nie wprowadzać nowych . 

Opublikowano

to nie nienawiść tyko rzeczywistość...co zrobi gangus jak przegra ,jest skończony i nikt mu nie pomoże ....naszczalnik uda że go nie zna 🤣

9 minut temu, Wpaw napisał(a):

Piszesz tak jak ja bym ci krzywdę zrobił? 🤔🤭

To nic ten PiS przez 8 lat nie zrobił dobrego dla cb? Na żaden socjal się nie załapałeś? Przykro mi ☹️

Ja głosowałem na Brauna. 

Czemu pałasz taką nienawiścią? 

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

i w to wierzysz co napisałeś ? trzeba by pewnie przyjżeć sie wydatkom ale raczej nie ma gdzie oszczędzać a nawet jak bedzie to nie sa kwoty które coś zmienia , trzeba sie zastanowic jak zwiększyc wpływy a propozycja zwiekszenia kwoty wolnej od podatku nie pomaga zapewne zwiekszenie płacy minimalnej na 5200 zł od przyszłego roku poprawi sytuacje ale chwilowo 

wystarczy utrzymać stawki  i nie wprowadzać nowych . 

Większość i tak będzie mówić daj daj.

2 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

to nie nienawiść tyko rzeczywistość...co zrobi gangus jak przegra ,jest skończony i nikt mu nie pomoże ....naszczalnik uda że go nie zna 🤣

I co mu zrobią? Tęczowi najprędzej laskę 🤭

Opublikowano
30 minut temu, Wpaw napisał(a):

Teraz patrz na ręce rządzącym, na Kaczyńskiego będziesz patrzył za dwa i pół roku...

Może szybciej, gdy Naszczalnik opuści ten świat a Polska będzie wtedy już w połowie szczęśliwa, druga połowa będzie czekać aż Tuska zapakują w drewniane pudełko xD

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał(a):

każdy ma swoje poglądy a memy są odzwierciedleniem zawsze jakieś sytuacji 

Sam jesteś śmieszny a przede wszystkim zaślepiony nie potrafiący wyważyć otaczającej rzeczywistości.

Wcale mnie to nie dziwi bo ludzie mało rozgarnięci przyjmują wszystko co PO im zaproponuje 😄

Na szczerym polu nikt zwłok raczej nie zakopuje 

Nie wiem skąd się tacy idioci biorą.🤦‍♂️

Jak byś był rozgarnięty to byś doskonale wiedział i twoi lajkarze pożal się Boże  że dla mnie PIS i PO to jest to samo szambo .

Opublikowano
Teraz, Wpaw napisał(a):

masz dzieci ? jak masz to wiesz że sie nie obiecuje jak zaczniesz z nimi lub przy nich rozmawiac o finansach to zrozumieja żę nie na wszystko rodzice mogą sobie pozwolić i same zrezygnują z batonka 

Opublikowano (edytowane)

I co mu zrobią? Tęczowi najprędzej laskę 🤭

leci z roboty i żonka bo są oszustami ...to koniec ich kariery w tym kraju 🤣...naszczalnik ich wrobił w gieeee🤪

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, Wpaw napisał(a):

Ludzie się już przyzwyczaili do socjalu i raczej nierealne będzie to zabrać. Ci co teraz narzekają na 800 plus później by najwięcej szczekali tak jest zawsze.

Bo ludzie to debile, nie myślą że władza im zabiera 1000zl, z tego sobie do kieszeni 700zl a głupcy się cieszą bo dostali 300zl ... Do ręki dają 300 a z tylnej kieszeni wyciągają Ci 1000 ...

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Może szybciej, gdy Naszczalnik opuści ten świat a Polska będzie wtedy już w połowie szczęśliwa, druga połowa będzie czekać aż Tuska zapakują w drewniane pudełko xD

Amen.

1 minutę temu, jarecki napisał(a):

masz dzieci ? jak masz to wiesz że sie nie obiecuje jak zaczniesz z nimi lub przy nich rozmawiac o finansach to zrozumieja żę nie na wszystko rodzice mogą sobie pozwolić i same zrezygnują z batonka 

Mam ale dzieci wychowujesz jak najlepiej potrafisz, a do polityki idą same jełopy. Co od nich oczekiwać 

3 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

leci z roboty i żonka bo są oszustami ...to koniec ich kariery w tym kraju 🤣...naszczalnik ich wrobił w gieeee🤪

Ta jasne, to ci z platformy już dawno by nigdzie nie pracowali. Śmiem twierdzić że w prywatnej firmie lepiej zarobi niż na państwowym garnuszku. Może ty go do tartaku weźmiesz na kierownika 😁

5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bo ludzie to debile, nie myślą że władza im zabiera 1000zl, z tego sobie do kieszeni 700zl a głupcy się cieszą bo dostali 300zl ... Do ręki dają 300 a z tylnej kieszeni wyciągają Ci 1000 ...

No musisz utrzymać matkę Polkę. 

Czereśnie w Biedronce po 50 zł będzie dobrze? Z Turcji 😁