Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, bezbarwny napisał(a):

Trzeba było być naiwnym jak dziecko, żeby wierzyć w obietnice tej szui tuska. Nie dziwię się 18-26latkom, ale dzisiejsi 40sto i wzwyż latkowie, to chyba oliwy w głowie nie mieli. 

Kłamstwa Macierewicza i swawola kurdypla lepsze?

Dla mnie nie.

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

Dlaczego ? Bo ja uważam odwrotnie , Mentzen według mnie ma ograniczenie chorobowe . 

Bo Mentzen nie nadaje się na premiera a Bosak już tak. Ogólnie Jakubiak, Braun czy Bosak nie powinni kandydować na prezydenta bo ich miejsce jest w Sejmie.

Opublikowano
3 minuty temu, bezbarwny napisał(a):

Trzeba było być naiwnym jak dziecko, żeby wierzyć w obietnice tej szui tuska.

Trzeba byc bardzo naiwnym aby oczekiwać jakichkolwiek obietnic.

Opublikowano
3 minuty temu, bezbarwny napisał(a):

Trzeba było być naiwnym jak dziecko, żeby wierzyć w obietnice tej szui tuska. Nie dziwię się 18-26latkom, ale dzisiejsi 40sto i wzwyż latkowie, to chyba oliwy w głowie nie mieli. 

dzisiejsi 40-to latkowie wiedzą, że gdy dadzą całą władzę jednej opcji, to będzie jazda bez trzymanki, już to co robił PiS ze swoim prezydentem do spółki momentami było nie do wytrzymania, a po KO spodziewam się jeszcze więcej. Tyle, że jedni nieudolnie starali się wzmacniać państwo, a drudzy będa go rujnować.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

Trzeba byc bardzo naiwnym aby oczekiwać jakichkolwiek obietnic.

To w takim razie na jakiej podstawie dokonywać wyborów ?

Opublikowano
Teraz, dsbh napisał(a):

Rzut kostką, ślepy traf, Jakieś wyliczanki. Co kto se wymyśli.

• Sad 1
Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał(a):

Patrząc na to, co konkretny kandydat zrobił w życiu. Jak do czegoś uczciwą praca doszedł, to jest to kandydat, którego mogę poprzeć. A to, co mówi - ma mniejsze znaczenie. Najgorszy typ to taki, co mówi w kampanii zupełnie co innego niż wczesniej. Powiedziało LGBT do Trzaskowskiego: nim kur trzy razy zapieje, trzy razy się mnie wyprzesz!

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

W życiu, a nawet tego nie oczekiwałem.

a ja wierzyłem i nadal wierzę w wykonaniu KO - że będzie po tyle, za pół litra, jak tylko szybciutko po wyborach wdrożą wszelkie nowe ETS-y

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Skoro tak twierdzisz, to dlaczego facet, który wysłał własnego syna po łapówkę jest premierem? (dla Jacusia- to zostało potwierdzone oficjalnie opublikowanym dokumentem, a zainteresowany się nie odniósł; i zauważ, że nie używam tu żadnego epitetu, mimo wszystko jest to premier mojego kraju). Czy to nie jest przypadkiem łamanie prawa? Nawet gdyby go nie wysłał, a syn poszedłby po tą łapówkę sam bez wiedzy ojca, to już tego ojca moralnie skreśla z najwyższych urzędów w moich oczach. I powinno to być standardem.

Zdanie, którego użyłeś jest mieczem obosiecznym. Takie osoby można znaleźć zapewne po wszystkich stronach tej barykady. I wszystkie te osoby są dla mnie niegodne funkcji publicznych, zwłaszcza wysokich 

Tylko bardzo proszę nie wciągaj mnie teraz w spór między prawą a lewą stroną, bo nie zamierzam brać w tym udziału. Chciałbym, żebyś odniósł się tylko do kwestii łamania prawa. Czy wszyscy są równi, czy są równiejsi? Czy mamy jakieś standardy, czy jesteśmy społeczeństwem dzikusów? Bo czytając i słuchając głosów jednych i drugich bardziej widzę tą drugą opcję 

Czyli jednak nie ma dowodów że wysłał. A dwa jeśli mówimy o moralnych skreśleniach to Batyr po numerze z mieszkaniem nie powinien być jednak prezydentem. Tym bardziej, że chyba machnęli się z datą podpisując akt notarialny sami ze sobą bo Jerzy akurat siedział. A to już paragrafy są.

PS skoro Tusk wysłał syna po łapówkę i skoro są dowody to dlaczego pis ich obu nie posadził?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
13 minut temu, dsbh napisał(a):

Bosak się nie nadaje na prezydenta a Mentzen już tak. Wiesz dlaczego ?

Co sądzicie o Hołowni ?

Fajnie się też ogląda starcia Zandberga z Biejat i Hołownią. Punktuje ich równo.

Jak się jest przy władzy i zaczyna pachnieć tym że są społeczki itd....dobre on mówi też o sobie PSL i PO przecież oni te ,,społeczki,,też obsadzają swoimi

Opublikowano
Teraz, jahooo napisał(a):

Patrząc na to, co konkretny kandydat zrobił w życiu. Jak do czegoś uczciwą praca doszedł, to jest to kandydat, którego mogę poprzeć. A to, co mówi - ma mniejsze znaczenie. Najgorszy typ to taki, co mówi w kampanii zupełnie co innego niż wczesniej. Powiedziało LGBT do Trzaskowskiego: nim kur trzy razy zapieje, trzy razy się mnie wyprzesz!

No oki...

Ale zobacz co jest...

No kuźwa kłamstwo na kłamstwie ...u głównych kandydatów...

Gdzie honor, gdzie zwykła uczciwość???

Opublikowano
Teraz, witejus napisał(a):

niektórzy wyczuli ironię w pytaniu.

A to miałem olać pytanie. Tak się nie godzi. 

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Gdzie honor, gdzie zwykła uczciwość???

Yyyyyy znowu oczekiwania? Przecież to nie ich obietnice, tylko Twoje nadzieje.

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Rzut kostką, ślepy traf, Jakieś wyliczanki. Co kto se wymyśli.

Wypadnie Maciak i co wtedy 😁 ?

1 minutę temu, jahooo napisał(a):

To już masz przykład Nawrockiego. Niby był czysty ale ktoś porcjuje dane na jego temat, ile tam prawdy, cholera wie. Kto co mówi ma znaczenie. Należy się tylko przyjrzeć dokładnie. Wrzuciłem wyżej Hołownię. Jego zachowanie w stosunku do chłopaka razi i to ma być prezydent. Nie ma mojego głosu. Z drugiej strony, przynajmniej nie ukrywa arogancji.

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Yyyyyy znowu oczekiwania? Przecież to nie ich obietnice, tylko Twoje nadzieje.

O masz...

Czyli to niekompatybilne...?

...ale zdajesz sobie sprawę że to z nas?

Że to nasi reprezentanci?

Skoro takich nie skreślamy...kłamców, oszustów...znaczy że nam podobni...chyba...

Opublikowano
7 minut temu, jahooo napisał(a):

dzisiejsi 40-to latkowie wiedzą, że gdy dadzą całą władzę jednej opcji, to będzie jazda bez trzymanki, już to co robił PiS ze swoim prezydentem do spółki momentami było nie do wytrzymania, a po KO spodziewam się jeszcze więcej. Tyle, że jedni nieudolnie starali się wzmacniać państwo, a drudzy będa go rujnować.

A według mnie mogło by być ciekawie gdyby Trzaskowski wygrał , ot chociażby ta ostatnia decyzja prezydenta nie podpisania ustawy ZUS , jest dwa lata do wyborów ryzykowne były by wszelkie decyzje fiskalne  ale one będą potrzebne 

Opublikowano
Teraz, dsbh napisał(a):

Wypadnie Maciak i co wtedy 😁 ?

Noooo jak co? Mąż stanu, zwierzchnik sił zbrojnych.

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Skoro takich nie skreślamy...kłamców, oszustów...znaczy że nam podobni...chyba...

Naszych to nie ma co skreslać, tylko w rakietę i w kosmos. Może odnajdą Łajkę. 

Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał(a):

Czyli jednak nie ma dowodów że wysłał. A dwa jeśli mówimy o moralnych skreśleniach to Batyr po numerze z mieszkaniem nie powinien być jednak prezydentem. Tym bardziej, że chyba machnęli się z datą podpisując akt notarialny sami ze sobą bo Jerzy akurat siedział. A to już paragrafy są.

PS skoro Tusk wysłał syna po łapówkę i skoro są dowody to dlaczego pis ich obu nie posadził?

@Bogdan_ja Ty tam jesteś biegły w prawie :ph34r:. Można w więzieniu podpisać akt notarialny ?

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

A według mnie mogło by być ciekawie gdyby Trzaskowski wygrał , ot chociażby ta ostatnia decyzja prezydenta nie podpisania ustawy ZUS , jest dwa lata do wyborów ryzykowne były by wszelkie decyzje fiskalne  ale one będą potrzebne 

Oj tam potrzebne można jak pis pożyczać i drukować.😄 I może gdyby nie było takiego rozbestwienia i złodziejstwa udało by się rządzić 3 kadencje.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, dsbh napisał(a):

Można w więzieniu podpisać akt notarialny ?

Można, jak chcesz swoją celę opchnąć. Szczególnie jak masz dożywocie.

Edytowane przez mirro
  • Haha 3