Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Dostają sól i nie pomaga. Chlewnia zaciemniona, premiksy z górnej półki dostały i d*pa. Wet mówi, że duńskie to muszą mieć 18 białka w paszy i dwa miesiące i wyjazd. Nie chce mi się wierzyć. Danbreda polega raczej na tym, że na słaba pasze jeść.

Edytowane przez Grzesiu90209
Opublikowano
40 minut temu, Grzesiu90209 napisał(a):

Dostają sól i nie pomaga. Chlewnia zaciemniona, premiksy z górnej półki dostały i d*pa. Wet mówi, że duńskie to muszą mieć 18 białka w paszy i dwa miesiące i wyjazd. Nie chce mi się wierzyć. Danbreda polega raczej na tym, że na słaba pasze jeść.

Tlenek magnezu do paszy około 4 kg i powinny "znygusiec"

Opublikowano
13 godzin temu, Kuba270 napisał(a):

Czy jest tutaj ktoś, kto bierze doplaty dobrostanowe do tucznika i zechciałby się podzielić wiedzą i doświadczeniami?

Coś koło maja pisałem na forum to poszukaj 

2 godziny temu, wielkopolanin04 napisał(a):

Tlenek magnezu do paszy około 4 kg i powinny "znygusiec"

Soli daje 4 i tlenku tak samo.Troche wkurzające bo nie idzie przejść bo mają wywalone na właściciela 

Opublikowano
2 godziny temu, zenmaniek napisał(a):

To dobrze bo tylko to brałem

Przez trzy lata tylko to ? A zwrot akcyzy za paliwo, refundacja kosztów utylizacji zwierząt przecież to też jest pomoc de minimis.

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

byku jaka akcyza se minimis no nie

No faktycznie masz rację. I tak samo pomoc dla rolników w utylizacji padłych zwierząt gospodarskich (bydła, owiec, kóz, koni, świń) jest pomocą krajową, a nie pomocą de minimis. 

• Thanks 1
Opublikowano
W dniu 1.10.2025 o 21:50, Grzesiu90209 napisał(a):

Tak też zrobiłem. 16 na wstawienie, a teraz biorą się ostro za ogony, a wet przychodzi i mówi, że 18 białka powinny mieć. Coś za dużo na danbreda.

Prawdopodobnie coś kombinowane z witaminami na poziomie wytwórni paszowej( kiedyś miałem osobiście taki przypadek , dodali zamiennik ) poziom się zgadzał ale przyswajalność już była tragiczna (LNB)

Opublikowano

To zależy ile zostawi na swoje potrzeby , im mniej weżmie kasy  tym  więcej zapierd........ , Ja bym wziął 500 od takiego nieudacznika i z 5 kg zostawił na spróbowanie , a to dlatego żeby się taki nieudacznik nauczył roboty i myśleć haha    półtusze pokroić nie potrafisz ? i część zmielić i wymieszać z solą , pieprzem i czosnkiem  i napchać w kiche ?

Opublikowano

Czy na bioasekuracje przejdzie opryskiwacz plecakowy spalinowy mam ok 1000 m kw chlewni i tym ręcznym to jest do zaje,,,nia.Na infolinii ARiMR nie wiedzą.Troche to wszystko dziwne Nie ma jasnych wytycznych.Np zużywam rocznie 1 tone dezosan wigor a czy gdybym kupił na zapas 2 tony dezosan wigor -zrefundują ???help

Opublikowano
40 minut temu, cobra napisał(a):

Czy na bioasekuracje przejdzie opryskiwacz plecakowy spalinowy mam ok 1000 m kw chlewni i tym ręcznym to jest do zaje,,,nia.Na infolinii ARiMR nie wiedzą.Troche to wszystko dziwne Nie ma jasnych wytycznych.Np zużywam rocznie 1 tone dezosan wigor a czy gdybym kupił na zapas 2 tony dezosan wigor -zrefundują ???help

Mi przeszło w ubiegłym roku i opryskiwacz tyle że elektryczny i 3 palety dezosanu.