Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludzie widzieliście dzisiejsza giełdę???? No von nogay w w ck dezerterzy miał rację. Pod mur wszystkich zdrajców i salwom  pal tak aby zdrajcy nakryli się kopytami. Ile można??? Czas wywłaszczyć wszystkie ubojnia i markety i oddać w ręce rolników.  

Opublikowano

Poprzednia obniżka była w styczniu a mamy lipiec. W niekonczonosc nie moze być podwyżek rynek musi sie oczyścić. Kto nie wytrzymuje ciśnienia niech zmienia branże.

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
Godzinę temu, Mors89 napisał(a):

Poprzednia obniżka była w styczniu a mamy lipiec. W niekonczonosc nie moze być podwyżek rynek musi sie oczyścić. Kto nie wytrzymuje ciśnienia niech zmienia branże.

Ciekawy jestem ile ty wytrzymiesz . Jaki masz cykl że taki mądry jesteś .

Godzinę temu, kanalia2 napisał(a):

Ludzie widzieliście dzisiejsza giełdę???? No von nogay w w ck dezerterzy miał rację. Pod mur wszystkich zdrajców i salwom  pal tak aby zdrajcy nakryli się kopytami. Ile można??? Czas wywłaszczyć wszystkie ubojnia i markety i oddać w ręce rolników.  

Nawet nie trzeba końca roku już poniżej 6 zł za żywą będzie obetną u nas z 50-60 groszy czyli poniżej 6 zł 5.8 na żywą pewnie 

Opublikowano

Zakłady mięsne rozgrywają Nas bez mydła więc czas na pobudkę.

Może najpierw połowę wsadu warchlaka kto może bo niektórzy mają zobowiązani a ARiMR 

Opublikowano

Trochę mi was szkoda , ale trochę tylko  dlatego że nie myślicie wcale , była świnia po 10 ale przy ziarnie po 1600 , teraz jest po 600 i się dziwicie że świnia zmierza w kierunku 4 +? . 

Opublikowano
57 minut temu, Stach123 napisał(a):

Trochę mi was szkoda , ale trochę tylko  dlatego że nie myślicie wcale , była świnia po 10 ale przy ziarnie po 1600 , teraz jest po 600 i się dziwicie że świnia zmierza w kierunku 4 +? . 

Była kiełbasa po 12 zł teraz jest po45 zł ( normalna dającą się zjeść)  była pensja minimalna po 800 zł brutto teraz ma być prawie 5000 zł brutto więc k**wa nie rozumiem, k**wa nie rozumiem. Panscyzna się skonczyla

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Stach123 napisał(a):

Świnia po 6,6...

Po 10 to kiedy?

Opublikowano (edytowane)

Miastowym to pałom po jajach i do roboty !

byli , narawały se czereśni , bogoce co uni nimajo jakigo psa majo... jakie wakacje w grecji..., a kurfa na wiadro czereśni lecą i jeszcze ą,ę 😂

PAŁOWAŁBYM

Edytowane przez GABBER85
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, kanalia2 napisał(a):

Była kiełbasa po 12 zł teraz jest po45 zł ( normalna dającą się zjeść)  była pensja minimalna po 800 zł brutto teraz ma być prawie 5000 zł brutto więc k**wa nie rozumiem, k**wa nie rozumiem. Panscyzna się skonczyla

dokładnie tak jak i komuna, czasy „czy się stoi czy się leży” już nie wrócą i bardzo dobrze. Ja pamiętam z przed 10 czy 15 lat że żywiec był po 4.50 a jak 6 było z przodu to już kokosy były mimo takich samych lub wyższych cen ziarna jak teraz. Wczoraj dostałem ofertę na jęczmień 700 zł z dowozem do magazynu. Inną sprawą jest dymanie ludzi w sklepach

Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Świnia po 6,6...

Po 10 to kiedy?

trzy lata temu w tym samym okresie sprzedawałem rekordowo 9.8 na żywo 

Edytowane przez simpleNICKpl
Opublikowano
4 godziny temu, Mors89 napisał(a):

Wiesz kto idzie na odstrzał pierwszy przy niskiej cenie? tacy jak Ty,simple itp,także nie masz się czemu podniecać.

Opublikowano

Czego WY  nie rozumiecie ? tanie ziarno tworzy góry taniego mięsa . Od inseminacji do tucznika 120 kg. jest rok . Koniunkture opracowują eksperci którzy się na tym znają i  dla tych ten co z tego korzystają  ten okres jest o połowę kró ?u tszy  i dlatego zarabiają . Eksperci którzy korzystają z darmowych porad na AF zarabiają jak gnój jest w cenie . Kontrakty i cykle otwarte są na tyle mocne  że cykl zamknięty może jedynie ubłagać od CZEŚKA locha + żeby kroku dotrzymać , a że rezultatów nie ma to za +  PO  nie płaci 

Opublikowano
10 godzin temu, simpleNICKpl napisał(a):

dokładnie tak jak i komuna, czasy „czy się stoi czy się leży” już nie wrócą i bardzo dobrze. Ja pamiętam z przed 10 czy 15 lat że żywiec był po 4.50 a jak 6 było z przodu to już kokosy były mimo takich samych lub wyższych cen ziarna jak teraz. Wczoraj dostałem ofertę na jęczmień 700 zł z dowozem do magazynu. Inną sprawą jest dymanie ludzi w sklepach

trzy lata temu w tym samym okresie sprzedawałem rekordowo 9.8 na żywo 

Tak tylko koszty były na poziomie 3,5-3,7 zł/kg, obecnie ok 5-5,5 zł/ kg   i teraz co najlepsze wartość tamtych 80 gr zysku do dzisiejszych ??

• Like 1
Opublikowano

W tle obecnych obniżek jest zawrócenie hiszpańskich transportów mięsa wieprzowego (kilkadziesiąt tys ton) z powodu jego skażenia hormonem testosteronu, także szykują się mega promocje w wiodacych sieciach handlowych, smacznego 🐖😅

Opublikowano
14 godzin temu, Jurniczek napisał(a):

Wiesz kto idzie na odstrzał pierwszy przy niskiej cenie? tacy jak Ty,simple itp,także nie masz się czemu podniecać.

Tak wiele osób na tym forum serdecznie mi życzyło odstrzału, że już zwisa mi to i powiewa. Tak mówili że odstrzelą a sami zostali odstrzeleni. Ja jakoś dalej inwestuje i nie narzekam. Kolega wyżej dobrze napisał warunki nie odpowiadają? no to przykro ale koniec imprezy. Sam bym zamknął albo obiekty na kurniki przerobił jakby nic z tego nie było. Co jedną obniżkę płacze i lamenty w tym wątku, że się nie opłaca, że locha+ a najlepiej żeby kogoś przysłali do obrządku. Skoro tak bardzo się nie opłaca to po cholerę dalej trzymać blondyny? Z sentymentu? Czy może dlatego, że raz na ruski rok 300zł od ogona zostanie i wtedy marudzenia nie ma bo uja co się robi przy 100 sztukach a pasuje bo pieniądze są.

4 godziny temu, albert1991 napisał(a):

Jeśli ktoś kupuje warchlaka za400-500zl to chyba bierze pod uwagę że będzie trzeba dołożyć do interesu .nie pierwsze nie ostatnie ...

na dzisiaj prosiak dk blue 350

• Like 4
Opublikowano

W sedno. Tylko szkoda miliardów przez lata wydanych za granicą na prosięta. Czy my tacy głupi jesteśmy że w lasach i miastach pełno świń (dzików)a na wsi nie umiemy zapełnić chlewni sami swoimi świnkami?

Opublikowano

to już inna sprawa, hodowla prosiąt na dużą skalę to nie jest łatwy kawałek chleba ale bardzo, bardzo dochodowy. Kolejnym problemem jest genetyka. Prosiak duński ma lepsze przyrosty niż polski genetyki duńskiej. A propos prosiak jednak 330 a żywiec na dzisiaj 6-6.1