Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Na zdrowy rozum trzeba zapełnić magazyny na święta i majówkę. Wiadomo że wtedy towaru raczej nie będzie a to dobre dwa tygodnie bez handlu. Jeszcze ponad głowami rolników i Januszy handlu idzie gra o Mercosur z tymi ich epidemiami 

Opublikowano

Zato w Niemczech za 0 klasę 6.42€,za U6.65€  czyli po przeliczeniu na złotówki to hf 14.4 netto a mięsny 17.5 netto. Ktoś tu nieźle nas ru.ha ,śmialo więcej wypychać robić prezenty ubojnią na święta mają żniwa teraz jak nigdy!

• Like 4
Opublikowano

Przy kursie 4.4-4.5 to już nie ma jak prowadzić działalności przy tak chciwych rolnikach 😂. Pewnie na białym koniu wjedzie zahibernowany fuhrer z Mercosur i uratuje nas przed głodem, zarazami a my będziemy zieloną puszczą wg planu wodza...

Opublikowano
1 godzinę temu, Wiesio80 napisał(a):

Skowron Kolbuszowa chyba jedyny którego waga na podwórku nie straszy.... ale zawsze ma jakieś ale....

Cena wg niego 1 zł w dół do zeszłego tygodnia a ludzie wypychają na siłę...

Ja tam lubię z twoim sąsiadem handlować 🤭

Opublikowano

I ktoś wierzy że te obniżki nie są celowe? Jak widać przyjeżdżają i dają cenę z zeszłego tygodnia. Tacy łaskawcy? Widać że potrzebuja towaru. To najłatwiej i najszybciej zrobić obniżkę i panikarze wypychają 

Opublikowano

Nie robiłem, przód bardzo ładny tył słaby bo wąska , wysoka , miała być na krowę ale baliśmy się że będzie problem z porodem . 

3 godziny temu, malorolny121 napisał(a):

I pojechały  jałówki o 6 rano tylko 3 szt mm. 950kg, 780, i 740 po 15,50 brutto.

Mam mięsna tylko że złożone o dopłatę bo ona z końca sierpnia to dawał mi za nią 14,5 brutto. Oczywiście waga moja więc na brak chętnych do zakupu nie mogę narzekać 🙈

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj sprzedałem woj. Mazowieckie 

Krowa hf 670 kg 10 zł brutto

Byk hf 638 kg 13 zł brutto 

Jalówka hf 535 11 zl

Edytowane przez pawelmf
Opublikowano
17 godzin temu, Damianek20 napisał(a):

Sprzedana jałówka hf ponad 800 kg brutto cena 13 brutto.

Tel za tel miał żeby przyjechał za bydłem . U mnie dopchał samochód naczepa zaladowana już była. 

Kto brał?

Opublikowano
W dniu 8.04.2025 o 11:27, jarecki napisał(a):

znam przypadek gdzie byk był ubijany w oborze bo nijak nie dal się wziąć , rasa ta ruda wredna 

U mnie dają zastrzyk i byk spokojny jak baranek 

Opublikowano
7 minut temu, Wpaw napisał(a):

U mnie dają zastrzyk i byk spokojny jak baranek 

To lepsze rozwiązanie ale np u mnie nie widziałem chętnego do podania tego zastrzyku. Poza tym jak już nakręci to dobranie odpowiedniej dawki to też nie takie proste 

Opublikowano
2 minuty temu, livebird napisał(a):

Tzw głupi jaś

Tak

1 minutę temu, wojak1986 napisał(a):

To lepsze rozwiązanie ale np u mnie nie widziałem chętnego do podania tego zastrzyku. Poza tym jak już nakręci to dobranie odpowiedniej dawki to też nie takie proste 

U mnie kilka razy już była tak sytuacja z zastrzykami, miałem takiego z 500kg musiałem sprzedać bo by zabił, mądry był czekał aż za blisko podejdziesz. 

Opublikowano

U mnie raz używali jak miałem takiego j**nietego ,mieszanka LM z highland ani to nie rosło ani co pojechał w wadze 450 kg bo nie podszedłes do niego mimo ze przez pół roku oswajalismy i jeszcze rogi długie ,najpierw było oni nie takie brali no to dobre, przyjechali nie mogli odpiac było dobra damy zastrzyk dał mu wtedy półtorej dawki tego co normalnie w przeliczeniu na kg trzeba było poczekac z pół godzin zanim cos sie uspokoił i stwierdził że on już po tym powinien spać a on dalej szalał ale troche mniej