Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Kallina86 napisał(a):

Tak byłoby najlepiej. Na Litwie też już są potwierdzone przypadki i strefy zrobili. 

Gdzie to można zobaczyć? gdzie występuje ten 👅? Daj jakiegoś linka 😉

Opublikowano

@Wpaw pytasz o Polskę? To już ktoś dziś podawał

https://bip.wetgiw.gov.pl/bt/mapa/

A jeżeli o Litwę, to muszę poszukać. Ale wiem, że rejon Mariampol i Kowno. Co więcej to nie pamiętam. 

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jeszcze nie wiem...

No właśnie ja też nie wiem, czy coś poza tym co wymieniłam. Ja to odczułam tylko na tym i z tego względu uważam, że lepiej byłoby gdyby cała Polska była w niebieskiej strefie. Tym bardziej, że po zniesieniu niebieskiej strefy chyba jeszcze dwa lata stosuje się takie przepisy, jak są stosowane jak strefa jest. 

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Kallina86 napisał(a):

@Wpaw pytasz o Polskę? To już ktoś dziś podawał

https://bip.wetgiw.gov.pl/bt/mapa/

A jeżeli o Litwę, to muszę poszukać. Ale wiem, że rejon Mariampol i Kowno. Co więcej to nie pamiętam. 

No właśnie ja też nie wiem, czy coś poza tym co wymieniłam. Ja to odczułam tylko na tym i z tego względu uważam, że lepiej byłoby gdyby cała Polska była w niebieskiej strefie. Tym bardziej, że po zniesieniu niebieskiej strefy chyba jeszcze dwa lata stosuje się takie przepisy, jak są stosowane jak strefa jest. 

Dzięki, o Polskę tylko mnie się rozchodzi

Opublikowano

Ja byłem do tej pory w białej strefie a prawie dookoła mnie były niebiesko. Teraz jak wrzucili mnie w niebieska strefę to w końcu mogę kupować cielaki z sąsiednich powiatów. Pod tym względem mi się poprawiło.  Ci co są w białej maja paradoksalnie gorzej

• Like 2
Opublikowano

Przy sprzedaży bydła są jakieś ograniczenia badania w strefie niebieskiej jak to wygląda,?  Chodzi mi o sprzedaż do ubojni 

I jak kupuje cielaki od znajomego oboje w strefie niebieskiej to trzeba robić jakieś badania czy coś ?

Opublikowano
14 godzin temu, galan99 napisał(a):

Tak wybrałeś tak masz chcieliście Tuska to macie . 

14 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ale Kaczyński się też cieszy...

Rolnictwo w Polsce jest niszczone...i wszystkie partie to popierają..

Nie wszystkie 

Opublikowano

@Damianek20 Napisał na stronie ceny pszenicy .

Obecnie osm  Krasnystaw nawet nie wiedziałem ale wczoraj się dowiedziałem że zlikwidował małych dostawców mleka bo kto nie miał 200 l mleka co drugi dzień musiał dopłacać za odbiór . 

Nic się nie chwalicie takim wydarzeniem że Krasnystaw nie chce od małych mleka wiec UMOWY ZACZYNAJĄ DZIAŁAĆ PODPISANE PRZEZ URSZULĘ .

Opublikowano
Godzinę temu, galan99 napisał(a):

@Damianek20 Napisał na stronie ceny pszenicy .

Obecnie osm  Krasnystaw nawet nie wiedziałem ale wczoraj się dowiedziałem że zlikwidował małych dostawców mleka bo kto nie miał 200 l mleka co drugi dzień musiał dopłacać za odbiór . 

Nic się nie chwalicie takim wydarzeniem że Krasnystaw nie chce od małych mleka wiec UMOWY ZACZYNAJĄ DZIAŁAĆ PODPISANE PRZEZ URSZULĘ .

Toś odkrył Amerykę 🤦 dużo mleczarni już dawno dawno po 30 lat tak działa...

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, damianos95 napisał(a):

Przy sprzedaży bydła są jakieś ograniczenia badania w strefie niebieskiej jak to wygląda,?  Chodzi mi o sprzedaż do ubojni 

I jak kupuje cielaki od znajomego oboje w strefie niebieskiej to trzeba robić jakieś badania czy coś ?

Od kiedy jesteś w strefie niebieskiej 

Opublikowano
46 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tiaaa.

Która nie?

Popatrz sobie głosowania,  tylko Konfederacja i Braun głosują w sejmie z wolą rolnika, byli przeciwko 5 dla zwierząt, są przeciwko umową z ukrą i mercosurem, tak samo sprzeciwili się teraz zakazowi hodowli zwierząt na futra

Dziękuję 

• Like 3
Opublikowano
21 godzin temu, damianos95 napisał(a):

Nie ma żadnych ograniczeń. Jeśli byś kupował cielaki z niebieskiej do białej to wymagane jest badanie. W strefie można przemieszczać bez problemu.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Od kiedy jesteś w strefie niebieskiej 

Przecież całe łódzkie jest od kilku dni więc Ty też jesteś w niebieskiej 

Godzinę temu, kris82 napisał(a):

Nie ma żadnych ograniczeń. Jeśli byś kupował cielaki z niebieskiej do białej to wymagane jest badanie. W strefie można przemieszczać bez problemu.

Ok dzięki 

A jak do ubojni to też nie trzeba badań ani nic ?

Edytowane przez damianos95
Opublikowano
W dniu 16.10.2025 o 08:41, jarecki napisał(a):

kiedys na you tube wyswietliło tak blondynka z hodowlą mamek mieli sporo , troche oglądałem bo byłem ciekaw czy mają wypas mamek bo wygladało jak by utrzymywali alkierzowo to bydło ?

Jeśli chodzi Ci o te limousine w namiotach to mamki są wypasane 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, damianos95 napisał(a):

Przecież całe łódzkie jest od kilku dni więc Ty też jesteś w niebieskiej 

Ok dzięki 

A jak do ubojni to też nie trzeba badań ani nic ?

Nie jestem w temacie , nigdzie oficjalnie nie słyszałem