Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skórki z cielaka po 100 zł kiedyś były a z bydlaka to na wagę nie pamiętam ale coś około 300-400 zł .  Skóra w samochodzie tylko wentylowana , zwykła bez wentylacji to trochę obciach 

Opublikowano

Lepiej nie wiedzieć i nigdzie nie zgłaszać jakiś tam drobnych chorób skórnych bo jeszcze wypiją stado i uj 

Opublikowano
W dniu 9.06.2025 o 15:54, lexiflexi napisał(a):

W jakim wieku i w jakiej wadze przy właściwym żywieniu najlepsze dobowe przyrosty mają jałówki i byki, ktoś ważył na tyle często żeby odpowiedzieć i jakie te przyrosty są?

Opublikowano
Godzinę temu, GABBER85 napisał(a):

wentylowana sie wyciera na perforacji szybciej  i wtedy dopiero to obciach jak w 3 letnim beemwó za pół bani są przetarcia

te nowe skóry faktycznie coraz gorszej jakości ale jak miałbym kupić samochód bez wentylacji fotela to wolę zwykłe bez skóry 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

Skórki z cielaka po 100 zł kiedyś były a z bydlaka to na wagę nie pamiętam ale coś około 300-400 zł .  Skóra w samochodzie tylko wentylowana , zwykła bez wentylacji to trochę obciach 

Z bydlaka nie pamiętam ale cielaka to z mamą 4 w tygodniu wywoziliśmy🤣 jedna starczała mamie na benzynę 🤣

Edytowane przez PAN88
Opublikowano

PAN88 ,  do tej ubojni Świdrów pod Dobrem ? tam woziliśmy troche skóry z bydlaków a z cielaka na koniec to juz na złomowisku w Radzyminie brał tyko ale z 5-6 lat już przestał skupować  .

Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

PAN88 ,  do tej ubojni Świdrów pod Dobrem ? tam woziliśmy troche skóry z bydlaków a z cielaka na koniec to juz na złomowisku w Radzyminie brał tyko ale z 5-6 lat już przestał skupować  .

Nie. W kałuszynie jak nad zalew się jedzie to facet kupował 🤣 amerykan go nazywali. Pamiętam że zawsze mnie się pytał w żniwa czy ojciec z kombajnu zszedł czy wujek robił 🤣

• Thanks 1
Opublikowano
8 godzin temu, HF86 napisał(a):

Jest test z kału. Jeśli wirus to dawanie antybiotyków to jak gra w totolotka i w zasadzie nikłe szanse na wygraną, a po antybiotykoterapi będą jak moje, czyli karły często 

Te testy na korona wirusa e,coli itd ?

Ewentualnie myślałem jeszcze wode zbadać bo mają ze studni 

Opublikowano
13 minut temu, livebird napisał(a):

Te testy na korona wirusa e,coli itd ?

Ewentualnie myślałem jeszcze wode zbadać bo mają ze studni 

może być BVD w stadzie

Opublikowano
12 godzin temu, jarecki napisał(a):

A ja wolę tą skórę z aut co mają po 20 i więcej lat… ten zapach, ta faktura. W tych nowych to jest już dermoszpanka i czy wentylowana czy nie to poprostu nie ma tej jakości ani wytrzymałości, a ze dupe trochę przypiecze w upale to inna kwestia. 

11 godzin temu, kewin123 napisał(a):

W jakim wieku i w jakiej wadze przy właściwym żywieniu najlepsze dobowe przyrosty mają jałówki i byki, ktoś ważył na tyle często żeby odpowiedzieć i jakie te przyrosty są?

Wydaje mi się że kiedyś czytałem w książce o hodowli bydła że najlepiej przyrastają w wadze 400-650. Później wzrost wyhamowuje. Musiałbym odkurzyć bibliotekę 

Opublikowano (edytowane)

To mnie chyba ktoś w błąd wprowadził.. 

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano

Poszło 7 szt.

6 byków, 5 hf-625,695,715,755,765 i 1 mieszaniec sim-ang 800 kg cena 14.5 netto 

Krowa 780 kg cena 13 netto. Powiat Sierpc.

Opublikowano
2 godziny temu, vodz napisał(a):

Poszło 7 szt.

6 byków, 5 hf-625,695,715,755,765 i 1 mieszaniec sim-ang 800 kg cena 14.5 netto 

Krowa 780 kg cena 13 netto. Powiat Sierpc.

Kto odbierał?