Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał(a):

Ja się pytam gdzie jest prokuratura 

Mieli już zgłoszenie o próbie oszustwa w październiku 

Mnie te ceny straszą pod tym względem że takich Januszy może przybywać. Pazerność rośnie 

• Like 1
Opublikowano

Będzie a właściwie już przybyło. Powtórzę się po raz wtóry będzie płacz.

Jakiś czas temu byłem palcem wskazywany że za parę groszy poleciałem do OBCEGO ale jak SWÓJ może być OBCY?

Nie ważne..... Wiem jedno cała moja dotychczasowa polityka sprzedażowa teraz może się mocno zemścić . 

Opublikowano
13 minut temu, soltys48 napisał(a):

Nie ważne..... Wiem jedno cała moja dotychczasowa polityka sprzedażowa teraz może się mocno zemścić . 

Masz doświadczenie czy te substancje z tezosar box będą męczyć pszenicę po tej kukurydzy? Ciężka 3-4 klasa

terbutyloazyna

mezotrion

Opublikowano

Uważajcie, teraz mala ilosc robi milionowe tematy.

Sprzedawajcie w miare mozliwosci bezposrednio do zakladow i weryfikujcie zaklady.

Ja to samo robie w handlu, od 2 lat nie sprzedalem nikomu nowemu. Robie tylko tych co juz znam 10 tki lat.

Ceny sa historycznie wysokie, ogromnie trudno sprzedawac teraz. Ludzie poprostu rezygnuja z zakupu. Bo jak inaczej jesli szponder wolowy na rosol kosztuje 52 pln

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Masz doświadczenie czy te substancje z tezosar box będą męczyć pszenicę po tej kukurydzy? Ciężka 3-4 klasa

terbutyloazyna

mezotrion

Po orce w normalnym roku jak zebrana na kiszonkę było ok.  W bieżącym sezoniePo bezorce i ciętej na ziarno euforia męczy się strasznie. Gleba ciężka 

23 minuty temu, krzysiek277 napisał(a):

@soltys48  kolego to ty pytałes o cene jd 1450 na tt ? Odpisał ci?

Tak ja.Nie odpisał 

Jakiś inny napisał że ma do sprzedania z przebiegiem 950h

27 minut temu, Karol8885 napisał(a):

Uważajcie, teraz mala ilosc robi milionowe tematy.

Sprzedawajcie w miare mozliwosci bezposrednio do zakladow i weryfikujcie zaklady.

Ja to samo robie w handlu, od 2 lat nie sprzedalem nikomu nowemu. Robie tylko tych co juz znam 10 tki lat.

Ceny sa historycznie wysokie, ogromnie trudno sprzedawac teraz. Ludzie poprostu rezygnuja z zakupu. Bo jak inaczej jesli szponder wolowy na rosol kosztuje 52 pln

Powiadasz zakłady? Jakie? Daj ze dwa które choć trochę liczą się z rolnikiem? Wg moich skromnych doświadczeń nie mniej chcą wy***ać niż handlarz 

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał(a):

Po orce w normalnym roku jak zebrana na kiszonkę było ok.  W bieżącym sezoniePo bezorce i ciętej na ziarno euforia męczy się strasznie. Gleba ciężka 

Tak ja.Nie odpisał 

Jakiś inny napisał że ma do sprzedania z przebiegiem 950h

Powiadasz zakłady? Jakie? Daj ze dwa które choć trochę liczą się z rolnikiem? Wg moich skromnych doświadczeń nie mniej chcą wy***ać niż handlarz 

Z Biskupca dziś jeździł przedstawiciel szukał bydła na Podlasiu 

Opublikowano

W sobotę zebranie w Prusczu Gd dla osób które zostały oszukane mają okazać FV organizuje Izba Rolnicza .Przekręt na 12 ok Baniek Podobnież Danielek ma ochronę to kase raczej ma.

Opublikowano

I tak nic to nie da wspomnicie moje słowa 

16 minut temu, robkos napisał(a):

Z Biskupca dziś jeździł przedstawiciel szukał bydła na Podlasiu 

Niedawno  ta sztuka ważona na gospodarstwie miała 836kg po przejechaniu ok 60km na ubojnię dała 405.8kg mięsa 🤕

I to był najlepszy wynik % z oddanych sztuk. Wspomniałem o tym przedstawicielowi to mówi że ode mnie kupi na żywo i że on ma uboju nie pracuje 

IMG_20250609_212150.jpg

IMG_20250609_212334.jpg

Opublikowano
26 minut temu, soltys48 napisał(a):

Niedawno  ta sztuka ważona na gospodarstwie miała 836kg po przejechaniu ok 60km na ubojnię dała 405.8kg mięsa 🤕

I to był najlepszy wynik % z oddanych sztuk. Wspomniałem o tym przedstawicielowi to mówi że ode mnie kupi na żywo i że on ma uboju nie pracuje 

IMG_20250609_212150.jpg

IMG_20250609_212334.jpg

Nie wygląda na 836kg

Opublikowano
Godzinę temu, soltys48 napisał(a):

IMG_20250609_212150.jpg

IMG_20250609_212334.jpg

60 km to nie jest daleko i 50 procent nie wyszło to przekręt 

Opublikowano
8 godzin temu, soltys48 napisał(a):

IMG_20250609_212150.jpg

IMG_20250609_212334.jpg

Da da tylko wszyscy rolnicy razem muszą działać i nie popuscic dziadowi. Po video widać duża determinację 

Opublikowano

Parę lat temu oskubali mnie podobnie na partii bykow, sztuki duże mięsa mało. Przedstawiciel rozłożył rece, jakiś kierownik pokrzyczał przez tel że ma przed sobą rozliczenie i wszystko pasuje co ja chce

Opublikowano

Mój handel z firmą z Warmii skończył się po tym jak byk co najmniej R+ wybił się w O i dał 50% z wagi na ubojni. Jako że lubię mieć wszystko udokumentowane to przesłałem filmik z bykiem do przedstawiciela,ten stwierdził U...to mu wysłałem fv z nr kolczyka bo na filmie dokładnie go widać. Stwierdził że przecież on miał w paszporcie HO 🤣

21 minut temu, pawlikk18 napisał(a):

Da da tylko wszyscy rolnicy razem muszą działać i nie popuscic dziadowi. Po video widać duża determinację 

Jeżeli pójdą w spor zbiorowy to tylko prawnicy zarobią. Firma od dłuższego czasu przygotowywała się do takiego manewru..... 

Patrzcie co spotkałem 

IMG20250610045819.jpg

8 godzin temu, kazik6 napisał(a):

Nie wygląda na 836kg

Waga z zakładu 

IMG_20250610_060151.jpg

Opublikowano
9 godzin temu, soltys48 napisał(a):

IMG_20250609_212150.jpg

IMG_20250609_212334.jpg

Dlatego ja wolę na żywo sprzedać niż później czekać na wybicie które rozczaruje

Opublikowano
24 minuty temu, soltys48 napisał(a):

U jałówki tej ze zdjęcia?

Nie nie, tak u mnie się czasami zdarzało jak do nich czasami sprzedawałem