Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To jak nie trzeba to nie sprzedawac za jakies ochlapy. Wiadomo, ze wszyscy co trzymaja opasy na agrofoto czy grupy fb nie zagladaja, ale jednak to juz duza czesc rynku. Jezeli bylaby jakas obnizka to czym predzej panikarze sie wyprzedadza tym lepiej na pozniej. Tez niema co za duzo pisac o obnizkach, bo to kazdy czyta, ze rynek jest gotowy na obnizki xD

Edytowane przez asus921
Opublikowano
2 godziny temu, livebird napisał(a):

Troche cie poniosło z tym 4600 za 100 kg SM

Właśnie oglądałem ogłoszenie 2 sztuk 10 dniowych MM za 4550zl. Lepiej szukać hf 

Opublikowano
Godzinę temu, krzychu121 napisał(a):

Tak. Na żywa sprzedane po 12.5 zł. Waga moja 

Kurcze to chyba za krowę hf zmieszana z RP ok 630kg nie jakiś szkielet trzeba będzie wołać ok 11zł?

20 minut temu, krzychu121 napisał(a):

Jakby po tyle brał zawsze to można opasać :) 

1/3 netto kosiarki. Krone stoi na podwórku :) 

E tam z 7-8tys zł odkładasz i masz sa masz sambę 240 :)

Opublikowano
4 minuty temu, radekz200 napisał(a):

Ty skladales wniosek na grupę czy indywidualnie?

Indywidualnie. 

2 minuty temu, Michal014d napisał(a):

Kurcze to chyba za krowę hf zmieszana z RP ok 630kg nie jakiś szkielet trzeba będzie wołać ok 11zł?

E tam z 7-8tys zł odkładasz i masz sa masz sambę 240 :)

jak chuda to 10 będzie ciężko. Jak tłusta to coś koło 11 

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, Agrotroj napisał(a):

Właśnie oglądałem ogłoszenie 2 sztuk 10 dniowych MM za 4550zl. Lepiej szukać hf 

No to ceny z kosmosu ale nikt raczej nie zapłaci tyle u nas po 3000 chca za 100 kg teraz SM wiec nie 4600 jednak różnica

Opublikowano (edytowane)
W dniu 2.04.2025 o 14:13, lexiflexi napisał(a):

Słuchaj, w tym kraju i na tym świecie dzieją się rzeczy, o których parę lat temu nikt by nawet nie pomyślał. A dlaczego by nie ? Chcąc utrzymać władze lub osiągnąć jej pełnię są gotowi do wszystkiego.

Ja o tym mówiłem 5-6 lat temu .. to mnie te forum wyśmiewało i mówiłem im jak będzie. .. dziś wszyscy nabrali wody w usta i myślą że dalej będzie fajnie .. mówiłem o wojence , o wirusikach , o bydle .. a Ty nie daj Boże nie myśl że Ci PiS zrobił by inaczej .. albo że teraz Mentzen coś zmieni .. On już z PiSem na kawę chodzi a od Dudy widocznie bierze przykład .. Polacy lykneli haczyk że Sławkiem a jeżeli prawdziwy patriota Grzegorz Braun nie zostanie prezydentem to czeka nas nie nasza  wojna , pryszczyca w pełnej mocy napędzana zewnętrznie , drożyzna i podatek katastralny , upadek szkolnictwa , upadek resztek przemysłu polskiego , upadek rolnictwa totalny , nie będziesz mieć ani świni , ani kury ani bydła .. no i dostaniemy kilka milionów islamistów gotowych na jihadz w każdej chwili .. ludzie nie mają pojęcia przed czym właśnie stoimy . A jak któryś się teraz będzie śmiał z tego co pisze to ponownie widzimy się za kilka lat.  

Edytowane przez tomaszmab
  • Like 4
Opublikowano

Widać masz dobrze wyprany mózg skoro stawiasz go na równi z Donaldem. Najbardziej śmieszą mnie odpowiedzi ludzi którzy krytykują takie osoby jak np Braun, tylko na podstawie tego co w tv zobaczą lub na podstawie jakichś głupich memów. 
Już samo to powinno dać ludziom do myślenia że mamy u władzy partie ,,które dbają o wolność słowa i ogólną wolność człowieka” a chcą wprowadzić cenzurę i ograniczenia. Napiszesz lub powiesz coś co nie będzie po myśli rządzących i leci kara albo co gorsza więzienie. A idioci i tak głosują na uśmiechnięta koalicję. Bo brat, szwagier , ojciec czy córka są w danej partii. Taka to mamy politykę. Obsadzić swoimi i rwać ile tylko można. Pisuary to była tragedia ale przy obecnej władzy to oni byli o kilka poziomów wyżej jeśli chodzi o prawo wolności czy obsadzanie swoimi ludźmi wszystkiego co się da. Jakby w czasach srovidu rządziła uśmiechnięta koalicja to szpryca by była przymusowa. 

Nie myślałem że kiedyś pochwalę zandberga ale po tym jak pojechał donkowi ze z instytutu lotnictwa wywali jednego z najlepszych na świecie fachowców zajmujących się tymi sprawami to mimo iż lewak za takie słowa go pochwalę. Na prezesa wsadzili gościa partyjniaka który nie ma o tym pojęcia. Nikt go z rady nie chciał a oni i tak go wsadzili. Zresztą tak jak i że sztuczna inteligencja. Nic gorszego Polsce nie mogło się trafić jak ten rząd. Jak rafalala wygra to będziemy mieli Szwecję bis. Ludzie nie wyjdą na ulice bo się będą bali. Ale najważniejsze że pisuary nie rządzą 

• Like 5
Opublikowano

Żeś się zesrał tu jak dziecko w pieluchę, idź do tematu polityki a nie rób tu burdelu. Wystarczy walnąć w stół a nożyce się odezwą, co za naród 🤣🤣

Prawda jest taka, że obojętnie kto wygra to nic nie zmieni a wy się kłócicie o to jak małe dzieci o zabawki
Opublikowano (edytowane)

Potwierdziło się żeś wyborca donka. Nic na temat tyko wyzwiska. Ale jaki pan tacy i wyborcy. Aby szamba z tv słuchać i myśleć jak to u nas pięknie 

I masz racje. Uderzyłem w stół i szambo wybiło 

Edytowane przez krzychu121
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez yacenty
      Cześć wszystkim!
      Kontynuujemy serię wątków na nowy rok. Tym razem temat, który wymaga trzymania ręki na pulsie – ceny prosiąt w 2026 roku.
      Wszyscy wiemy, jak chwiejny potrafi być ten rynek i jak mocno zależy od sytuacji za granicą (Dania/Niemcy) oraz stref ASF w Polsce. Abyśmy mieli jasny obraz sytuacji na starcie roku, otwieram dyskusję o aktualnych stawkach za warchlaki.
      Proszę o dzielenie się informacjami zarówno o towarze krajowym, jak i imporcie. Aby uniknąć nieporozumień, bardzo proszę o precyzowanie parametrów według poniższego wzoru:
      Województwo/Rejon:
      Pochodzenie (Kraj/Import):
      Waga:
      Cena (netto/brutto):
      Ilość (detal/hurt):
      Dodatkowe uwagi (genetyka, terminy płatności):
      Jak oceniacie opłacalność wstawień na początku 2026? Czy w Waszych okolicach widać większe zainteresowanie zakupem, czy raczej postoje?
      Tradycyjnie przypominam o zachowaniu kultury dyskusji. Wymieniajmy się wiedzą, a nie wyzwiskami.
      Dobrego roku i stabilnych cen!
  • Dodaj nową pozycję...
v