Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmmm mam jakiegos wirusa w stadzie i tak duzym juz przeszło odsadzonym też tylko małe jeszcze do naprawienia, ale z tydzien jak duże zaczeły robic normalnie byly dwa tygodnie na samym sianie iteraz dostaja deugi dzien troche marchewki i śruty no i znowu kał sie rozluźnił  a w kale chyba nasiona koniczyny i lucerny i nie wiem o co to loto toto

17411145617608509377680457474233.jpg

• Confused 1
Opublikowano
11 godzin temu, Mateusz006 napisał(a):

Jałówki rzeźne czystorasowe lm+600 kg  5 szt. Ile można cenić? 15 brutto?

jaki region jesteś?

moim zdaniem 14,50-15,00netto powinno się uzyskać 

Opublikowano
22 minuty temu, Dzigit189 napisał(a):

Witam , handlował ktoś z polish beef kłodzino ? Jak z wypłacalnością?

Są wypłacalni, tylko z reguły te minimum 2 tygodnie trzeba poczekać. 

Opublikowano
2 minuty temu, Cybulek17 napisał(a):

Szaleństwo . 13.5 netto za hfa

A masz gdzieś 28 za wbca 🤔

Durny ten mój handlarz. Z 500 sztuk tygodniowo kupi i tylko po tyle oddaje. 

Ale uj tam to jeszcze z cielakow po 400 zł kupywane 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, wojak1986 napisał(a):

Jałówki u Ciebie dużo tańsze?

Nie mam pojęcia. Nie pytałem bo i jalowek brak. A od lat przetargu na bydło nie robię I nie odwiedzają mnie handlarze 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, ubogiwladek napisał(a):

Wtedy tak :D ale ssanie się zrobiło na cielęta,  ludzie się nastawiają na opasy :D

No jest ssanie schodzi wszystko ja wystawiłem 2 jerseyow myślałem że nikt tego nie będzie chciał a to w ciągu godziny kilka tel było...

4 godziny temu, ubogiwladek napisał(a):

To za tygodniowego 2 tys to chyba nie wygórowana cena ?

Może 2 tys to nie ale za 10 dniowego 1500 to spokojnie można wziąć jak jest jakaś mieszanka z LM czy tam nawet ładny SM

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano (edytowane)

Od poniedziałku w dol,

Ubojnie pierwszy raz w tym roku napełnienie po korek w uboju. + Na jutro większość juz nie przyjmuje

Zobaczymy co sie wydarzy.

Edytowane przez Karol8885
  • Haha 3
Opublikowano
59 minut temu, Karol8885 napisał(a):

Od poniedziałku w dol,

Ubojnie pierwszy raz w tym roku napełnienie po korek w uboju. + Na jutro większość juz nie przyjmuje

Zobaczymy co sie wydarzy.

Wuja też taki pełny? Ponoć 300 szt tylko dziennie bil i że swojej tuczarni wozili cielaki po450 , 500 kg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v