Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

i po co te zaczepki

u mnie też dzisiaj próba i 15 z groszami 

Raczej nie wie jak to wygląda, inny kierunek hodowli 

Też ładnie polewają 

2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

pierdzielisz.... wyższyś odemnie...

Filce miałem na obcasie

Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Wycielona 21 stycznia dała 31 

1 stycznia jałówka dała 21

150 gdzieś będzie 

268 dni i do zasuszenia w poniedziałek 

żeby one tyle dawały dzień przed zasuszeniem 😛

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

A szlila ile? 

Jak drożej niż 3 x to zamiennik 

Tera to wszystko lipa

A może tylko sprężyna tam zeskoczyła

Sztil 260 w serwisie. Nie ma mnie w domu, a ojciec rozebrał i w sumie to nie może się dopatrzyć co jest nie tak. Muszę sam zerknąć.

W razie co z demobilu wioskę obok naprawiacz ma oryginalne za 2 dychy

2 godziny temu, GRZES1545 napisał(a):

POLECAM x-RIDER, 2500ZŁ MOC I JAKOSĆ BARDZO DOBRA. Porównaj parametry z inymi w tej cenie czyli moc silnika i jakoś  ogniwa. są filmy na yutube

Kupiłem w Media expert.

Dzięki Grześ. Faktycznie za 3 tys to już fest maszyna. 500W 👍 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

A słabe te targi...ostatnimi laty.

Mało handlujących 

Kiedyś to były....i z prosietami, i ze zbożem.

W Radzyniu lepsze targi.

Ostatni raz w Kocku to z 10 lat temu byłem 🤣. Wszędzie gdzie się skończył targ z zwierzętami to skończyły się rynki.

Adamów podobno też 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, pedro2 napisał(a):

Sztil 260 w serwisie. Nie ma mnie w domu, a ojciec rozebrał i w sumie to nie może się dopatrzyć co jest nie tak. Muszę sam zerknąć.

W razie co z demobilu wioskę obok naprawiacz ma oryginalne za 2 dychy

Dzięki Grześ. Faktycznie za 3 tys to już fest maszyna. 500W 👍 

Jak chcesz testować to zapraszam, najechaliśmy w rok 1000km i śmiga bez zmian Jak nowa. 

14 minut temu, PAN88 napisał(a):

Ostatni raz w Kocku to z 10 lat temu byłem 🤣. Wszędzie gdzie się skończył targ z zwierzętami to skończyły się rynki.

Adamów podobno też 

Adamów już dawno bieda...jeszcze Łuków jest, króliki, gołębie, kury indyki można kupić.  Za dzieciaka było wszystko,konie,krowy, cielaki czy prosięta.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, GRZES1545 napisał(a):

Jak chcesz testować to zapraszam, najechaliśmy w rok 1000km i śmiga bez zmian Jak nowa. 

Adamów już dawno bieda...jeszcze Łuków jest, króliki, gołębie, kury indyki można kupić.  Za dzieciaka było wszystko,konie,krowy, cielaki czy prosięta.

Brać gwarancję na 2 lata?

Opublikowano

Bateria tylko.

Wasze auta też tak kopią prądem? jak wysiadam z rogatego i łapię za drzwi by zamknąć to trzepie aż strzela. Jak pastuch 😁

W bmce tego nie było, w toyocie i bmce kobity też nie kopie, a rogaty tłucze jak wściekły 🔨 biały kolor ma coś wspólnego z tym? 

Wiocha z tym paskiem by było jeździć 

Opublikowano
radekz200 napisał:

21 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Tydzień przed 10l

Uważam że dużo i za dużo 

A Ty jaką masz średnią? 

ja liczę piniadze a nie średnia 😂

znaczy grosze nie pieniądze 🤭😁

Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał(a):

Bateria tylko.

Wasze auta też tak kopią prądem? jak wysiadam z rogatego i łapię za drzwi by zamknąć to trzepie aż strzela. Jak pastuch 😁

W bmce tego nie było, w toyocie i bmce kobity też nie kopie, a rogaty tłucze jak wściekły 🔨 biały kolor ma coś wspólnego z tym? 

Nie żebym coś podpowiadał, ale sąsiad pod John Deerem łańcuch ma zawieszony xD

• Haha 4
Opublikowano

w niedziele w kronice krakowskiej pokazywali jak jakis debil w proszowicach niosl kury nioski we workach raszlowych i pewnie bedzie po zwierzetach na jarmarku..

1 godzinę temu, PAN88 napisał(a):

Adamów podobno też 

nie wszedzie.

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał(a):

w niedziele w kronice krakowskiej pokazywali jak jakis debil w proszowicach niosl kury nioski we workach raszlowych i pewnie bedzie po zwierzetach na jarmarku..

nie wszedzie.

To u was zwykłych ludzi nazywają debile ? Ciekawa ta Polska A 🤪

11 minut temu, pedro2 napisał(a):

Bateria tylko.

Na baterie Jak zrobisz przegląd w autoryzowanym serwisie  po 2000tys km to przedłuża Ci na 2 lata wtedy, tak u mnie jest w książce serwisowej. Jest też grupa na FB xriede tam też ludzie piszą co i jak. 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v