Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Żeby aby nie wracały na gwarancji te co ludzie po brali i zaczną wiosną piłować. 

Wtedy przychodzi zrozumienie czemu serwisy biorą więcej niż sama robotą i części...

Tak samo inne usługi....

Wszystko fajnie jak się udaje za pierwszym razem i nic nie trzeba naprawiać jeszcze raz...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wszystko fajnie jak się udaje za pierwszym razem i nic nie trzeba naprawiać jeszcze raz...

W motórze kładł mi drugą uszczelkę pokrywy rozrządu na swój koszt, wróciłem do domu na kołach i zaczęło się lekko pocić, to zamówił uszczelkę i jak przyszła to podjechał do mnie i wymieniał. Z uszczelką i dojazdem z 200zł poszło.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A szczerze, mam to gdzieś, chcę to daję i tyle ... Jak coś komuś dasz to prędzej czy później to do Ciebie wróci, coś tam chyba takiego jest w religii chrześcijańskiej jak dobrze pamiętam ?? Ale ty pewnie tak samo wierzący jak twój kolega Rysio, jedyny powód wiary to popierdzieć w tapczan w niedzielę ...

Nie mieszaj w to wiary, pewnie ojciec każe dać córeczce bo sam jej nic nie dał i synuś musi.   xD

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Desperado napisał(a):

Nie mieszaj w to wiary, pewnie ojciec każe dać córeczce bo sam jej nic nie dał i synuś musi.   xD

Powiem Ci wielkie G wiesz, jak zwykle zresztą ... Nikt mi niczego nie każe, chcę to daję, ale rozumiem że dla Ciebie to nie pojęte bo jesteś zwykłym dziadem i szkoda Ci worka ziemniaków czy łubianki truskawek dla rodzeństwa ...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Powiem Ci wielkie G wiesz, jak zwykle zresztą ... 

Zaczyna zmyślać jak nie ma nic mądrego do powiedzenia...

Jeszcze zacznie przekonywać że to Twoje słowa....😆

• Haha 1
Opublikowano

To jak ja siostrze jak przyjedzie wleje nieraz paliwa do auta to pewno też głupek i daje się ebac ? 

Albo jajek czy kurczaka jakiegoś weźmie. O owocach czy warzywach z ogrodu nie wspomnę 🫣 

Może to jest przyczyną mojego ubóstwa 🤔

• Haha 3
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

W motórze kładł mi drugą uszczelkę pokrywy rozrządu na swój koszt, wróciłem do domu na kołach i zaczęło się lekko pocić, to zamówił uszczelkę i jak przyszła to podjechał do mnie i wymieniał. Z uszczelką i dojazdem z 200zł poszło.

Porządna firma.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

To jak ja siostrze jak przyjedzie wleje nieraz paliwa do auta to pewno też głupek i daje się ebac ? 

Albo jajek czy kurczaka jakiegoś weźmie. O owocach czy warzywach z ogrodu nie wspomnę 🫣 

Może to jest przyczyną mojego ubóstwa 🤔

Widzisz Szymek. Zdesperowany dziadek cię wyszkoli będziesz bogacz jak ogar 🤣🤣🤣

• Haha 3
Opublikowano

Powiem tak na Podlasiu mówią że ktoś weźmie gospodarkę a inny dostanie co innego jakieś pole czy jakieś mieszkania to zawsze jest pretensja do tego co ma gospodarkę że za mało i mówią ile byś nie dawał to zawsze będzie mało choć Możesz dać już dużo więcej niż jakieś pole czy cokolwiek ale zawsze będzie mało

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

W skrócie to ZDesperowany dziadek ma problem że siostra @6465 weźmie od niego kilka worków ziemniaków, że to wykorzystywanie xD 

Widzisz...

Masz poniżej jakie to zakłamane...

Przeważnie z biedy tacy wyliczeniowy.

Dla takich rodzeństwo to walka o majątki.🤭

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Desperado napisał(a):

Ojce nic im nie dali i synalki muszą spłacać w ziemniakach bobie i truskawkach.  xD

Wiesz co, żebyś się odpier**lił, jak rodzice na mnie przepisywali to mieli trochę na koncie zgromadzone, ja dostałem gospodarstwo a siostra to co zgromadzone, starczyło spokojnie na 150m2 chałupę w surowym stanie, zadowowolony jesteś ZDesperowany dziadku ?? Niestety tak mało dał ojciec mojej siostrze ...

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Przeważnie z biedy tacy wyliczeniowy.

Dla takich rodzeństwo to walka o majątki.🤭

Już się dziś ośmieszyłeś w polityce, także ten.   xD Może też pokażesz notes z dochodami to porównamy.   :P

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Chińczyk na mieszance 1:50

Ale godz roboty nowy zestaw i śmiga dalej

Natłukľen do łba żeby na 1:30 max

Tłok suchy zero nawilżenia

IMG_20250303_124156.jpg

Rysiek to nie przez olej.

Robią z nieodpowiednich materiałów.

Złe stopy...

Puchnie wszystko...

I żeby lać na pół z olejem to się przycierają...

...wiem co mówię...

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Chińczyk na mieszance 1:50

Ale godz roboty nowy zestaw i śmiga dalej

Natłukľen do łba żeby na 1:30 max

Tłok suchy zero nawilżenia

IMG_20250303_124156.jpg

Ciekawe ile motogodzin nastukała🤔 Rysiek są jakieś liczniki do pił,  nie testowałeś nic takiego ? 

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Porządna firma.

Oddałem z polecenia znajomego, może i najtaniej nie było, jak zauważyłem to zadzwoniłem do klienta czy coś z tym zrobi, a on sam zaproponował to co opisałem...

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wiesz co, żebyś się odpier**lił, jak rodzice na mnie przepisywali to mieli trochę na koncie zgromadzone, ja dostałem gospodarstwo a siostra to co zgromadzone, starczyło spokojnie na 150m2 chałupę w surowym stanie, zadowowolony jesteś ZDesperowany dziadku ??

xD w surowym stanie, ile to wtedy było warte? no i masz odp, musisz dawać.   xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v