Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał(a):

to...wstyd mi trochę 🤷

Oj tam Mariusz daj spokój, każdemu się zdarzy. Kiedy to było...

Ale teraz już nauczyłeś się fikołki robić? 😁

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Do radości to jakoś nie bardzo jak takich ,,stóży prawa,, mamy 🤦

Ale ja ich nie bronię, a się skrzywiłeś pod moim postem...

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

A myślisz że wcześniej to było lepiej? Myśle że jeszcze gorzej. Tyle że nie było srajfonów i innych nagrywaczy.

dlatego dziś dla pał niezbyt męczące najbardziej opłacalne i dochodowe dziś to stanie z suszarka albo jazda po mieście nieoznakowaną beemką

1 minutę temu, pedro2 napisał(a):

ze znieczuleniem czy bez ?

Edytowane przez konteno
  • Like 1
Opublikowano
10 minut temu, konteno napisał(a):

patrzę że planujesz mi życie 😂

Opublikowano
Teraz, pedro2 napisał(a):

Oj tam Mariusz daj spokój, każdemu się zdarzy. Kiedy to było...

Faktycznie nie każdy policjant to komandos, jak Zbyszek napisał, ale jakoś poziom powinien być. To jest dość trudne strzelanie dla zwykłego policjanta, ale te przewroty...ja umiem😁

Zapytaj @szymon09875, jak ja się zachowuję na strzelnicy...

Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał(a):

dlatego dziś dla pał niezbyt męczące najbardziej opłacalne i dochodowe dziś to stanie z suszarka albo jazda po mieście nieoznakowaną beemką

Jak większość kierowników nie potrafi pojąć elementarnej wiedzy z zakresu ruchu drogowego , to bardzo dobrze, niech stoją suszą i jeżdżą beemkami

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Łoj tam...nie każdy policjant to komandos ..

I tak myśle że jest lepiej niż w latach 80 czy 90. Jak przypomne tych wioskowych milicjanów, policjantów to śmiech na sali. Wąsate Janusze z bebechem, ledwo się toczył, tyle że byly inne metody działania. Zatrzymał za jakąś głupote, zayebał pałą po plecach, kazał sp***dalać i więcej nie robić takich rzeczy. Coś koło 2010 dostałem madat z fotoradaru, pojechałem do dzielnicowego, a tam taki tucznik ze 150 kg w mundurze. Mandat wypisywał z 15 minut pocąc się przy tym jak swinia i co raz wycierając się ręcznikiem, obok siedzieli koledzy i rżeli ze śmiechu.

Ostatnio zatrzymał mnie taki do kontroli, wysiadłem a on może ze 160 cm w butach dzieciak, jak stanąłem obok to odsuwał się o de mnie, bo chyba czuł się głupio jak sięgał do pachy.

Z kolei dobrego kolegi brat na początku 2000 poszedł do Warszawy do terroru czy jak tam była ta jednostka to prawdziwy pies z krwi i kości - wysoki, zbudowany, później nawet w tv go kilka razy widziałem jak został biurkowym policjantem.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, konteno napisał(a):

Teraz nie nabrykasz - każdy wyszczekany, ma tel, sprawdzi nagra, jeszcze w dużych miastak banderowcy z gruzinami się panoszą, skończyły się złote czasy.

Mimo wszystko będe chciał żeby mój młody szedł w mundur do wojska straży czy psiarni.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Kto normalny kupi teraz auto bez klimy?

raczej biedny 

a sory , biedny obchodzi sie bez auta

2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Mimo wszystko będe chciał żeby mój młody szedł w mundur do wojska straży czy psiarni.

wcześnie na emeryture i na hektary wracać , to jest sposób na życie

Edytowane przez konteno
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

I tak myśle że jest lepiej niż w latach 80 czy 90. Jak przypomne tych wioskowych milicjanów, policjantów to śmiech na sali. Wąsate Janusze z bebechem, ledwo się toczył, tyle że byly inne metody działania. Zatrzymał za jakąś głupote, zayebał pałą po plecach, kazał sp***dalać i więcej nie robić takich rzeczy. Coś koło 2010 dostałem madat z fotoradaru, pojechałem do dzielnicowego, a tam taki tucznik ze 150 kg w mundurze. Mandat wypisywał z 15 minut pocąc się przy tym jak swinia i co raz wycierając się ręcznikiem, obok siedzieli koledzy i rżeli ze śmiechu.

Ostatnio zatrzymał mnie taki do kontroli, wysiadłem a on może ze 160 cm w butach dzieciak, jak stanąłem obok to odsuwał się o de mnie, bo chyba czuł się głupio jak sięgał do pachy.

Z kolei dobrego kolegi brat na początku 2000 poszedł do Warszawy do terroru czy jak tam była ta jednostka to prawdziwy pies z krwi i kości - wysoki, zbudowany, później nawet w tv go kilka razy widziałem jak został biurkowym policjantem.

W latach 90 był nacisk by w Spap służyli duzi i mocarni. Zaczęło się to zmieniać w okolicach 2005 roku. Byłem wtedy na kursie ISP i mogłem poobserwować jak to przebiegało również w fazie szkolenia. Teraz jak spotkasz policjanta że spapu na ulicy to możesz pomyśleć, że to jakiś marnota. A on jest w stanie Cię złożyć jak scyzoryk zanim się zdążysz ruszyć. Nie stawia się już na warunki fizyczne. Ale pod koniec lat 90 byłem na jednej takiej interwencji, na której właśnie taki grubas dzielnicowy, jak stanął w drzwiach i zaparł się i futrynę to nic nie było w stanie go stamtąd ruszyć. Nikt z mieszkania nie wyszedł, pomimo, że ostro młodzieńcy próbowali. Po interwencji się okazało, że futryna do wymiany

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Teraz nie nabrykasz - każdy wyszczekany, ma tel, sprawdzi nagra, jeszcze w dużych miastak banderowcy z gruzinami się panoszą, skończyły się złote czasy.

Masz rację. Co do młodego weź pod uwagę jedna rzecz. Od 5 lat nie służę. Od tego czasu zmarło kilku takich jak ja. Najstarszy miał 61 lat, najmłodszy 43. Przy czym 60 przekroczył tylko jeden

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Qwazi napisał(a):

W latach 90 był nacisk by w Spap służyli duzi i mocarni. Zaczęło się to zmieniać w okolicach 2005 roku. Byłem wtedy na kursie ISP i mogłem poobserwować jak to przebiegało również w fazie szkolenia. Teraz jak spotkasz policjanta że spapu na ulicy to możesz pomyśleć, że to jakiś marnota. A on jest w stanie Cię złożyć jak scyzoryk zanim się zdążysz ruszyć. Nie stawia się już na warunki fizyczne. Ale pod koniec lat 90 byłem na jednej takiej interwencji, na której właśnie taki grubas dzielnicowy, jak stanął w drzwiach i zaparł się i futrynę to nic nie było w stanie go stamtąd ruszyć. Nikt z mieszkania nie wyszedł, pomimo, że ostro młodzieńcy próbowali. Po interwencji się okazało, że futryna do wymiany

Jasne, kosa wszystkich przestawi więc chyba to była interwencja na choince szkolnej dzisiaj naćpane gnoje po mefedronie nie wiedzą co robią 

Edytowane przez tommy66692
Opublikowano
Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Kto normalny kupi teraz auto bez klimy?

E tam Panie, ja se klimę mam rozkaczoną i jak za ciepło to se okno najwyżej otworze, a nieeee wróć... Okno już też mi się nie otwiera 😅

• Haha 2
Opublikowano
21 minut temu, tommy66692 napisał(a):

Jasne, kosa wszystkich przestawi więc chyba to była interwencja na choince szkolnej dzisiaj naćpane gnoje po mefedronie nie wiedzą co robią 

Nie. Tamte czasy były trochę inne. To była interwencja w mieszkaniu, gdzie trzech ochlanych gentlemanów z miejscowej łobuzerki sobie zatargalo dziewczynę z niecnymi zamiarami. Skończyło się min zarzutami o usiłowanie zgwałcenia. Ten dzielnicowy blokował drzwi, a drugi, który był z nim w środku próbował ich ogarnąć zanim dojechaliśmy. Gdyby nie to blokowanie pewnie co najmniej dwóch by im zwiało, a tak był komplet. Wtedy jeszcze tak nie ćpali. Przynajmniej w małych miastach. Uzupełniając, gdyby zwiali na pewno nie dałoby się ich pociągnąć do odpowiedzialności bo biologię trzeba zabezpieczyć od razu. Czas tu działa na niekorzyść...o ile wiesz o czym piszę 

Opublikowano
59 minut temu, PAN88 napisał(a):

Zależy jaki przedział cenowy🤣

Chociaż napiszę że już kończy się czas że to co tanie szybko się sprzeda

Idą idą

Na większych miastach 

Kuzyn miał starą carisme, oprócz tego że w błotniki mogłeś głowę wsadzić to silnik i zawieszenie petarda

1.700 zł telefonów co nie miara każdy do roboty na dojazd 

Opublikowano
22 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Za co chcesz go tak pokarać ?? Taki niedobry ??

Jstem realistą. Widze jaki jest przyrost naturalny, jacy są ludzie, to że podniosą wiek emertalny, jakie są prognozy emerytur( Ja zarabiający ponad 2x najniższa krajowa według prognoz ZUSU jak przepracuje do 65 roku to dostane 2700 ). A tak pójdzie odwali te 25 lat w mundurze i będzie żył jak hrabia. Nie chce żeby był jakimś korposzczurem czy innym wyrobnikiem w Januszexie. Dobrze się uczy, jak nie dostanie się na lekarza to czeka go kariera mundurowa. 

Pół godziny temu był u mnie kolega strażak około mojego wieku. Ma już 25 lat służby w PSP i bardzo chwali. Właśnie wziąl 13  plus mundurówka i wyszło 20 tys wypłaty, jedzie na tydzień do Włoch na narty. W tym roku idzie na emeryture. Będzie miał  6 tys na ręke w wieku 44 lat. Można se żyć do śmierci jak król - do tego jest instruktorem nauki jazdy i ma hektary po rodzicach.

W jakiej robocie innej niż mundurówka będziesz tak miał?

26 minut temu, tommy66692 napisał(a):

Dzisiaj każdy wyciąga telefon i jak pies dotknie gnoja to ma zaraz zarzuty o przekroczenie uprawnień. Pałkowym to nikt nie chce być.