Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, 6465 napisał(a):

Ja wczoraj paliłem ciapka. I wieta co?

Kiedyś była dyskusja że korek od chłodnicy w ciapki i siuntce jest inny. W moich jest taki sam. 

Ja miałem inne. A masz korki duże czy małe?

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ja miałem inne. A masz korki duże czy małe?

Nie wiem. Takie średnie. W ciapki chłodnica od nowości w siontce Delphi. No patrzę w necie to raczej są duże 

4 minuty temu, Bananek napisał(a):

Albo i 14

Ja to od soboty siedzę w domu. Wyjdę na powietrze to zmarzłem. Już się nie mogę doczekać wieczora bo będzie dzida z chałupy tam gdzie ostatnio do kraju Basków.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

I coś to zmieniło, obraził się, uciekł ?? xD 

Nie ma honoru jak każdy polityk nie zależnie od partii. Możesz im pluć a będą gadać że deszcz pada.

Rano -10 było. Teraz szaro buro i ponuro 

37 minut temu, 6465 napisał(a):

Ja to od soboty siedzę w domu. Wyjdę na powietrze to zmarzłem. Już się nie mogę doczekać wieczora bo będzie dzida z chałupy tam gdzie ostatnio do kraju Basków.

To starość 🤣.  Chociaż jak wczoraj jadąc wyskoczyłem na pauzie do WC 50m to zmarzłem 

• Thanks 1
Opublikowano
35 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ni ma dziwne...To Zetor

Też musisz się ze swoim przywitać...poprzez użycie pompki paliwowej?

Godzinę temu, 6465 napisał(a):

W ciapki chłodnica od nowości

To jest odpowiedź na te rozważania. Stare aluminiowe chłodnice w c330 miały duże korki

Opublikowano
4 godziny temu, radekz200 napisał(a):

i pyk pierwsze poidełko w tym roku rozsadzone w stodole 😛

przy -10 ci już grzałka potrzebna?

To nie było plastikowego koreczka 🤔🤭 może grzalkę załóż 😁

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

24 minuty temu, jarecki napisał(a):

ja sie w ubiegłym roku zdenerwowałem ja za 5l  hipol 6 zapłaciłem w sklepie 120 zł , kupiłem alegro smart i za 60 zł miałem na podwórku 

Ja jakoś olejom z Allegro nie ufam, olej to śmieszny koszt w porównaniu z remontem silnika ...

też tak uważam i słyszałem o tych olejach w necie. kiedys czytałem artykuł że dużo olei w internecie jest podrabianych czy nie trzyma norm jakościowych

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

I mój tyż, i mój tyż🤭...dzisiaj po 3 miesiącach od szczała zagadoł🤩

A myślałem, że rozruch wypróbuję...Zetor nie dał szans🤷

Co Ty?

Innaczej w garażu innaczej pod chmurką... jd ciężko palą

Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

też tak uważam i słyszałem o tych olejach w necie. 

Wolę nie ryzykować uszkodzenia silnika czy mokrych sprzęgieł za kilka złotych oszczędności na oleju ...

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

17 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Kolejny debilizm ... Jeżeli Ci co mają obalić Tuska oglądają takie rzeczy to Donald może sobie spokojnie w nocy chrapać xD 

https://youtube.com/shorts/_G1vQAKkHn8?si=PiinhDpj2Q63CZX6

Ty naprawdę nie masz co oglądać w internecie tylko takie głupoty ani to śmieszne ani to mądre szkoda internetu na takie filmiki dziwię się że to wogole ktoś takie produkuje i jeszcze bardziej się dziwie że ktoś takie coś ogląda

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

Ty naprawdę nie masz co oglądać w internecie tylko takie głupoty ani to śmieszne ani to mądre szkoda internetu na takie filmiki dziwię się że to wogole ktoś takie produkuje i jeszcze bardziej się dziwie że ktoś takie coś ogląda

Ja mało który link otwieram z tych co tu wrzucają... strata czasu 🙋‍♂️🤦🤷‍♂️

Teraz, radekz200 napisał(a):

wysadziło go w grudniu już, wsadziłem mocniejszy to wywaliło poidło 

Teraz już wiesz od czego jest plastikowy 🤭😁

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

Ja mało który link otwieram z tych co tu wrzucają... strata czasu 🙋‍♂️🤦🤷‍♂️

Teraz już wiesz od czego jest plastikowy 🤭😁

ale wsadzilem tez plastikowy 😁

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Nie przyznaję się...odmawiam składania wyjaśnień 🤷🤭...

...nie odważyłbym się tak do Ciebie zwrócić 😱...to grozi trwałym uszczerbkiem na zdrowiu😁

Przemocą fizyczna gardzę 

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał(a):

Nie wiem. Takie średnie. W ciapki chłodnica od nowości w siontce Delphi. No patrzę w necie to raczej są duże 

Rodzina się już znudziła?

Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał(a):

mrozik,piekne slonce,wieje..

polskie ??? 

tak naprawde to sa zwykle ziemniaki ze zbiorow grudniowych.

raz sie przejechalem. ale 60 lyknela wszystko.

yyy wielu by ciebie wzielo na sektetarke 🤣

Gdzie tam polskie,zagraniczne.

Opublikowano
7 minut temu, radekz200 napisał(a):

wsadziłem

Radziu nie tak ordynarnie...kobiety czytają 😉🤭

27 minut temu, slawek74 napisał(a):

Innaczej w garażu innaczej pod chmurką... jd ciężko palą

Aj tam...słabej baletnicy to przeszkadzają...majtki w kroku...

W moim garażu różnica tylko taka, że pod dachem, bo temperatura taka jak na zewnątrz 

• Confused 1
Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Radziu nie tak ordynarnie...kobiety czytają 😉🤭

Aj tam...słabej baletnicy to przeszkadzają...majtki w kroku...

W moim garażu różnica tylko taka, że pod dachem, bo temperatura taka jak na zewnątrz 

Tylko Ci się wydaje... zostaw na noc na zewnątrz i jutro rano sprawdź tancerzu 🤭🙋‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v