Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał(a):

Mi moja osobista sekretarka wypełniła w niedzielę. 😉 

Ja musiałem w tym czasie rozwieźć nakazy płatnicze za podatek gruntowy. 

Nie dorobiłam się jeszcze osobistej sekretarki

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Nie każdy w oborze traktor nocuje 🤭

W tamtym roku byłem w okolicach chyba @Leszy ,facet miał zaparkowanego Landini w oborze- ,,w ciągu 20 lat nie wiem czy w sumie chociaż 24 h światła dziennego widział ''

15 minut temu, szymon09875 napisał(a):

🤭

@Leszy

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
40 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja jakoś nie mam zaufania do tego oleju z Allegro. W sklepie stacjonarnym może i trochę drożej ale jakoś mam większe zaufanie.

oficjalny sklep shell na allegro by podrabiał 🤔

Opublikowano
42 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja jakoś nie mam zaufania do tego oleju z Allegro. W sklepie stacjonarnym może i trochę drożej ale jakoś mam większe zaufanie.

Jak cię będą chcieli orżnąć to i w sklepie stacjonarnym cię oszukają, a olej może być z tej samej hurtowni, tu i tu

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

LLU -8 

Z rana o 5:30 ursus C330 z pierwszego obrotu zapalił

60 tka tak samo 😂

2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

LLU -8 

Karol a ty już masz? 

IMG_6305.jpeg

Opublikowano

mrozik,piekne slonce,wieje..

9 godzin temu, farmtrac8244 napisał(a):

Luty a w sklepach już ziemniaki wczesne po 5 zł

polskie ??? 

tak naprawde to sa zwykle ziemniaki ze zbiorow grudniowych.

52 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

raz sie przejechalem. ale 60 lyknela wszystko.

21 minut temu, malaczarna napisał(a):

Nie dorobiłam się jeszcze osobistej sekretarki

yyy wielu by ciebie wzielo na sektetarke 🤣

Opublikowano
22 minuty temu, Baks00 napisał(a):

W tamtym roku byłem w okolicach chyba @Leszy ,facet miał zaparkowanego Landini w oborze- ,,w ciągu 20 lat nie wiem czy w sumie chociaż 24 h światła dziennego widział ''

@Leszy

Gdzieś się tu szlajał :D ?? 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Zwłaszcza te 7 letnie opony które wystarczą na sezon są argumentem żeby za***rdalać ile fabryka dała😎

Świetnym argumentem jak chce się wylądować w szpitalu xD Na starszym niż 5 lat przodzie bałbym się jechać, tył i tak zazwyczaj nie starcza na dłużej niż 3-4 lata ... Komplet opon na tego Fazerka to z 1000-1500, handlarz tyle na pewno nie dołoży do biznesu ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

-10* a nie jakieś 7 🤦 dobrze że grzałki w blokach silników..

Ciapek palił przy -20 bez grzałki, a nie jak jakieś Fendt czy jondery, że -7 i bez ogniska pod spodem doopa🤷🤭

47 minut temu, jacus napisał(a):

yyy wielu by ciebie wzielo na sektetarke 🤣

Łosialał...za bardzo jest...

...pyskata🤭

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

O to chodzi. Jeszcze fajnie by było żeby było nagranie 😎.

Ty jakiś chory jesteś na umyśle ?? Czy młotek Ryśka trafił nie w ten łeb co trzeba ?? Kolejny za przeproszeniem debil który się cieszy z cudzego nieszczęścia ??

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Kiedyś nie było dobrych akumulatorow , ratowali się gorąca woda. Albo jeden traktor na hali ogrzewanej / oborze i ciągał wszystkie. Przynajmniej tak było u nas w jakiś tartakach , zakładach , skr PGR . 

Opublikowano
58 minut temu, Karol6130 napisał(a):

LLU -8 

Bo ciapek to jest 💪💪💪

Prawda @stempos1980

Teraz, mf362 napisał(a):

Kiedyś nie było dobrych akumulatorow , ratowali się gorąca woda. Albo jeden traktor na hali ogrzewanej / oborze i ciągał wszystkie. Przynajmniej tak było u nas w jakiś tartakach , zakładach , skr PGR . 

Ojca siuntka zawsze odpalała bez wody. Laliśmy ciepła dopiero jak silnik już chodził 

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v