Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

To jest takie o jednej, małej, trójkątnej działaczce,  na której często uprawę konserwującą prowadzi się nocą🤔

Nie...najmniejsze gospodarstwo to radiowóz policyjny, bo zawiera...dwa psy i koguta 🤷😉🤭

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, wojtal24 napisał(a):

jaka czarnula jeździ u Ciebie w firmie ? dziś siw z nią mijałem na obwodnicy sochaczewa ale nie jeździsz z nią w podwójnej obsadzie 🤭😆😆😆

No 2 jeżdżą kobietki. W stronę Giżyc jechała?

Edytowane przez 6465
Opublikowano

Co raz częściej kobietki jeżdżą. Na autobusach u mnie 2/3 kierowców to panie.

4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Nie...najmniejsze gospodarstwo to radiowóz policyjny, bo zawiera...dwa psy i koguta 🤷😉🤭

Jak drogówka to jeszcze najbardziej dochodowe 🤭

• Haha 3
Opublikowano
26 minut temu, wojtal24 napisał(a):

widziałem jej tylko twarz za kierownicy ale ja bym z nią kurs w podwójnej obsadzie strzelił 😉😉

Bardzo ryzykowne podejście w obecnych czasach🤭😬

• Confused 1
Opublikowano

@wojtal24 spotkałem znajomego w sklepie. Spawa konstrukcje i inne takowe. Pytałem o tego bindera, co wrzucałeś. Mówił że sobie by takiego nie wstawił, bo wąski profil i ponoć bardzo na boki się to wygina. Zamiast kozłów bezpośrednio pod blachę to tak, pod słupy nie bardzo. Komuś do stodoły robili binder 40 cm wysoki z profila 60x80x3, 12 m długi. Niby projektant taki zalecił.

Opublikowano (edytowane)

Dojechały beczki ,jeczsze 2 bagi saletry zaległe mają dojechać i czekać na wiosnę teraz

Dzięki mojemu vatu Rysiek chałupę ociepli a i tusek będzie miał co do garnka włożyć 🙋😁🤝

Messenger_creation_E912CB03-6D24-4319-A224-25D692D3D449.png

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał(a):

Ciekawe czy będzie padać 😁

IMG_20250210_135700.jpg

Drzwi Ci przymarzną 😄

3 godziny temu, Michal2399 napisał(a):

tego warto wogóle oglądać https://www.olx.pl/d/oferta/opel-astra-h-2005r-benzyna-CID5-ID14ddFl.html

Czy lepiej coś za 15 K kupić 

Nie mam przekonania do tych droższych bo te przebiegi tak samo pokombinowane

Jako oplarz mówię że nie warto. Jak już w Opolu rdza wychodzi na wierzch to do końca będziesz ją miał. Silnik powinien być na łańcuchu z baardzo kiepską dynamiką. Też robię krótkie dystanse ale dieslem, masła pod korkiem nie mam.

Opublikowano
29 minut temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Drzwi Ci przymarzną 😄

Jako oplarz mówię że nie warto. Jak już w Opolu rdza wychodzi na wierzch to do końca będziesz ją miał. Silnik powinien być na łańcuchu z baardzo kiepską dynamiką. Też robię krótkie dystanse ale dieslem, masła pod korkiem nie mam.

To pakiet premium z suszeniem 😁

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Majstry. Gdzie w necie się sprawdza auto po numerze Vin. I wiela to kosztuje?

Szczerze, rzadko kiedy coś tam sensownego wychodzi ... CarVertical i autoDNA raport czysty, a w samochodzie wspawana ćwiartka ... Z przebiegów był jeden z Niemiec i potem ten z ogłoszenia w Polsce ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano
6 godzin temu, Strongman napisał(a):

Tylko piły bziuczą na wsi trzeba dołączyć do grupy.

20250210_101325.jpg

Przecież, nie przystoi szlachcicowi palić takim drewnem, u szlachcica, to gaz od dawna powinien być założony.

4 minuty temu, 6465 napisał(a):

Majstry. Gdzie w necie się sprawdza auto po numerze Vin. I wiela to kosztuje?

Jak cały czas w PL, to i historia pojazdu na mobywatel potrafi wiele pokazać

Opublikowano

@12Pafnucy

P0fnucy

Nie udana naprawa piły

Ciężko zapalić

Jak zapali ładnie chodzi

Na wolnych równo w każdej P0zycji. 

A zapalić no hvja

Tylko odrazu P0 zgaszeniu pali

P0 stoi 5 min i nie ma mowy. 

Regulacja gaźnika obroty o włos tedy i tamtędy nic nie dają

Nie gaźnik bo na drugim tak samo

Nie cewka bo na drugiej tak samo

Nie świece bo na 5 różnych to samo

Nowy filtr i przewód paliwa

P0dmieniane koło magnesów nic nie daje. 

Cały dzień spiertolony a efektu brak. 

Zostaje tłok z cylindrem ale kompresja 9 ma

Żadnych rys

Uszczelniacze wału szczelne. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

No ja mistrzowi to nie poradzę.

Jak by paliwo wracało...musi być nieszczelność.

Tu nie to, ale tak na zaś ci powiem, że moim zdaniem świeca irydowa lepsza jest od zwyklej.

Czasami warto spróbować.

Skuter tera mi pali na dotyk, wcześniej jak zimny, tu giełdac trza było...

Zobaczę jak z tydzień będzie nieodpalany.

No tyż myślałem że paliwo niedochodzi..

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
53 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Szczerze, rzadko kiedy coś tam sensownego wychodzi ... CarVertical i autoDNA raport czysty, a w samochodzie wspawana ćwiartka ... Z przebiegów był jeden z Niemiec i potem ten z ogłoszenia w Polsce ...

To jest dobre, ale przy dosyć świeżych autach, a nie pełnoletnich struclach 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, tytanowyJanusz napisał(a):

To jest dobre, ale przy dosyć świeżych autach, a nie pełnoletnich struclach 

Ta wspawana ćwiartka to był VW Golf z Deutschland, r. prod. 2019 ... CarVerticale itp czyściutko ...

Klient przez telefon że można spokojnie strzelać miernikiem, że wszystko ok, pierwszy strzał przy słupku, zabrakło skali, dobrze, że to było tylko 50km od domu ...

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v