Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

Na sąsiedniej ulicy znajomy jest sam i ma sześć kobit w domu 🙆 matka, żona i cztery córki

Ty mi nic o takich układach nie mów. Naprzeciwko mam siostrę teściowej. Miała drużynę piłkarską a w niej tylko dwóch chłopaków. I co oni wraz z ojcem mieli powiedzieć. 10:3 było 🤷

• Like 1
Opublikowano

A u mnie w domu było nas czterech i ojciec. Do tego siostra przez przypadek. Krowy nigdy nie doiła. Kiedyś ją brat na siłę do obory zaciągnął i pod krowa posadził, żeby dojarkę podłączyła, to się rozpłakała i i tak sam musiał wydoić 😁

Opublikowano
58 minut temu, szymon09875 napisał(a):

On już chyba 3 do 1 ma 🤔

52 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Łoj...to już lepszy ode mnie🙆🤭

Ucinając spekulacje. Dwie córki i syn. Chłopak pośrodku. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj odwiedził mnie facet ok 60 lat, pyta czy do ekipy bym go nie wziął... Tysiąc z hakiem renty, chciałby se dorobić trochę, a z pijakami ma już dosyć roboty...

A młode gówniarstwo tylko dej i  dej, rączki obie lewe.

Edytowane przez Buszmen11
Opublikowano
12 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

A jak się robi, to nie zimno...🤷

jak męcząca robota i człowiek w ruchu to ciepło ,jak dłubiesz to musi być ciepło bo metabolizm zwalnia i krążenie

Opublikowano
14 minut temu, Leszy napisał(a):

Albo 2:3 jakby inaczej policzyć 😉

21 minut temu, Qwazi napisał(a):

Czyli się nie myliłem. 2:1 jak u mnie😊

przebijcie dwóch krowiarzy u mnie obaj po 5 córek mają. Czekają na zięciów jak na zbawienie

Opublikowano
Godzinę temu, malaczarna napisał(a):

przebijcie dwóch krowiarzy u mnie obaj po 5 córek mają. Czekają na zięciów jak na zbawienie

Mojej przyszłej żony ojciec 4 córki, żona i teściowa 🤭 nie ma lekko 🤭

Nie zapomnę jego słów jak zacząłem do Pauliny jeździć "Ty się mnie nie bój, jak wytrzymasz te wszystkie kobiety to będę wiedział, że jesteś warty mojej córki " 

Wtedy jej najmłodsza siostra miała 8 lat. 

Po pół roku była kolejna która mnie jak brata traktuje bo odkąd pamięta to jestem. 

Się śmiejemy że to nasza wersja demo dziecka bo ona teraz będzie miała komunię, a jak się urodziła to pół roku byliśmy parą. Zawsze na jakis imprezach jak był ktoś kto nas nie znal to myślał że Ania jest nasza i dajemy dziadkom żeby pilnowali 🤣🤣 

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Jak w tej Polsce ma być dobrze 

Wszystkie śpią a tylko jeden podopieczny gopsu od 4 pracuje

LLU 0

A dój, se tam dój...jak ci się ...opłaca...

🙋🤝

Opublikowano
7 godzin temu, malaczarna napisał(a):

Nie chciał bym tych córek i tych krów. Nie ma gorszej hodowli jak krowy. 

Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie chciał bym tych córek i tych krów. Nie ma gorszej hodowli jak krowy. 

Niektórzy muszą w biurze całe dnie siedzieć...

Weź taka robotę wytrzymaj....to jest dopiero mordęga...🤷

Opublikowano
18 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Jak w tej Polsce ma być dobrze 

Wszystkie śpią a tylko jeden podopieczny gopsu od 4 pracuje

LLU 0

Nie jestem z GOPS i pracuję wcześniej ,ale nie o tym . Wiecie że nie mając 25 lat składkowych KRUS nawet nam gówna nie da nie mówiąc o emeryturze  ?  Po 30 latach 1900coś z 20 zł ,,Po 39  latach to samo . Po 40 latach 2003 zł ,a i możesz 100 lat pracować to więcej nie dostaniesz  . Po skończeniu podstawówki od razu żem ,,zameldowany'' ,i wychodzi ponad 40 lat  ,          Pierd... nie robię ,na uj ja po 3 wstaję  i składki płacę . W zus za każdy rok więcej ,a jak tak ,       to tylko jak  by to zrobić i w zdrowiu do emeryturry dowlec i ebać to . Ale to wtedy 50 lat płatności minie . Ot mnie wyru..... uje:(

Opublikowano
Qwazi napisał:

31 minut temu, radekz200 napisał(a):

Z więckiewiczem oglądałem tylko świadek koronny chociaż serial był o wiele lepszy odwróceni, to o tematyce mafijnej lat 90

A Kleru nie oglądałeś?

a Sęp z Żebrowskim oglądałeś?

Opublikowano
10 godzin temu, malaczarna napisał(a):

To nie mi się nie chciało. Deseru też nie będzie za kare

nie zmienilas zdania-nie mial deseru  ?? nocnego 🤣

9 godzin temu, Leszy napisał(a):

W okolicy się powiesił facet gdy się dowiedział, że dziecko nie jest jego. Też głupota, ale 21 lat i przeżywać jak jakiś Werter? Niepojęte....

w sasiedniej gminie powiesil sie chlopak tydzien temu..13 at..

9 godzin temu, Buszmen11 napisał(a):

Któryś rok do tyłu powiesił się facet jak mu zmarzło 2ha wczesnej pyrki...

Na sąsiedniej ulicy znajomy jest sam i ma sześć kobit w domu 🙆 matka, żona i cztery córki

ja tez tak mialem ..

11 minut temu, kizak napisał(a):

Nie jestem z GOPS i pracuję wcześniej ,ale nie o tym . Wiecie że nie mając 25 lat składkowych KRUS nawet nam gówna nie da nie mówiąc o emeryturze  ?  Po 30 latach 1900coś z 20 zł ,,Po 39  latach to samo . Po 40 latach 2003 zł ,a i możesz 100 lat pracować to więcej nie dostaniesz  . Po skończeniu podstawówki od razu żem ,,zameldowany'' ,i wychodzi ponad 40 lat  ,          Pierd... nie robię ,na uj ja po 3 wstaję  i składki płacę . W zus za każdy rok więcej ,a jak tak ,       to tylko jak  by to zrobić i w zdrowiu do emeryturry dowlec i ebać to . Ale to wtedy 50 lat płatności minie . Ot mnie wyru..... uje:(

pracuje za takiego goscia co nie chcial etatu bo na krusie mu troche lat brakowalo a na zlecenie oni nie chca.

za tydzien 30 lat krusu-z mala przerwa minie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v