Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nawet jakbym mógł to mnie to brzydzi. Wydam pieniądze, stracę czas i mam 50% szans, że by to przejął. Wybór jest oczywisty.

To i w pracy a nie w domu robisz 2🤔 bo w pracy masz płacone za godziny a w domu nie 🤣

Opublikowano
ZetorMisio napisał:

Przepraszam że się wtrące depil, pedał albo impotent, albo wszystkiego po trochu. Może chłop nigdy nie umoczył to z kąd może wiedzieć co to uczucie ojcowskie.🤷

Nie chcę nic mówić, ale nie zawsze od umoczenia zostaje się ojcem 🤭🤭🤭

• Haha 2
Opublikowano
42 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Wczoraj się nasłuchałem przez 6 godzin że nie ma szans na drugie 🤣

Miała dosyć po CC😀 gratulacje i niech zdrowo się chowa 

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nic. No, ewentualnie zgromadzenie majątku ciężką pracą. Bo waszych nabytków też nie gratuluję. Życie to nic nie warta egzystencja.

To skoro tak to trzeba korzystać ile się da i jak się da z życia 

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nic. No, ewentualnie zgromadzenie majątku ciężką pracą. Bo waszych nabytków też nie gratuluję. Życie to nic nie warta egzystencja.

Zajeb*esz się a ciężka praca uj zgromadzisz. Jedyne co Ci się uda to garbu zdobyć. 

Opublikowano

w nocy mroz-teraz piekne slonce.

pioter zgagi dostanie po sniadaniu..

2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Raczej w tym kolejnym zdaniu...

Nie ma czego. Pareset tysięcy stracisz i tyle.

a po tobie gmina darmo wezmie.

2 godziny temu, szymon09875 napisał(a):

Z tydzień pewnie posiedzą bo cesarką się skończyło 

Dzięki 

Jakoś się przeżyje ;)

gratulacje. tak trzymaj..jeszcze jeden..jeszcze jeden 😂

1 godzinę temu, ZetorMisio napisał(a):

Przepraszam że się wtrące depil, pedał albo impotent, albo wszystkiego po trochu. Może chłop nigdy nie umoczył to z kąd może wiedzieć co to uczucie ojcowskie.🤷

wez na wstrzymanie.. 

ty chyba tez dawno nie moczyles ??

1 godzinę temu, ZetorMisio napisał(a):

Nie, nie muszę ale urodzenie się dziecka, jego utrzymanie,wychowanie itd przeliczać ma pieniądze to raczej normalne nie jest? Od tych paruset tysięcy trza by było odjąć 800x12miesiecy x 18 lat dziecka..

ja bez 500  dzieci wychowalem..

Godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jestem szczery do bólu i mam głęboko na względzie co kto o mnie myśli. I tak 99% ludzi to wrogowie.

wydaje ci sie -wiekszosc ma cie  w powazaniu.. czemu mialbys byc dla nich wrogiem ?? przeceniasz sie ..

45 minut temu, Łolek napisał(a):

Powiedziałbym wykapany ojciec ale myślę że to było porządne strzelone a nie kapane 😉

Ty wmawiasz swój my swój , szanujmy się Pioter 

szybki strzal,bo af czekalo 🤣

13 minut temu, Łolek napisał(a):

Ciotka też tak  gadała , że jak sobie urodzę i będę bawił a po dwóch i pół roku urodził się drugi teraz mówi że trzecie powinniśmy sobie zafundować tak z 7 lat po drugim 🙆😂 bo smutek w domu jak stare konie wyjadą 

po cesarce to troche gorzej wyglada..

mloda w domu jeszcze zostala bo szkola a co potem -pustka ??

znajoma miala 7 ,wdomu zostal najmlodszy a ona teraz po europie wedruje-wlochy,grecja,chorwacja, a maz w domu siedzi.. juz zdrowie nie pozwala mu na picie .

5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Nooo...moje stare konie się wyniosły, a dom aż tętni 😊

na wnuki trzeba sie przygotowac.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, PAN88 napisał(a):

Zajeb*esz się a ciężka praca uj zgromadzisz. Jedyne co Ci się uda to garbu zdobyć. 

A mając rodzinę coś więcej? Wychowując cudze dzieci, nie mogąc mieć własnych? No, może któreś tego nie przewali. A jeśli zlikwiduje to co za różnica czy ja to zrobię wcześniej? 

5 minut temu, tommy66692 napisał(a):

To skoro tak to trzeba korzystać ile się da i jak się da z życia 

Co to jest korzystanie z życia? Dla mnie to tylko ciepło i bycie najedzonym, popitym. Nie interesuje mnie powiększanie " gospodarstwa", zwiedzanie, podróże.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
13 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

No ale te nabytki to też praca zdobyte 

10 minut temu, PAN88 napisał(a):

Miała dosyć po CC😀 gratulacje i niech zdrowo się chowa 

Ta cesarka to było wybawienie dla niej 

Naturalnie by się wykończyła chyba 

Opublikowano
54 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Wczoraj się nasłuchałem przez 6 godzin że nie ma szans na drugie 🤣

Przejdzie Jej🤭

Teraz, szymon09875 napisał(a):

Moja nawet nie próbowała siłami natury. Dwoje dzieci oboje wyjęte przez cesarskie cięcie na życzenie.

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Egzystencja większości tutejszych gospodarzy też mi się nie podoba. Dlatego nie gratuluję nabytków. Bo czemu mam gratulować komuś kto ma 30-50 czy więcej hektarów skoro taki ktoś otwarcie przyznaje, że jestem dla niego przeszkodą w "rozwoju"? Na przykładzie z własnego podwórka...

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Egzystencja większości tutejszych gospodarzy też mi się nie podoba. Dlatego nie gratuluję nabytków. Bo czemu mam gratulować komuś kto ma 30-50 czy więcej hektarów skoro taki ktoś otwarcie przyznaje, że jestem dla niego przeszkodą w "rozwoju"? Na przykładzie z własnego podwórka...

jaką przeszkodą? okrada cię? jak ja kupuję ziemie i płace ponad 100 tys to nie narzekam i sprzedający też nie narzeka uczciwy układ na który każda strona się godzi. nikt drugiemu nic nie kradnie to ty masz jakieś wyobrażenia wymyślone o tym że jesteś dla kogoś przeszkoda

Opublikowano
2 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

jaką przeszkodą? okrada cię? jak ja kupuję ziemie i płace ponad 100 tys to nie narzekam i sprzedający też nie narzeka uczciwy układ na który każda strona się godzi. nikt drugiemu nic nie kradnie to ty masz jakieś wyobrażenia wymyślone o tym że jesteś dla kogoś przeszkoda

Sam do mnie przyszedł tobie podobny aby mu oddać w dzierżawę bo ma z jednej i drugiej strony kawałki a mój w środku. Takiego wała.

4 minuty temu, 6465 napisał(a):

Dajta Piotrowi spokój. Zazdrości i tyle. Konar mu nie płonie, kobietki nie potrzebuje to wypisuje dyrdymały. 

Nie ma czego zazdrościć.

Opublikowano

ten co sprzedaje ziemie po 100 tys to bardzo madry jest... za naszego zycia bedzie nic nie warta.kilkanascie lat suszy wystarczy ..

16 minut temu, szymon09875 napisał(a):

moja zona i corka tez mialy..

dla dziecka lepszy porod naturalny ale nie zawsze sie da.

Opublikowano
33 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Sam do mnie przyszedł tobie podobny aby mu oddać w dzierżawę bo ma z jednej i drugiej strony kawałki a mój w środku. Takiego wała.

Nie ma czego zazdrościć.

spytał się i tyle. coś ci ukradł? Pan Bóg dał talenty po to żeby je rozwijać i pomnażać jak w przypowieści. ten co stoi w miejscu będzie ukarany

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

spytał się i tyle. coś ci ukradł? Pan Bóg dał talenty po to żeby je rozwijać i pomnażać jak w przypowieści. ten co stoi w miejscu będzie ukarany

Ty też w te opowieści wierzysz? 

Czym mnie ma coś ukarać?

Też byś tak się pytał kogoś?

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie ma czego zazdrościć.

Ja nie widzę w twoim zachowaniu nic innego jak zazdrość i zawiść połączone z własnymi kompleksami 

Pewnie że bym spytał, mało tego jak pytałem to udało się nałapać fajnych dzierzaw 

Edytowane przez tommy66692
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

Przejdzie Jej🤭

Moja nawet nie próbowała siłami natury. Dwoje dzieci oboje wyjęte przez cesarskie cięcie na życzenie.

U mnie to samo tyle że z musu nie na życzenie 

Co wam powiem to wam powiem się dzieci rodzą ,zaraz kolejny kolega pewnie się pochwali 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
5 minut temu, tommy66692 napisał(a):

Ja nie widzę w twoim zachowaniu nic innego jak zazdrość i zawiść połączone z własnymi kompleksami 

Pewnie że bym spytał, mało tego jak pytałem to udało się nałapać fajnych dzierzaw 

A ja jakbym miał psa to bym go nim poszczuł. Ugorem, jak nie dam rady robić, zostawię a nie oddam żeby ktoś miał z tego zarobek.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A ja jakbym miał psa to bym go nim poszczuł. Ugorem, jak nie dam rady robić, zostawię a nie oddam żeby ktoś miał z tego zarobek.

Głupio piszesz, chyba lepiej patrzeć jak jest zadbane niż jak krzaki rosną 

Trzy lata e przyszedł na pole gość i mówi żeby brać przez miedzę jego pole bo nie może patrzeć jak dotychczasowy dzierżawca pier**li i zachwaszszcza pole , wziąłem a facet zadowolony jak pojade to i piwo i kawę postawi 

Edytowane przez Łolek